Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (157)

rizek2 

všechny recenze uživatele

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. Stejně jako před lety remake Sherlocka Holmese, byť je o úroveň lepší, i tentokrát jsou příběhy prostoupeny moderními technologiemi a současnou společností. Omar Sy, kterého proslavili Nedotknutelní, se ve svých kouscích inspiruje knihou o slavném lupiči, jehož geniální krádeže téměř totožně kopíruje. Klasická předloha je zde spíš odrazovým můstkem k lince, v níž se hlavní hrdina snaží zjistit pravdu o odsouzení svého otce a údajném zmizení náhrdelníku nezměrné ceny. Zazlívat Netflixu lze snad jen fakt, že seriál v letošním roce rozdělil na dvě série a desítku dílů nevydal naráz. To čekání bude dlouhé, byť v řádu pouhých několika měsíců. ()

tchempi

všechny recenze uživatele

Netuším, zda ještě existuje Francie jako taková, ale jisté je, že třeba francouzský sport nebo kinematografie už neexistují. Na posledním fotbalovém šampionátu nenastoupil v dresu s galským kohoutem ani jeden Francouz, s filmovou a televizní tvorbou je to podobné. Seriál Arsène Lupin ze 70. let jsem v dětství sledoval a bavil mě. Ale nevidím důvod, proč sledovat jeho africký remake. ()

Reklama

cerdax2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohlo by jit o pomerne rychle plynouci az na vyjimky divatelny serial, ve kterem ve tretim dile hlavni hrdina prodela mozkovou obrnu (respektive autori scenare), protoze to, co zacne predvadet ci spise nepredvadet je tragedie. Korunu tomu nasazuje to, ze sezona skonci v pulce pribehu, takze si budeme muset na finale rok pockat. Pribeh ktery se chylil pekne ke konci a vypadal na stavnaty jednodilovy finale, bude pravdepodobne nastaven vodovou polivkou na pet dilu, coz je vcelku desiva predstava. Doufam, ze brzy "serialove" spolecnosti pochopi, ze kdyz mi v restaraci naserviruji aperitiv a predkrm, tak cekam, ze dostanu i hlavni chod, nikoli, ze mi reknou at prijdu za tyden a pak dostanu i digestiv ;P. 40% ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemný seriál v dobrém tempu, Omar Sy je velmi charismatický a hlavně díky němu je seriál tak poutavý. Finty lupiče jsou vymyšlené dobře, pár případů bylo trochu extrémních, ale dá se to přehlídnout. Škoda, že udělali pouze pět dílů, zápletka mi nepřijde až zas tak dramatická, aby byla roztahaná na dvě sezony, ale třeba se to tvůrcům povede aspoň stejně jako první sezona. ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Seriál pro širé masy, který nechal logiku vyspávat doma a vsadil na stejně tak širý úsměv hlavního představitele. Na světelné míle vzdálený jiným skvěle promyšleným kouskům, kde záleží na každém detailu, aby se příběh nezhroutil jak domeček z karet. Což bylo tvůrcům nového Lupéna úplně fuk. Policejní komando jako banda přitroublých ňoumů, neschopných si domyslet, že jedna a jedna jsou dvě, je samozřejmě nutná součást, jinak by to ani nefungovalo. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Postava Arsène Lupin byla vytvořena francouzským romanopiscem a spisovatelem povídek Mauricem Leblancem v roce 1905. (Kuzmik)
  • Nejedná se o přímé zobrazení románu o zlodějském gentlemanovi Arsène Lupinovi. Lupin pojednává o senegalském přistěhovalci do Francie jménem Assane Diop, který se inspiruje a snaží se ztotožnit s literární postavou Lupina. (Kuzmik)

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama