Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární americký režisér Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting) natočil v roce 1993 romantickou komedii, v níž Uma Thurmanová v roli světem protřelé modelky Sissy odchází na venkov, kde má nafotit sérii snímků. Kupodivu se jí zde ale natolik zalíbí, že se rozhodne zůstat a společně s novou kamarádkou Bonanzou bojuje proti bývalému agentovi, který chce půvabnou farmu zbourat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

jirkaslava 

všechny recenze uživatele

Docela dost dobře ujetej film, kde snad nikdo není normální. Na Umu mám slabost, ale tohle bylo dost i na mě, ty palce, ty teda byly fakt MAXI :-) Role Reevese byla celkem minimalistická což si myslím bylo škoda, ale jetej byl taky dobře. A Hraběnka - ON, tak to je role snad na oskara. Tenhle film snad ani komedií není, jen takovou bizardní schůzkou všech možnejch exotů. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Drahá madam možná by vám pomohlo, kdybyste si zapamatovala slova Paula Gauguina.. Ošklivé může být i krásné, ale hezké nikoliv !! Ale to vám asi mnohé neřekne.." Za tohle prostě při nejlepší vůli provokatérovi a experimentátorvi Van Santovi dát palec nahoru dát nemůžu, protože tenhle pokus dopadl ještě hůře než remake Hitchcockova Psycha a v mých očích se jedná o pravděpodobně vůbec nejhorší filmovou adaptaci knižní předlohy, jakou jsem viděl, byť Tom Robbins skutečně nepatří se svými jen těžko uchopitelnými mnohovrstevnými bizarními příběhy mezi nejsnadnější autory.. Zásadní otázkou zůstává, proč vlastně Van Sant často takhle hazarduje se svou pověstí.. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tohle by se dalo ocejchovat jedním slovem: "Řachlý". A pořádně! Sissy (Uma) je díky své abnormalitě - obrovským palcům (fuuuuj) - předurčená ke stopování. Miluje putovat sem a tam napříč zemí a jak se někde zdrží, tak jí svrbí. Ty palce! Další "řacha" je kamarád zvaný "hraběnka", který jí dohodí práci modelky (v ptačím peří) a bivak na ranči obléhaném partou militantních kovbojek. Jak řikám - řachlý ale docela originálně a mile. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Jako člověk který má rád knihy Toma Robbinse jsem z toho velmi rozpačitý. Jistě, Gus van Sant se snaží vložit do filmu onu šílenost Robbinsova textu, ale filmu zoufale chybí hravost, vrstevnatost a imaginace (které z knih čiší), bez které film zůstává pouze ujetý a divný, a to je sakra málo... 40% ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Ajajaj. Hůř to snad dopadnout nemohlo. Tom Robbins je můj guru, srdcovka, takže jsem mohl volit mezi shovívavostí k asi jedinému filmovému zpracování jeho knihy nebo být naopak tím kritičtější. Film sám mě ale dotlačil k druhému stanovisku. Robbinsovy ujeté příběhy rozhodně nepatří k těm snadno zfilmovatelným, ale dokážu si představit deset lepších pokusů. Jenže to by se jich musel chopit stejnej magor jako je Robbins sám, pak by mohlo vzniknout něco smysluplného. Ve Van Santově verzi nezbylo z Robbinse skoro nic. Z oslnivých slovních erupcí plných ztřeštěnosti i moudrosti zůstalo ve filmu pár útržků působících v okolní kreativní vyprahlosti nesmyslně a směšně. Nad charaktery postav se režisér moc nezamýšlel, takže třeba ze skvělého Číňáka vznikla trestuhodně okleštěná komická figurka. A kde zůstal sex, kterého je v Robbinsovi tolik a je podávaný s explicitností i poezií, nad kterou se tají dech? Byl jsem na ten film hodně zvědavý a přitom jsem nečekal zázraky. Ale tohle je opravdu hodně nepovedená práce. Jako návnada ke vstupu do Robbinsova literárního světa zcela nevhodné. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Na krátký okamžik se ve filmu objevil i americký spisovatel W. S. Burroughs, autor kontroverzního díla "Nahý oběd". (alesecek93)
  • Roli Delores Del Ruby měla původně hrát Madonna. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v oregonských městech Portland, Terrebonne, Sisters a Bend. (Terva)

Reklama

Reklama