Reklama

Reklama

Mé soukromé Idaho

  • USA My Own Private Idaho (více)
Trailer 1

Scott (Keanu Reeves) se živí, na protest svého původu z vyšších vrstev, prostitucí. Jednoho dne potkává Mikea (River Phoenix), mladíka, kterého k prostituci přivedla naopak potřeba vůbec nějak přežít. Jeho život komplikuje narkolepsie, nervové onemocnění způsobující naprosto nečekané kolapsy v těch nejnemožnějších situacích. Spříznění pocitem vyděděnosti mezi nimi roste přátelství, které je trochu jinak vnímáno homosexuálně zaměřeným Mikem. Jejich vztah je to jediné, co jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (139)

Nautila 

všechny recenze uživatele

Tím špatným způsobem statické a bez jakéhokoliv závanu větříku, udušené jak motor na pouštní dálnici. Možná ta prázdnota má korespondovat s nitrem postav, co já vím, ale to vakuum mě zkrátka nutilo ke spaní. Světlým momentem je jen Udo... protože je to zkrátka Udo ( http://youtu.be/i-8T1X62AaA ). ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dva prostituti. Jeden bisexuál, druhý homosexuál. Jeden má zaručenou budoucnost, druhý žádnou nemá a trpí Narkolepsií a usne vždy ve šptanou dobu. Vyrůstají spolu v bandě podobných lidí, kteří jsou jako špatná rodina, ale přeci rodina. Přátelství těchto dvou lidí skončí až ve chvíli, kdy Scott vystoupí na jiný společenský stupeň a přijímá to, co vždy nenáviděl a dělal vše proti vyšší vrstvě. Zajímavé živé fotky a Udo Kier jako homosexuální prodavač autodílů :-) ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

To, že je to docela buzeranskej film mě docela štve, ale není to pro buzeranti určené...Je to taková roadmovie o dvou prostitutech. Jeden z nich hledá svoji matky a druhý přemýšlí o své budoucnosti. Nejvíc smutné a někdy i vtipné je, že ten co hledá matku trpí Narkolepsíí (z nenadálého stresu usne). Hlavně se mi to všechno líbilo, že se film hrozně držel při zemi a byl velmi reálný. ()

jaklee 

všechny recenze uživatele

Psychadelické vs realistické, silné, smutné ako aj vtipne bizardné. V tvorbe Gus Van Santa obrovská výnimka. Toto je ta cesta po ktorej sa mal Gus Van Sant uberať, neskôr však začal trochu vykrádať európsku kinematografiu a samozrejme si aj párkrát úplne odskočil do mainstreamu. Dokonalý transcendentný výkon Rivera. Skvelá a veľmi osobitá nezávislá artovka. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Co do obsahu dobré, bohužel film místy ztrácel svou hloubku. Nevyhovovala mi pozornost soustředěná na nesourodou bandu vyvrhelů a Mikovy narkoleptické příhody. Držela bych se více životopisné linie a rozvoje vztahu k okolí a Scottovi. Byl vlastně Mike gay? River Phoenix se na tu roli vyloženě hodil, má dívčí a jemné rysy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Mé soukromé Idaho je výsledkem spojení tří projektů. První byl moderní verzí Jindřicha IV. s názvem "Howling At The Moon" o mladých na ulici v Portlandu a byl psán shakespearovským veršem. Druhý se jmenoval "In A Blue Funk" a byl o dvou španělských bratrancích žijících na ulici v Las Vegas, kteří se rozhodnou jet do Španělska a dozvědět se něco o sobě a své rodině. Třetí měl titul My Own Private Idaho (Mé soukromé Idaho) a byl o Mikeovi, který se živí jako prostitut. Toho vyzvedne Němec prodávající díly do aut a doveze ho domů. Gus Van Sant měl problém s dokončením scénářů, a tak je spojil do dohromady. (barazara)
  • Název filmu je odkazem na jednu z písní B-52. (ČSFD)
  • Scéna s táborákem se natáčela ve studiu. (aluna)

Reklama

Reklama