Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (256)

PALINO 

všechny recenze uživatele

Duo Macourek-Vorlíček predstavuje bezpochyby talentovaných rozprávačov, no tento film sa im vymkol z rúk. Neobsahuje totiž žiadne kúzlo, žiadnu atmosféru, ba dokonca ani jednu scénu, nad ktorou by sme sa vyložene pobavili, čo je z hľadiska ich predchádzajúcej filmografie veľkým prekvapením. Nemôžu sa ale na nič vyhovárať. Mali k dispozícií zaújimavý námet a ak vynechám detských predstaviteľov, ktorý pôsobia dosť neprirodzene, mali aj vynikajúcich hercov. Väčšina z nich však nepodáva taký výkon, na aký sme zvyknutí a jediný, kto vo mňe dokázal vyvolať ako taký úsmev, bol Jiří Lábus ako psík Jonatán. Deťom sa film asi bude páčiť, no pre nás ostatných predstavuje každá minúta jednu malú filmovú tragédiu. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Chápem, že tento film všetci označujú za blbosť iba preto, že im je proti srsti už len samotné prevedenie klasického seriálu do hranej podoby. Ja však nie som fanúšik pôvodného večerníčku, takže podľa mňa sú hraní Mach a Šebestová príjemnou komédiou s niekoľkými vtipnými hláškami ("Zajímavý. Chutná to jako autobaterie."). ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak spor o zneuctění animovaného seriálu nechám stranou. Okomentuji jen příšerné herecké výkony všech zúčastněných. Autoři asi nepřišli na jiný nápad než na pračlověka, nebo nebylo na jiné masky. Na druhou stranu některé triky vcelku ušly. A někdy jsem se i místy bavil. Jen ta stopáž mně přišla zbytečně dlouhá, nevím jak dětem. Podruhé asi ne. V závěrečných titulcích je uvedeno, že ve filmu byly použity záběry z filmu „Adéla ještě nevečeřela“. Musím přiznat, že ani na podruhé, když jsem to hledal, jsem ty záběry nepostřehnul. ()

pafka odpad!

všechny recenze uživatele

Neda se nic delat, snad poprve musim udeli Odpad. Je to strasny. Tento film by se mel vyucovat jako odstrasujici pripad, proc zacit delat kontaktni zvuk, nebot tyhle postsynchrony jsou snad nejhorsi, co jsem kdy videl. Vylozene lituju ten herecky ansabl, ktery zde byl naprosto zneuzit neschopnymi tvurci. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Utrápená hraná verze s naprosto nezajímavým scénářem, ve které bez výjimky (!) všichni působí unaveným dojmem. Vorlíček dal všem (jinak dobrým) hercům do kafe brom, jinak si nedokážu mdlé výkony Landovského, Nárožného nebo Zázvorkové vysvětlit. Předstírám, že jsem tuhle slátaninu neviděl a nadále považuji Mach a Šebestovou za výhradně kreslené postavičky. Při poslechu duc duc verze v titulcích jsem měl sto chutí změnit tu jednu hvězdu na odpad. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (17)

  • Ač se to možná nezdá, celý film byl sice natočen zvukem kontaktním, ale finální verze byla postsynchronovaná. Úryvky z verze se zvukem kontaktní byly užity pouze pro „Film o filmu“. (mnaucz)
  • Když jdou děti spát, i když za oknem je světlo, použijí sluchátko k přesunu do Číny. V Číně je o 7 hodin více, než u nás. I kdyby bylo u nás třeba už 9 večer, v Číně by byly i tak teprve 4 hodiny ráno, nikoli den. (rakovnik)
  • Jedinou úpravu, kterou musela absolvovat Kristýna Květová (Šebestová), byl příčesek, který prodloužil její zrzavé vlasy až po zadek. Robertovi Hájkovi (Mach) stačilo pouze nasadit brýle. (HappySmile)

Reklama

Reklama