Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čaroději druhé kategorie Rumburakovi se ve světě lidí nevede nejlépe. Přes den poletuje po světě jako havran a lidské podoby si může užívat jen v noci. Největším a vlastně jediným jeho potěšením je půvabná krasobruslařka Helenka Trojanová, která každé ráno trénuje na zimním stadiónu. Naopak největší nepříjemností je inženýr Zachariáš, zavilý nepřítel zvířat, který po něm každý den střílí, a navíc se vytrvale dvoří Helence. Rumburak by se chtěl vrátit do říše zvířat, to by si však musel vzpomenout na odpovídající zaklínadlo. Zdá se, že největší šancí je spolupráce s počítačem, přezdívaným Kecálek. Znovunalezené zaklínadlo se však dostane do rukou Zachariáše, který se s jeho pomocí rozhodne nechat zmizet všechna zvířata. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Rumburak (film nikoliv čaroděj) nedosahuje nápaditosti a neotřelosti Arabely. Pár vtipů se povedlo, Kaiser ceĺkem dobře zahrál inženýra nenávidějícího zvířata a Rumburak byl přesvědčivý jako vždy. Přesto tomu něco chybělo. Rumburak mi zcela nesedl už v době kdy jsem jej viděl poprvé a asi se to už dalšími reprízami nevylepší. * * ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Postava zlého čarodejníka Rumburaka, z obľúbeného českého seriálu "Arabela", sa v roku 1984 dočkala svojho sólového projektu. V podobe jeho meno nesúceho celovečerného filmu. Jiřímu Lábusovi táto rola rozprávkovej bytosti, ktorá sa ocitne vo svete obyčajných ľudí, výborne sadla. Tento film odhaľuje aj viacej z Rumburakovho charakteru. Pohodový bonus ku "Arabele". Kto tomu neverí - HUBERO KORORO! *** ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Pokrašování sriálové Arabely se mi moc nelíbilo, ale tento film mě nezklamal skoro v ničem. J. Lábus tady má mnoho prostoru a nešetří svým hereckým umem. Do toho skvělý O. Kaiser. Zasmál jsem se a lehce zavzpomínal. Škoda jen, že z té pohádkové říše jsme toho moc neviděli. Ale zklamání u mě tedy nehrozí :). ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní scénář, který má básnický rytmus a především dramatický obsah. V něm se skrývá tragikomedie lidství - samota, soužití s nevhodným partnerem, hledání čím se zabývat, co za to hlavní postavě stojí. Řada komediálních scén, které nejsou pro každého, ale pro mě ano. Pod dobrou režisérskou taktovkou se i herci, v špatných scenářích a špatně režírovaných filmech velice špatní jsou zde dobří a to proto, že děj vyprávění odsýpá, má sevřený tvar (žádné zbytečné odbíhání) a je pro mě radostné si občas takový film pustit. (7.3.2011) ()

johael 

všechny recenze uživatele

Po zábavné Arabele si u vyšťavených autorů kdosi objednal pokračování. Nic nepomohlo jejich zkušené ujišťování, že když mlčí můzy, mají raději řinčet zbraně či aspoň hospodské půllitry a do budoucna že se uvidí. Umíněný ješita s vidinou mrzkého zisku trval na svém a unavené autory uargumentoval, aby něco sesmolili, že to lidi spolknou i s navijákem, že hezké róby, pohádková říše a oblíbené postavy se o úspěch postarají samy. Šeredně se spletl. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Scény z tréninku krasobruslení se natáčely na zimním stadionu ve Slaném. (henrycruel)
  • Rumburakovo sídlo je v Mikulášském chrámu ve věži. (cariada)
  • Ve filmu je Rumburakova druhá podoba nazývána jako havran. Pravda ale je, že ve filmu se pracovalo pouze s krkavcem velkým, latinsky Corvus corax, který je oproti havranům a vránám podstatně větší a lze jej lépe vycvičit. (Prochy38)

Reklama

Reklama