Reklama

Reklama

Mé soukromé Idaho

  • USA My Own Private Idaho (více)
Trailer 1

Scott (Keanu Reeves) se živí, na protest svého původu z vyšších vrstev, prostitucí. Jednoho dne potkává Mikea (River Phoenix), mladíka, kterého k prostituci přivedla naopak potřeba vůbec nějak přežít. Jeho život komplikuje narkolepsie, nervové onemocnění způsobující naprosto nečekané kolapsy v těch nejnemožnějších situacích. Spříznění pocitem vyděděnosti mezi nimi roste přátelství, které je trochu jinak vnímáno homosexuálně zaměřeným Mikem. Jejich vztah je to jediné, co jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (138)

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že americká produkce může vytvořit něco takového. Toto je mé první seznámení se s tvorbou Guse Van Santa a musím říct, že start je velice slibný. Velice se mi líbí originální pojetí a pomalé tempo příběhu, poněkud zasažené patosem, mi rovněž vyhovovalo. Statické scény sexuálních aktů nemají chybu. Udo Kier se své vedlejší role zhostil skvěle. Veliká škoda Rivera Phoenixe - jistě by jej čekala slibná kariéra. ()

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

keď čítam komentáre o psychologickom filme a skvelých hereckých výkonoch,tak mám pocit, že som sledovala celkom iný film...herecké výkony pripomínali skôr školské predstavenie (napriek mojej obľube keanu reevesa musím povedať,že ten človek absolútne nevie hrať), psychológia sa tam mihla len tak veľmi náhodne a čo sa týka scenára,vyzeralo to, ako keby sa v hollywoode rozhodli dať šancu aj slovenským scenáristom (áno,až také zlé to bolo...) a inak nuda, jedna hviezdička za krajinky ()

Reklama

RockChick 

všechny recenze uživatele

Sice pěkná audiovizuální podívaná, ale jinak ničím nevýrazné, od nikud nikam motající se dílko. Bez smysluplného příběhu se klidně obejdu, ale aspoň by mi ten konkrétní film měl něco dát, probudit ve mně nějakou myšlenku. V Mém soukromém Idahu se tak nestalo. A všechna čest Phoenixovi, ale proč mi během děje přišlo, že se tak zoufale moc snaží svým hereckým projevem přiblížit Jamesi Deanovi? Vedle civilního Reevese to často dost bilo do oči, ale jak říkám... Velký talent, rest in peace! ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Spolecnost promine, ale dival jsem se hodinu a tri ctvrte na dva plactive homosexualy, z nichz jeden trpel narkolepsii, aniz by to melo pro pribeh nejaky pevny smysl, a druheho hraje herecky pruser Keanu Reeves, to vse natoceno v radoby free nezavislem stylu - dekuji, ale nechci vice. Kdyby jeste navic jeden z nich byl cernoch, uz bych asi musel hodnotit odpadem a Van Santa obvinit z propagace pozitivni diskriminace. Bylo to jeste horsi nez Gerry, ktery byl alespon prijemnym uspavacim prostredkem a nebyl duvod se u nej takhle nasrat. Jedinym poucnym momentem byla definice narkolepsie na zacatku, divak tedy byl zase o neco chytrejsi, nechapu vsak, jak po tomto vysvetleni mohl Phoenix s touto chorobou prochrapat napr. presun ze statu do statu. Take lituji, ze jsem prekonal spavost, ktera me brala na zacatku filmu, mohl jsem vcera o to drive zacit snit a nemusel dnes poloospaly psat tento hanlivy komentar. PS. Na konci bezi titulky o delce trvani celych 6 minut, aby si vsichni mohli poradne precist, kolik blbu se na tomto filmu podilelo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na My Own Private Idaho jsem se těšila hned z několika důvodů. Tím hlavním je ústřední herecká dvojice River Phoenix a Keanu Reeves. Poté námět a taktéž režie osobitého a zajímavého Gus Van Santa, jemuž už pomalu začínám odpouštět omyl v podobě Psycha. Ani vlastně nevím, nakolik mě zklamal samotný film, ale vím, že mě velmi mrzí a nehorázně štve jeho absolutně nevyužitý potenciál. Obsahuje stopáž sto minut, ale já měla dojem, jako by děj uběhl strašně rychle, během deseti minut. Během něj mi přišlo, že se odehrávalo jen minimum z onoho potenciálu, kterým příběh doslova přetékal. Tak moc by si zasloužil svého úplného naplnění, už jen kvůli skvělému Riverovi a Keanovi. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu je odkazem na jednu z písní B-52. (ČSFD)
  • Žlutý motocykl Udo Kiera je britský 750cc Norton Commando. (ČSFD)
  • Postavy se jmenují Mike a Scott podle opravdových prostitutů, kteří byli Van Santovi inspirací pro vůdčí charaktery filmu. Objeví se v roličce ve scéně v kavárně. (aluna)

Reklama

Reklama