Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (254)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste obeznámeni s dánským originálem a nalákal vás Jake, tak si to nejspíš užijete. Pro znalé původního filmu je to naprostá zbytečnost, která až na úplné (a pro děj totálně nevýznamné) výjimky jen tupě kopíruje výborný originál. Jake Gyllenhaal chvílemi bohužel až přehrává a zdaleka nedosahuje svých nejvyšších hereckých kvalit jako třeba v Prisoners nebo v Zodiacovi. [55%] ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Musím na úvod poznamenat, že jsem neviděl originální snímek, což by mohlo poznamenat můj pohled na tenhle remake. V každým případě mi jednoho dne nebylo nějak dobře, náhodně jsem na Netflixu zapnul tenhle snímek... a byl jsem přikován k televizi jako dlouho ne. Příběh je super a správně napínavý, ale nejvíc mě na filmu dostávaly herecké výkony. Často jen skrz hlas tu máme mrazivě realistický projev. Režie taky skvělá - vše je efektně, zručně natočené. Guilty je skvělá emocionální horská dráha, kterou jsem si opravdu užil. (9/10) ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Originál mi nejako ušiel, no tento Remake som nezmeškal. Nemôžem to teda porovnať s originálom, no priznám sa, že aj keď sa to odohráva v jednej miestnosti a s jedným Gyllenhaalom, nenudil som sa. Príbeh, ktorý hlavne stojí na telefónnej linke mal čo ponúknuť, dialogy nenudili a postupne to začalo gradovať a finále tiež prekvapilo. Antoine Fuqua vie napumpovať do filmu dobrú a aj napínavú atmosféru a pri krátkej stopáži moc nie je miesta nudiť sa. 75% - 4* ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Američané se opět rozhodli udělat ,,po svém" stejnojmenný dánský film The Guilty. Bohužel však do díla nepřinesli vůbec nic nového a zmohli se pouze na ubohou, do detailu přesnou kopii dané předlohy. Nemám zdání, proč se vůbec takové filmy točí. A jo! Tupí amíci vlastně neumí číst titulky! Pro mne to však byla ztráta času, neboť si 2 roky starý film živě pamatuji a sledování jsem proto v půlce ukončil. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Celý čas som mal taký "deja vu" pocit, že mi je tento príbeh akosi povedomý a že som to už niekde videl. A veruže áno - pred 3 rokmi sme to tu mali v dánskom prevedení : Den skyldige. Už samotný originál mi prišiel taký akosi priemerný, no a v tomto prípade to nedokázal vytiahnuť na vyššiu úroveň zachrániť ani sám Jake Gyllenhaal, ktorý zvykne vo filmoch žiariť. Rovnako ako v origináli, aj tu mi vadilo viacero nelogických situácií a nepáčilo sa mi ani to zbytočné tlačenie na pílu. Škoda, že tento remake nebol viac autonómny, ale tak aspoň tie 2* si to zaslúži. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)
  • Film byl natočen za pouhých 11 dní. (SONY_)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama