Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

74letý ještěr jménem Leo a jeho želví kamarád se rozhodnou uprchnout z terária školní třídy na Floridě, kde žijí už desítky let. Poslední ročník základní školy viděný očima třídního mazlíčka. Unavený 74letý ještěr jménem Leo je ve stejné třídě na Floridě po celá desetiletí se svým želvým kamarádem. Když se dozví, že mu zbývá už jen rok života, plánuje útěk, aby si vyzkoušel život venku. Místo toho se ale zaplete do problémů svých úzkostných studentů, jako je nemožně zlý suplující učitel. (tribican)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (136)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut jsem nedokázal pochopit, na co to vlastně koukám. Zpívající otvírák mě velmi rozčaroval. Potom přišli prapodivné scény zvířat a dětí a já měl chuť film vypnout. To by však byla škoda. Snímek se totiž pomalu ale jistě ustálí a přinese krásný příběh jako stvořený pro animák. Nějaké poučení, vztahy mezi lidmi a zvířaty, hromadu humoru a neskutečné množství nápadů. Film je natřískaný nápady. Někdy se jedná o tak šílenou spršku gagů, choreografie a vizuálních vjemů, že nebudete vědět, na co dříve reagovat. Tenhle animák si jde jasně za svým cílem a u toho vás obdaří přehršlí autorských nápadů. Pokud jste znavení Pixarem, Disney a vlastně celkově mainstreamovým proudem animáku, Leo vám nesmí proklouznout, protože tenhle zážitek si budete pamatovat. Škoda jen těch hudebních vsuvek, bez nich bych se nebál napálit absolutorium. Pro mě překvapení roku. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Konečně animák, který si jde výrazně svou cestou a úplně se vymyká jakémukoli Disney/Pixar mainstreamu. Sandler je skvělý, je to sakra zábavné, místy parodicky dospělé, pro děti poučné a s pointou a nasmál jsem se fakt skvěle. Originalita z Lea přímo tryská, ať už ze samotného nápadu, hlavních "postav" nebo celého vzezření filmu, který kombinuje fajn podívanou pro dospělé s mnoha odkazy i příjemnou věc pro děti, která jim i něco předá. Velká paráda a možná největší překvápko, co jsem mezi animáky kdy viděl. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velmi milý animák pro děti. Postava ještěra Lea je super a příběh je dobře vymyšlen, líbilo se mi, jak si Lea braly děti domů a on jim dával rady a pomáhal jim tak v životě. Ve filmu je však celkem dost písní a je to trochu muzikálové, a to se mi úplně nelíbilo, spíše to cílí na menší děti než na dospělejší diváky. Ale je to fajn animák s hezkým příběhem, ze kterého si děti odnesou jen pozitivní věci. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší animák tohto roka, s dcérou sme sa skvele bavili. V skutočnosti to nie je o nejakom jašterovi, čo sa chce dostať na slobodu, ale o školákoch, ktorí si prechádzajú všelijakými mindrákmi. Normálne terapeutický film, niečo tak dobre vymyslené nemal Disney niekoľko rokov. Tón perfektne vyvážený medzi sandlerovským bizárom a dojákom. Omnoho inteligentnejšie, ako sa to tvári z trailerov, a fakt pre celú rodinu. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Upřímně řeknu, že konec byl spíše průměrný, ale to nic nezmění na tom, jak moc mě Leo překvapil. Pokud nebudu počítat Spider-Verse, musím souhlasit s některými názory, že tohle je pro mě dost možná i animák roku. Skvěle napsané, dojemné, zábavné a moc hezky naanimované dobrodružství pro celou rodinu. Takže vůbec nemám problém tomu těch pár nedostatků odpustit. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno