Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těsně před Vánoci oznámí Ivaně (Tereza Kostková), která žije jen pro rodinu, její manžel Martin (Marián Miezga) věc, která jí zničí svátky, a o které ví jen jejich společná kamarádka Adriana (Dana Rogoz), rozvodová právnička. Ta se jako jediná z party nevdala a nemá děti. Žije sama, ale udržuje poměr se svým šéfem Filipem (Martin Hofmann). Další z party Ela (Andreea Vasile) je známá televizní moderátorka, která vede harmonický život s překladatelem knih Andrejem (Ondřej Sokol) a jejich desetiletými dvojčaty, no jej do doby než se nečekaně objeví její bývalá láska David (Ján Koleník). Partu uzavírá majitel restaurace Vláďa (Pavel Bartos), který se po rozvodě s Věrou (Soňa Norisová) podruhé oženil s mladší Broňou (Dominika Morávková). Po zkušenostech z minulého vztahu si nepřeje, aby jeho žena pracovala, tak Broňa dělá všechno pro to, aby se o jejích pracovních aktivitách nedozvěděl. Ela jí v tom pomáhá. Spleť tajemství, které mají mezi sebou nejen páry, ale i samotní přátelé, se začnou ještě víc zamotávat, když se na Adrianu obrátí manželka premiéra (Petra Vajdová) a chce svého muže (Jaroslav Plesl) opustit v čase předvolební kampaně… (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (151)

kingik 

všechny recenze uživatele

V létě si toho moc neřekneme. Milovat a rozvádět se budeme v zimě a na podzim, na  jaře uděláme politickou kampaň s lidskou tváří a na konci všech ročních období (i filmu) zjistíme, jakou máme bilanci. Marta Ferencová pokračuje ve svém nastaveném trendu vecpat do filmu co nejvíce postav, u kterých bude trvat, než si divák zapamatuje jejich jména, úlohu i důležitost ve filmu a také jejich charakterizaci. Parta představených přátel je mezinárodně pestrá, tedy hlavně pokud jde o jejich herecké představitele. Z Česka dorazí Tereza Kostková, Martin Hofmann, Ondřej Sokol, Jaroslav Plesl a Simona Babčáková, své zastoupení v herečkách Dana Rogoz a Andreea Vasile má Rumunsko a slovenské barvy hájí Marián Miezga, Dominika Morávková-Zeleníková, Ján Koleník, Petra Vajdová a mnozí další. A se zahraniční hereckou účastí se také pojí postsynchrony, které mě nijak neiritovaly. Mnohem horší to bylo s přehledností a kompaktností děje. Některé dramatičtější scény, které čítaly žádost o rozvod, odhalenou nevěru i nově rozvíjející se milostné vztahy a určení otcovství po letech, dost často prošuměly, kdežto události málo podstatné, jako třeba náhlé zablokování zad, dostaly zvýšený prostor. Ano, i tak bylo hezké koukat na vyšpulený rumunský zadek a obdivovat napěchované české poprsí. Každá z popředních postav potřebovala svůj mini příběh. A někdy se jejich trable seběhly tak rychle, až se vytrácel plánovaný dramatický záměr. Produkčně se alespoň nešetřilo na kamerové technice, takže film má kvalitní obraz, záběry z různých ročních období jsou dobře sladěné a vyladěné. Přetlak herců a nižší dramatické i komediální vyznění a za tím vším je režijní rukopis Marty Ferencové, který už je pro ni typický. 6/10 ()

quokam 

všechny recenze uživatele

Naprosto otřesná Tereza Kostková. Ale neboť je to určitě skvělá herečka, chyba musí spočívat v režijném vedení, které Terezu přivedlo do vod naprostého nedůvěryhodného staršlivého přehrávání. Film nezachránili ani standartní výkony Martina H. nebo Ondřeje S. Netrefeny barvy hlasu postsynchroního dabingu. A kurna toho premiera aspon mohli nejak pojmenovat. Treba Standa Tele, nebo Ondřej Brzobohaty - teda to jmeno uz jsem nekde zaslechl. A tu "naši zem" jakbysmet.  Zajímavý však byl závěr příběhu s kupcem chaty vedle, aspon tedy +5 proc. 2.5/10. Upd 10012023: velice nerad udilim pani Terezce K cenu pozlaceneho hejta za nejhorsi zensky herecky vykon v hlavni komedialni roli, jaky jsem v roce 2023 videl. Necht se o nej podeli s pani reziserkou, ta cena fakticky jde za ni. ()

Reklama

ARIS 

všechny recenze uživatele

Tohle byla dvě hodiny trvající nuda! Špatný scénář, špatné postsynchrony! Nechci nosit dříví do lesa, vše podstané už napsali kolegové recenzenti.  Snad jen dva postřehy: Když ta právnička dostala housera, tak volala všem aby jí pomohli. Jak by se asi dostali dovnitř, když se nedokázala dopravit ani na záchod a stáhnout si kalhotky jak by jim asi odemkla! Přece všichni z té povedené partičky neměli klíče od jejího bytu!  A druhá věc. Když jí ten kolega právník vezl k autu na bobech, tak kde je vzal? Kde se v jejím bytě vzaly dětské boby? Když neměla děti, tak neměla důvod mít doma dětské boby.  To je jen nepatrná ukázka inteligence paní scénáristky!  Asi nejvíc nesympatická postava, byla ta premiérova žena. Nejprve chtěla polovinu z těch milionů, které si manžel "poctivě v politice nakradl" a když nic nedostala, tak ho z pomsty práskla fízlům.  Ale to je jen soukromý názor. Nemám rád zlatokopky a nemám rád když někdo někoho udává.  Z podřadnou, mizermou úrovní tohoto díla to nijak nesouvisí. ()

Peabody

všechny recenze uživatele

ono si bohužel každá ... režyserka --- myslí, že napsat a natočit Lásku nebeskou je  brnkačka, prostě smíchám hodně postav, něco vztahů, Vánoce a k tomu premiér země. Ale ono se to musí umět, což nenastalo ani scénáristicky, ani režijně, spousta slušných herců vyšla naprázdno, několik neherců očekávatelněji taky, zvukaři by měli odebrat licenci a manifestačně ji spálit někde na náměstí (jsem si prosím vědom, že licence na zvuky nejsou). Místy to připomínalo Cimrmany - nejsem otec tvých dvojčat, jsem jejich prateta. Místy surreálné - Máte tady sklep? (na vládě nebo úřadu vlády, nevím) „Nedokážu bez něj žít.- Tak přinejhorším zemřeš.“ Možná by si měla Evita něco přečíst o dramaturgii a pointách a souvislostech děje. Když jsem uzřel, že se premiérovy děti učí čínsky, říkal jsem si, to je zajímavé, jakou to bude mít pointu, k čemu to tam, bude - satirický šleh že oportunní politik chystá děti na možnou světovou hegemonii?  Protičínská povinnost? Kritika porušování lidských práv? A ono ... nic. Ani Ujgur.  Ale schopnost sehnat finance na film, to se tedy klaním. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za to, že jsem to vypnul po dvaceti minutách. Jen tak pro jistotu, kdyby to přestalo být takový dno postupem času a já to nevěděl. V rámci mé oblíbené (jednou za čas), seance "Pustíme si nějakou sračku lásko?" to není bohužel ani fascinující tím, jak je to blbý. Prostě je to jen trapná účast naprosto všech lidí na place, ze kterých si nejde dělat ani srandu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Scéna v sále, kde se nachází klavírní křídlo Petrof, se natáčela v hotelu Imperial v Karlových Varech. (soarka)
  • Premiéru filmu na televizní stanici TV Nova sledovalo přes 659 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Natáčelo se v Bratislavě a v obci Malé Borové (Slovensko). (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno