Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělý úředník spořitelny odchází na vojnu. Tam, coby maminčin mazánek, získá nelichotivou přezdívku švadlenka a zpočátku se přes veškerou snahu svých kolegů i nadřízeného kapitána Sychry chová opravdu spíš jako moula a ne chlap. Přesto se seznámí s atraktivní dívkou Julkou, která ho dotáhne nakonec i ke svým rodičům. Tam se ukáže, že Julka je svobodnou matkou a má malého chlapečka. Celá snaha její rodiny spočívá v tom, sehnat jí ženicha, aby vesnické drbny konečně daly pokoj. To je pro čestného Jiřího velké dilema... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

J. Hanzlík v mladých letech hodně uměl. Netřeba vyjmenovávat v čem všem hrál a hrál dobře, dával postavě správný ráz. Zde hraje úředníka ve spořitelně, co jde na základní vojenskou službu. Až zde si ho všimne kapitán, a začne mu mluvit do života. Dělat z něho chlapa, jak se dříve říkalo. Co nedokázali rodiče Švadlenky (výborně ovládá pletení koberečků a dělá to rád), tedy táta - zubař a máma, tak zvládá muž na svém místě, kapitán Sychra. Tenhle pohled na armádu těch časů, polovina sedmdesátých let se mi líbí, dojímá mě a zapomínám přitom i na podstatu socialistické armády, protože tyhle myšlenky ve mě tvůrci zatlačí a sleduji jímavé lidské příběhy, dojemné postavy, kde vysvětluje hodně život venkovanů i postava, kterou hraje V.Menšík a samotní občané venkova, či malého města. Jorga Kotrbová je dívkou, či mladou ženou, která se Švadlenkou dost manipuluje a zde se ukazuje, že Švadlenka JORGU moc nerozebírá, ta to táhne i s tamním traktoristou, ženáčem, který byl ale tak laskavý, že JORGU oplodnil, i když má vlastní ženu. Konec je ale zvláštní. Švadlenka se pochlapil, ale až moc, takže žena Jorga, mu uteče s traktoristou, co se dá k na lepší, a vezme si synka domů, i když není jeho, ale má ho moc rád, a tak se o něho chce starat, a dítě se přitom ve filmu vůbec neprojevuje, nevíme zda je to budoucí revolucionář či řezník či učitel, nic! No, ale jinak je to milý film. Jen se u něho nesmí moc hloubat. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

To je samy MNV, ROH, JZD či družstvo, Jednota, armáda a vojensky mužstvo. Ten komunistickej systém, že se každej orgán sere do soukromí pro dobro socialistické společnosti, to je strašny. Do toho ta pakárna na vojně, ale natočeny tak, aby si divák myslel, že to je všechno hrozně kladny a že to s vama v podstatě myslej dobře, to je na palicu. Nechat se oblbnout vypočítavou pizdou, vysněná práce ve slepičárně, porcelánovej jelen jako svatební dar, co víc si přát? Vorlíček se měl držet svejch zažitejch komedií, ale bůhví, jestli to nedostal od komunistů za úkol. Přitom herci podali všichni slušny výkony, ale ten scénář a děj to prostě zabil. A ten název byl taky pěkně o ničem. Žádní dva muži tam totiž nejsou, celou dobu je tam jenom Hanzlík a až u konce to dalo trochu smysl, ale pěkně trapnej smysl. Jo a nesnášim Jorgu s tim jejim mužskym hlasem, kterej se hodí jedině tak k majoru Houlihanové... ()

Reklama

J.J.1972 

všechny recenze uživatele

Majstrovsky zrezirovany pohlad do problemov zivota. Hanzlik ako vzdy Pan Herec, Kotrbova ako vzdy k "zulibani" a ostatni herci tiez v plnom nasadeni. Kto v tom vidi agitku, mal si prepnut na niektory skvely americky sitkom. Z piatich uberam jednu * za Somrovu postavu. I ked je to takisto vynikajuci herec, ten lampasak mi do toho ako "vychovny clanok" nejak nezapadal. Skoda ze k tomu nenatocili volne pokracovanie. Ziadalo sa to. ()

Maq odpad!

všechny recenze uživatele

Vespod je pitomoučká humoreska o maminčině mazánkovi. Přes to přijde vrstva normalizační komunální satiry o pokrytectví a předsudcích v oblasti sexuální. A navrch hnědozelený nátěr redakce branně-bezpečnostní o pozitivním vlivu základní vojenské služby na charakterové vyzrávání mladých mužů. --- Výsledná směs je nefunkční a zbytečná kravina. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, kdyby to vzniklo v Emerice, asi bych si říkal, že přispěla armáda. Vcelku netuším, proč zrovna Vorlíček se ujal natočení této pitominky s moralistním podtextem, nicméně výkony zůčastněných herců vytáhly tento kousek z bahna podle mého někam velmi těsně nad třicet procent (dnes jsem nějaký překvapivě hodný). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Vojaci vo filme jazdia na motorkách typu Jawa Bizon a Jawa 90. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama