Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

kajas 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem sice Příliš osobní známost, ale mám takový dojem, že Ferencové snímky mají zaplaťpánbůh vzestupnou tendenci. “Brněnská Láska nebeská” je klišoidní, prvoplánová, ale v adventním čase mi vysloveně sedla do noty. Vynechala bych jeden z příběhů (ano, Vaňkův Santa), ale jinak mi ani nevadilo, že místo prezentované komedie jsem dostala spíše slzopudné vánoční drama. Polskou předlohu jsem viděla cca o týden později a k české verzi se budu vracet mnohem raději. ()

Gogen 

všechny recenze uživatele

Listy do M. ... skvělý polský film ... a Přání Ježíškovi jako názorná ukázka současného českého herectví (zoufalý Krajčo, Hádek, Vagnerová či Polívková) ... naprosto tomu chybí Polská přirozenost. Asi je to tím, že Poláci se vyhrají v zajímavých filmech, kterýma Polská kinematografie disponuje u nás se po hříchu točí vztahové komedie, které splývají v jednolitý seriál. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ono by to bolo aj skvelé, keby to nebola absolútna kópia Noci plnej zázrakov (Listy do M). Takže kto videl poľský originál, tak z toho asi až taký unesený nebude. Každopádne, natočené je to pekne, a určite aj herecké obsadenie bolo kvalitné a prenos do prostredia Brna prebehol tiež veľmi obstojne. Česi sa teda zhostili tohto remaku technicky vynikajúco, avšak po kompozičnej stránke v podstate bez zmeny. A to je škoda, lebo si myslím, že toto malo na viac ako len o presné kopírovanie predlohy. Nič to však nemení na tom, že je to vydarený vianočný film s množstvom pekných posolstiev s morálnym rozmerom. 3* ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení na poli české komedie. Kdyby celý průběh filmu probíhal "přirozeně", jako závěrečná vcelku dojemná část, mohla to být výborná vánoční klasika, kterou bych si o Vánocích pustil pravidelně, stejně jako Lásku nebeskou. Škoda jen těch nepřirozených cringe momentů, které jsou v českých béčkových komedií již nedílnou součástí. Zejména nepřirozenost hraní některých účinkujících ("Kluk z ulice", Krajčův synátor, Holubka), potažmo určité scény. Stručně řečeno - k dokonalosti schází přirozenost, nicméně překvapení veliké. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Běželo to v TV okolo Vánoc a dal jsem tomu čas… vstřebat. Nepomohlo. Jestli to měla být parodie, nebo výsměch… jako komu chcete namluvit, že 30ti létá ultra-samyce si ucvrkne blahem nad 45ti letým nemajetným tatínkem se závazkem… jako asi. V kterém vesmíru je tohle reálné? Jako proč vydáváte moč za děsť? Napište rovnou, že je to pohádka a protože kouzelná hůlka v kalhotách, tak stačí čáry-máry-fuck a happy ending. To samé ty delší linky. Únos dítěte + “to si necháme”? Malý zloděj a pedofil? Sem se zase rozčil a to jsem si myslel, že měsíc odležet bude stačit. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • „Přání Ježíškovi přináší spletenec několika příběhů, které se mohou stát kdykoliv a komukoliv z nás,“ uvedl producent Adam Dvořák. (SONY_)
  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)
  • Štáb překvapivě nejvíc válčil s počasím, které sněhu v době natáčení nepřálo: „Sehnat dostatek sněhu, když sníh není, to byl opravdu velký úkol. Proto jsme se přesunuli na finále natáčení do Jizerských hor. Sníh jsme dosypávali v Praze a Brně a všude, kde to šlo. Pak samozřejmě covid, všichni chodili s rouškami, všichni jsou opatrní, všechno se špatně shání,“ uvedl producent Adam Dvořák. (Duoscop)

Reklama

Reklama