Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Docela hledím na to, že je to český film jelikož tolik sympatických postav v českém filmu snad nikdy neuvidíte. Povedli se i dětští herci a nejsou to takoví ti , které by jste nejraději zabili co se vyskytují v českých komediích překvapil i Krajčo z kterého jsem měl obavy jestli to zvládne zahrát a celkově to působí milým dojmem.  80 procent ()

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Nebyl to špatný film, bohužel je to jenom remake polského skvělého filmu a v tom já vidím problém. Nejsem jsem si jistý, jestli všechny ty příběhy byli i v noci plné zázraků, ale co si pamatuju, tak většinou jo. Určitě bych neřešil věci jestli je to možné nebo nemožné, protože se jedná o vánoční pohádku pro dospělé. Určitě doporučuji shlédnout polský originál. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem sice Příliš osobní známost, ale mám takový dojem, že Ferencové snímky mají zaplaťpánbůh vzestupnou tendenci. “Brněnská Láska nebeská” je klišoidní, prvoplánová, ale v adventním čase mi vysloveně sedla do noty. Vynechala bych jeden z příběhů (ano, Vaňkův Santa), ale jinak mi ani nevadilo, že místo prezentované komedie jsem dostala spíše slzopudné vánoční drama. Polskou předlohu jsem viděla cca o týden později a k české verzi se budu vracet mnohem raději. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Běželo to v TV okolo Vánoc a dal jsem tomu čas… vstřebat. Nepomohlo. Jestli to měla být parodie, nebo výsměch… jako komu chcete namluvit, že 30ti létá ultra-samyce si ucvrkne blahem nad 45ti letým nemajetným tatínkem se závazkem… jako asi. V kterém vesmíru je tohle reálné? Jako proč vydáváte moč za děsť? Napište rovnou, že je to pohádka a protože kouzelná hůlka v kalhotách, tak stačí čáry-máry-fuck a happy ending. To samé ty delší linky. Únos dítěte + “to si necháme”? Malý zloděj a pedofil? Sem se zase rozčil a to jsem si myslel, že měsíc odležet bude stačit. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, moje hodnocení je značně ovlivněno místem natáčení a tím, že jsem natáčení některých scén i viděla na živo. Celkově se jedná o velice povedenou vánoční romantickou komedii s malými příběhy, mezi kterými si snad každý najde ten svůj nej. Škoda jen malého prostoru pro postavy Holubové a Duška (jejich scéna - Dělej něco. A co? Třeba auto...Brm brm - byla nejlepší :D ). Trochu divoká byla linka s Vaňkovým Santou a nelogická s Langmajerovým vyjednavačem a jeho napravování vztahů v rodině (jako upřímně přežít pád z hotelu Continental, to bych chtěla vidět). Ale za mě skvělý pokus o českou Lásku nebeskou. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Točilo se v Praze, Brně a Josefově Dole. (Duoscop)
  • Použito bylo 50 vánočních stromků, přibližně 3 500 vánočních světel a ozdob, 170 filmových kostýmů, sníh přírodní, ale i vyrobený ze 40 kg jedlé sody, 50 tun sněhu seškrabaného při údržbě zimního stadionu a 40 litrů náplně do sněhostroje. (Duoscop)
  • Santa Claus (Petr Vaněk) chce po bezprizorním chlapci, který mu předtím sebral mobil, alespoň číslo na svou bohatou milenku. Chlapec mu jej nakonec v rychlosti nadiktuje, Santa si jej kupodivu zapamatuje, vzápětí vytočí a dokonce se dovolá. Číslo ovšem nebylo devítimístné, nýbrž jenom osmimístné. (charles3)

Reklama

Reklama