Reklama

Reklama

Sladký domove!

(seriál)
  • Jižní Korea 스위트홈 (více)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi. (Netflix)

Recenze uživatele SmileSun k tomuto seriálu (2)

Sladký domove! (2020) 

Myslím, že je to originální nápad, jak mohou vzniknout z lidí monstra. Už dlouhou dobu vídáme filmy/seriály, kdy se z lidí stanou zombíci, příšery kvůli virům, posednutí, napadení zvířetem či mimozemšťanem… V tomto případě se z lidí stávají monstra na základě jejich tužeb. Není sice specifikováno z čeho vychází daná podoba, ale zase je díky tomu prostor pro divákovu fantazii. Předlohu jsem bohužel nečetla, takže nevím, jestli tam není odhaleno více než v natočeném zpracování a nebo zda se nějakého vysvětlení dočkáme časem v seriálu, když už nás čeká třetí pokračování. Každopádně zde vznikají dvě zajímavé linky. 1) Změnit se může kdokoli, takže nepřítelem je v tomto případě lidstvo, čímž vzniká otázka, jak zamezit šíření – zabitím co nejvíce lidí?! 2) Pohled na skupinu lidí v uzavřeném prostoru, kde se řeší dilema: zůstat/jít ven, nakažené izolovat/zabít, může existovat důvěryhodné monstrum, které bez postranních úmyslů chce zachránit lidi? První série se mi velmi líbila, bylo to napínavé, strašidelné a v určitých momentech dojemné. Druhé pokračování mi přišlo trochu těžkopádnější, více zaměřené na lidi než na příšery a mrzelo mě, že hlavní postava se objevila až v 2.polovině. Jak jsem ale již psala, nečetla jsem předlohu, takže je možné, že můj pohled je zkreslený, uvidíme tedy, co bude dál… ()

Série 3 (2024) (S03) 

Závěrečná série se velmi zvedla oproti druhé, která mě po shlédnutí první trochu zklamala. Ta třetí byla opět dynamická a plná soubojů a monster. Song Kang zde byl oproti druhému pokračování od začátku až do konce, což mě potěšilo, protože si myslím, že by hlavní postava neměla půl série chybět. Tvůrci nezapomněli ani na objasnění nevysvětlených nebo nejasných věcí, což je vždy určitě velké plus. A palec nahoru musím dát i za překvapující konec – spoiler: Nečekala jsem, že zachráncem bude nakonec někdo jiný než Hyun-su. ()

Reklama

Reklama