Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (289)

viperblade odpad!

všechny recenze uživatele

Pokračování, které jednak není opodstatněné (SPOILER! k filmu Halloween II přeci jen Michael Myers uhořel) jednak nesouvisí vůbec s předcházejícími filmy (kdyby to pojali jako restart, dejme tomu, ale pokud se to producenti rozhodli vpustit do světa jako pokračování hororové série Halloween s tím, že to s předchozími snímky nemá nic společného, to už chce velké koule a ještě větší touhu po penězích) a hlavně které je tak nudné a debilní, že se to ani nedá slovy vyjádřit, je prostě čistokrevný odpad. Na tomhle jsem opravdu nenašel nic dobrého a rozhodně je to jedno z nejhorších pokračování ve filmové historii (momentálně má napadá pouze Nekonečný příběh 3, který tomuto "filmu" může konkurovat). 0 %. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Reziser tyhle poblijarny by mne byt verejne zbicovan a pak podriznut samotnym Myersem za to ze si vubec dovolil vzit si nazev me nej nej nej vyvrazdovaci serie do nazvu tyhle ultradementekretenskyvylizany superodpadchudakoviny maloco mne v historii filmu tak irituje jako totok a nepiste prosim nikdo ze to neni o myersovy a tak se to ma brat to v zadnym pripade! meli si to proste pojmenovat jinak a hotovo ale to uz se asi opakuju uff ruce se mi klepou kdyz tenhle komentar pisu vemte vsechny co s tim maji neco spolecnyho a ztrestejte je! tohle je urazka nejvetsiho kalibru!!!!!!!!!! ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Střihač prvního dílu sepsal scénář, který si posléze i zrežíroval, aby na pidestalu s názvem Halloween vymodeloval úplně novou mytologii, která jaksi nepočítá s Michaelem Myersem. Odvážný krok, zvláště při přihlédnutí k faktu, že atmosféricky to docela funguje (byť se jedná o nebetyčnou vykrádačku Carpyho postupů), ale dějově to začne padat na hubu už po pár minutách, takže se postupem stopáže rodí jedno z nejpodivnějších pokračování filmového univerza. Sepsat a zrežírovat si to Carpenter sám, byl by z toho stoprocentní zářez do jeho sbírky kultovních béček. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď na konci druhého dielu Michael Myers zomrel (?), rozhodol sa John Carpenter točiť ´´halloweenovské´´ filmy ďalej. Tentokrát s tým, že každý rok sa natočí HALLOWEEN, ktorý bude stále o niečom inom. Ono vcelku to vyšlo, ale zámer sa pravdepodobne nepochopil. A snímok prepadol a veľké plány zmaril. Film netreba teda vnímať ako pokračovanie ako také, ale ako samostatný film, ktorý sa dokonca neodohráva ani v rovnakom svete, ako prvé dve časti ( prvý HALLOWEEN je tu vysielaní v televízii ) a ktorý ale urobil chybu v tom, že si dal za názov číslovku, resp., že je v názve samotný výraz ,,halloween,, ktorý mýli. Je to priemerný fantasy horor s nadpriemernými ľakačkami a make up trikmi. Za pozornosť ešte stojí geniálna hudba od Johna Carpentera a Alana Howartha ( niekoľko hudobných pasáží silno pripomenie TERMINÁTORA, má Brad Fiedel čisté svedomie? ), tentoraz ale bez známej melódie. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ale no tak...keby sa to nevolalo Halloween III a keby väčšina užívateľov nemala pocit, že im niekto sprznil ich "značku", asi by hodnotenie nedopadlo až takto. Jasnačka, je to čajové béčko a tá čiernoočka hrá akoby bola pod taktovkou samotného Eda Wooda... Ale za prvú polhodinu si to zaslúži aspoň tie dve hviezdičky. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Knižní adaptaci napsal autor sci-fi Dennis Etchison pod pseudonymem Jack Martin. Stala se bestsellerem. (HellFire)

Reklama

Reklama