Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (157)

hony23 

všechny recenze uživatele

Pohádka o nepolapitelném zloději, co je vždy o 2 kroky napřed před policií i jinými padouchy, je docela závavná podívaná. Jestli bych ale za něco nakopal Netflix do prdele, tak je to ten jejich zvyk ukončit řadu odvysílaných dílů uprosřed děje a nechat diváka čekat několik měsíců na pokračování. Divák mezitím stihne zapomenout, o čem to bylo, takže pak u nových dílů tápe v ději a celý požitek z jinak dobře natočeného seriálů jde do hajzlu. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Tomuhle seriálu jsem se vyhýbal jako čert kříži. Proč? Další kriminálka, Lupin a černoch - No jo no., Netflix. No a nechtěl jsem si zkazit klasiku, na kterou mám jen ty nej vzpomínky. A nemyslím jen knihy, ale i seriál ze sedmdesátých let. Poté jsem zjistil, že to navíc posunuli do dnešní doby. Říkal jsem si proč? Vím,  fungovalo to u Sherlocka, u Whitechapelu,... Jenže Lupin je o zlodějíčkovi, o aristokracii, o romantice, Francii, nápaditosti. Kriminálku jsem v tom nikdy nehledal primárně. I když to tajemno, napětí tam taky má své kouzlo. No neměl jsem se k tomu. Nakonec jsem se k tomu dokopal a jsem velice rád, že jsem tak učinil. Čekal jsem, co díl, to jinou zápletku, vtip, šarm. Místo toho jsem dostal jeden dlouhý příběh s plno narážkami s příběhy o legendárním zlodějíčku. Místy mi to připomínalo film Bídníci 20. století. A teď myslím ono pozadí - sice jsme někým jiným, ale veskrze každý z nás má něco z Valjeana, někdo vždy bude Cosettou či Fantinou nebo Javertem. Tak tento přesah vidím i tu. Akorát nemluvíme o románu Viktora Huga, ale o Arsenu Lupinovi. I ty paralely z příběhy z knížek tam jsou, obdobně jako v onom filmu. Navíc Omar mě velice bavil a bavil mě i ten jemný humor. Je třeba seriál sledovat ve francouzštině s titulky. Už kvůli autentičnosti. A že je seriál místy naivní. A nejvíc v druhé sérii. Ano je. Ale to k Arsenovi prostě patří. Kdo chce pohodu, energii, trochu tajemna a chce se bavit. tak vřele doporučuji. Jsem zvědavý na třetí řadu a co vůbec přinese. ()

Reklama

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lupin má dobrý příběh, cesta za pomstou otce je zajímavá a jak se příběh prolíná s minulostí je skvělé. Bylo fajn, že je to taková minisérie, kdy je zde pouze 10 dílů, které mají 40-50 minut, s tím že nejlepší (podle mě) je hned ten první, který vás naladí na puštění dalšího a následně jde minimálně první série trošičku z kopce. Druhá série mě opět příjemně překvapila. Velmi mi vadilo, že hlavní postava umí a zná všechno. Vlastně po prvním díle je vám jasné, že ho nikdo nemůže porazit. Omar Sy se do role hlavní postavy hodil a jeho herecký výkon byl skvělý. Hodně se mi líbilo, jak se některé díly pěkně propojovaly (tím myslím, že se něco stalo v jednom díle a pak to bylo vysvětleno o pár dílů dál spolu s vysvětleným plánem). Doporučuji sledovat v originálním dabingu, francouzský dabing seriálu dodává atmosféru. Jsem velmi potěšen, seriál je taková jednohubka a dá se zhlédnout za jeden víkend. 8/10 ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem už recenzoval. Teď to vezmu globálně. Ať už jsou pohnutky jakkoliv ušlechtilé, bude zloděj vždy jen zlodějem. Okrádat staré babky a dědky  a z utržených peněz si pak sám žít na vysoké noze není zrovna gentlemanské a ani to není o nic lepší, než ti které okradl. Hrát si na geniálního zloděje s dokonale promyšlenými plány loupeží a přitom ohrožovat nevinné lidi a své blízké….To prostě není dobré. Kvůli tomu a dalším věcem (viz recenze první série) jsem si nedokázal najít k hlavnímu “hrdinovi” cestu. A opravdu jsem se snažil. Postavu inspirovanou románem od Leblanca jsem si představoval úplně jinak a tento seriál mé představy absolutně nesplnil. ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. Stejně jako před lety remake Sherlocka Holmese, byť je o úroveň lepší, i tentokrát jsou příběhy prostoupeny moderními technologiemi a současnou společností. Omar Sy, kterého proslavili Nedotknutelní, se ve svých kouscích inspiruje knihou o slavném lupiči, jehož geniální krádeže téměř totožně kopíruje. Klasická předloha je zde spíš odrazovým můstkem k lince, v níž se hlavní hrdina snaží zjistit pravdu o odsouzení svého otce a údajném zmizení náhrdelníku nezměrné ceny. Zazlívat Netflixu lze snad jen fakt, že seriál v letošním roce rozdělil na dvě série a desítku dílů nevydal naráz. To čekání bude dlouhé, byť v řádu pouhých několika měsíců. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • V závěrečné části během koncertu Diop (Omar Sy) odzbrojí jednoho z bodyguardů stejným stylem, jakým to udělal Bruce Willis ve filmu Pátý Element (1997). Ošálí bodyguarda tak, aby si myslel, že má zbraň zajištěnou, a pak mu ji sám zajistí. (UncleMorty)

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama