Reklama

Reklama

Bílý tygr

  • Indie The White Tiger
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jestli chce ambiciózní řidič bohaté indické rodiny uniknout před chudou a začít podnikat, musí vzít rozum do hrsti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Rozpustile cynické snažení chudého, ve vzdělání „nedopečeného“ Inda z nižší kasty postoupit ve společenském žebříčku aspoň na místo respektovaného sluhy a řidiče potemní, když se od svých bohatých (a korumpujících) pánů žádného slušného zacházení ani uznání nedočká. Sociální drama v angličtině (tedy jako hlavním jazyce) a vyloženě amerického střihu je výborně natočeno (atraktivní indické prostředí záhy odkrývá kontrasty mezi luxusem a špinavou „kurníkovou“ náturou), ovšem v závěrečné rovince zvolní a nedodá surové „self-made“ pointě naléhavý výraz (a dopisu čínskému premiérovi význam). 7/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že cesta ku šťastiu alebo presnejšie peniazom je veľmi jednoduchá..., aspoň podľa tohto filmu, ktorý má prvú hodinu náramne bavil, je vtipný, hravý, atmosferický, veľmi podobný hitu Milionár z chatrče. Herecky výborne obsadené, jednoducho radosť pozerať. Príbeh o úteku z kurníka, špiny a chudoby je chytľavý, to bez debaty, no po prvej hodine prichádza temnejší tón, ktorý je ešte ok, ale tá akože poita, "rozuzlenie" v závere bolo pre mňa dosť povrchné. Bral by som to, keby príbeh pokračoval, ale takto mi to jednoducho nestačilo. Poznámku v závere o tom, že svetu budú vládnuť hnedí a žltí beriem s rezervou, inak by som sa urazil a asi nielen ja. White tiger mohol byť hit jak sviňa, keby sa so scenárom niekto pohral viac. Je to veľká škoda, pretože rozjazd to malo úžasný, i tak sa však prikláňam k slabším 4 hviezdam. 70%. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

O tom jak Slídil utek z Chatrče a k bohatství přišel. Je to ale nuda, chybí tomu živelnost, styl a výraznější režie. Na druhou stranu je dobře, že si Indové odpustili všechny svoje filmový trademarky a ukázali nám špínu a sociální selhání střízlivýma očima. Na jedno shlédnutí naprosto v pořádku, ale o den později už nebudete vědět, že jste to viděli. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Bollywoodské filmy moc nemusím, ale když se Bollywood spojí s Hollywoodem, tak vytvoří skvělé koukatelné filmy, na které bych se normálně nepodívala (pokud by nebyly součástí MFFKV). Skvěle zpracovaný příběh, hlavní hrdina sice spáchá něco nemorálního, ale ani jsem se na něj nedokázala zlobit. Byl chytrý, ambiciozní, měl vizi a šel si pro ni. Jen mě mrzí, že to byl zrovna ten "milejší" šéf, ale situace nedala na výběr. Bavila jsem se od začátku do konce. Možná mi jen trošku vadilo, že celý svůj příběh píše emailem asijskému ministrovi nebo premiérovi, aby ukázal, že jsou vlastně stejní a film se tomu věnuje tak 5 vteřin, kdy se rychle setkají a to je konec. To už to mohl hlavní hrdina odvyprávět klasickým způsobem, třeba i do kamery. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Překvapení a milé...první polovinu filmu bych popsal jako příjemnou komedii s lehkou nadsázkou, která mi sedla....druhá polovina byla již bez úsměvu a chvíli mi trvalo než sem to skousnul, ale i této druhé půlce filmu jsem přišel na chuť. Umím si představit, že popsané sociální a politické problémy tam v této podobě fungují....tam by i náš zlodějský premiér byl jen malá rybka a proto se usadil asi u nás...bohužel... Herec v hlavní roli byl super a zahrál to brilantně, rád jsem po delší době viděl ve filmu i Priyanku. Pěkné... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Väčšina hlavných postáv je vykreslená ako zvieratá, ktoré symbolizujú ich povahu. Napríklad biely tiger Balram (Adarsh Gourav) za to, že bol vypočítavý a nebezpečný, jahňa Ashok (Rajkummar Rao) za to, že bol mäkký a rozmaznávaný, Mukesh (Vijay Maurya) ako mungo a otec (Mahesh Manjrekar), ako bocian. (belinko)

Reklama

Reklama