Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělý úředník spořitelny odchází na vojnu. Tam, coby maminčin mazánek, získá nelichotivou přezdívku švadlenka a zpočátku se přes veškerou snahu svých kolegů i nadřízeného kapitána Sychry chová opravdu spíš jako moula a ne chlap. Přesto se seznámí s atraktivní dívkou Julkou, která ho dotáhne nakonec i ke svým rodičům. Tam se ukáže, že Julka je svobodnou matkou a má malého chlapečka. Celá snaha její rodiny spočívá v tom, sehnat jí ženicha, aby vesnické drbny konečně daly pokoj. To je pro čestného Jiřího velké dilema... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hluboce znormalizovaný král české crazy komedie. Imaginace Václava Vorlíčka byla znásilněna temnou dobou. Narodila se agitka par excellence, v níž soudruh kapitán je něco jako starší brácha... Nestravitelný nudný propagandistický škvár maskovaný jako komedie s mimikry předních českých herců... ()

Zevon odpad!

všechny recenze uživatele

Jenom kvůli Hanzlíkově roli dementního vojáčka tomu víc nedám, je to odporný škvár komunistické propagandy. Kdo byl za komančů na vojně a ztratil zbytečně dva roky (i kdybych komančům prominul subotniky, průvody, stb, senilitu vůdců národa a jejich přisluhovačů, vojenskou službu jim neprominu, ať se ty prasata škvaří v nejhlubším pekle :-)) z tohoto dílka zvrací od jeho uvedení v roce 75 nepřetržitě dodnes. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Snímek ,který před pár lety tv vytáhla z archivu a ted poměrně často reprízuje. Mladík pracující ve spořitelně ne příliš mužný J.Hanzlík nastupuje na vojnu do Prahy ,tam se seznámí s pěknou Julkou ,která ale má dítě to mu ovšem neřekne. Ale přesto si jí nakonec vezme jenže ono manželství nemá dlouhého trvání a Julka utíká za jiným a jemu zůstává dítě. Na snímku je vidět jaká byla tehdy doba. jak se vše muselo řešit veřejně viz přeceda Otta Šimánek ,který se do všeho pletl. ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Nudná, mdlá až naivní socialistická agitka o vojně a životě celkem. Hanzlík zde hraje takovýho debila, že mu není široko daleko rovno. Herecké obsazení je velice slibné, ale není to nic platné a vše vyzní naprázdno do ztracena idiotským scénařem s umělými dialogy. Na to, že to má být komedie, tak jsem se u toho snad ani jednou pořádně nezasmál. [40%] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Když odmyslím postavu neuvěřitelně tatínkovského důstojníka podaného mým oblíbeným Josefem Somrem a příšerný dabing dítěte, jedná se o průměrný, ale ne pitomý film s obdivuhodně parádním obsazením. Jinak je zajímavé pozorovat, jak se změnili herci od dob svého mládí (Töpfer, Jandák). Neřekl bych, že na režisérské židli seděl Václav Vorlíček, ale s šedivého scénáře duhu nevykouzlí ani on. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Režisérovi Václavu Vorlíčkovi se původně do filmu moc nechtělo: „Obával jsem se látky z vojenského prostředí, což zrovna nebyl můj šálek kávy. Přidělili mi to z Barrandova. Když jsem si ale přečetl scénář Gustava Oplustila, který v něm popsal své zážitky z vojny, říkal jsem si, že by to nemuselo být špatné. Trochu jsme to pak ještě ale upravili.“ (SONY_)
  • Natáčelo se na Mělníku, na pražském Rašínovém náměstí, Loretánském náměstí v Praze a v kasárnách v ulici Čínská v pražských Dejvicích. Stejná kasárna bylo možné spatřit i v jedné scéně filmu Šakalí léta (1993). (BrianStorker)

Reklama

Reklama