Reklama

Reklama

Proměna

  • USA Turning Red (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (194)

campix 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl animák takhle čistě targetovaný na poměrně úzkou skupinu dospívajících dívek. Vyřčené i nevyřčené dospívající problémy jsou čistě otázkou dívek a všechny očividné inspirace na tohleto cílí. Bez debat jsou nosnými motivy obsese asijských boybandů (K-Pop) také anime a obecně kawai kultury. Dětem to bude asi jedno, je to dostatečně střelené, barevné, roztomilé a stále se něco děje. Dospělí už tam tyhle věci dokáže rozklíčovat, ale pro něj tenhl film primárně není. Bohužel ničím jiným než touto stylizací Proměna nevyniká, takže se jedné o veskrze průměrný animovaný film. Na Pixar docela nuda a spíše tedy zklamání. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Hrozně jsem se bál, že Pixar narazí po delší době na čím dál méně častější průměr... ale obavy byly zcela zbytečné. Dospívání je bestie… a tady se bestie projevuje v podobě velké pandy červené, jenž slouží jako metafora k magické pubertě. Inovativní přístup k jinak dost klasickému tématu, který umí pracovat jak se silnou nostalgií, nepředvídatelným chováním, balíčkem pubertálních emocí, tak solidní dávkou trapných situací a gagů. V novince dochází pochopitelně i na zcela uvěřitelný konflikt mezi dítětem a rodičem a navazujícím odloučením, které útočí na správné emoce a rotující myšlenky. Baví mě... s jakou precizností a smyslem pro detail Pixar vypráví "banální" příběhy a přitom předkládá výpovědní hodnotu jako nikdo jiný z jejich konkurence a osobní vklad a zkušenosti se projevují takřka v každé scéně. Tohle bude nedoceněný střípek animované historie studia s lampičkou v logu a upřímně mě to mrzí. Jde totiž v jádru o stejně silný počin, na jaký jsme od těchto géniů běžně zvyknutí. ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Vítejte do světa jedné holky, jejíž jméno mi ani nestojí za zapamatování. Tato 13ti letá holka je číňanka, je posedlá chlapeckou kapelou 4TOWN a její rodina trpí prokletím, že se každá žena z rodu mění na pandu červenou v pubertálním věku. Prostředí po založení jejího - já k*rva nevím co to je, nějaký f*ckin historický Onlyfans (to bylo první co mě napadlo)?!? - začne fury módu považovat za extrémně cool a začne peníze utrácet na kostýmy s huňatými ocasy. A ten nejvíc cool/bad guy je dost možná cool/bad gay s extrémně divným dabingem. --- Já fakt nevím, jak vidí pubertu ženy, ale takhle já tu svoji fakt neprožívám. Možná proto, že já nemohu vtipkovat jako tento film o vložkách. Panebože, to byla taková kravina! A to je snad poprvé, co to myslím ve špatném smyslu. Ať už jde o nenápaditou animaci (kde teda občas dokáží dobře nasvítit), mimpohyby postav (protože lidi jsou tak blbý, že jim všem musíte co nejvíce názorně ukázat, co ty postavy dělají), kýčovitý nucený humor (bez kterého by to asi bylo celé lepší). Do toho mi tam není ani jedna jediná postava sympatická, a to je co říct, protože PIXAR vždy dokázal prodat alespoň postavy rodičů (otce). Však zde se nachází jediná scéna, kde by bylo něco cítit, ale ta hned skončí. A to je neuvěřitelná škoda. Cos to proved PIXARE?!? Tohle nedopadlo dobře 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak nejako dúfam, že tie percená pôjdu hore. A nie preto, že by som bol zastánca Pixaru a všetkého čo prinesú. Ale myslím si, že "Turning Red" je reálne skutočne dobre spracovaný film s dobrým posolstvom. Podobne ako koncom minulého roku som chválil "Encanto", tak s týmto filmom zdieľam v mnohom podobné pocity. V prvom rade ten rodinný element je tu spracovaný veľmi dobre. V druhom rade je to film, ktorý prináša dobrú lekciu nielen pre detí, ale rovnako aj pre dospelých. To finále je tak excelentne spracované, že som ostal veľmi prekvapený. Nečakal som, k čomu sa nakoniec film dostane. Rovnako aj myšlienka priateľstva, snaha nebyť perfektný, hľadanie vlastnej cesty, tyran môže byť vlastne celkom fajn... to sú všetko momentky, ktoré tomu dodávajú správnu hĺbku. A to ma teší. Animácie? Čo čakáte dnes od Pixaru? Kvalitná práca vo všetkých ohľadoch. Vyzerá to nádherne. Od pozadí, cez postavy až k tým špeciálnym efektom. Máme tu potom aj päťčlenný boyband 4-Town, čo je asi Pixarovská verzia "O-Town". Možno. Alebo podobnosť čisto náhodná. Neviem posúdiť. Každopádne film má v sebe ukrytých niekoľko skvelých prekvapení a ciest, ktoré robia z dobrého filmu pre mňa vynikajúci. A musím ho v tomto smere oceniť. Dúfam, že tie percentá pôjdu hore. A nielen kvôli tej pixarovskej animácii. Lebo si úprimne myslím, že film krásne hovorí jednu vec. Rodičia a deti sa o dôležitých veciach musia rozprávať a musia sa jeden toho druhého snažiť pochopiť. Inak budú neustále staré konflikty pretrávať aj naďalej. Film odporúčam vidieť a patrí medzi momentálne tohtoročné highlighty. Hodnotenie: A ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Z Pixaru je bohužel už jen průměrné studio, kterému se občas něco povede (Duše), ale většina produkce je už jen průměr (dřív tomu bylo naopak, asi do doby než začali místo jednoho filmu ročně chrlit dva). Tohle je průměrná disneyovka s nesnesitelnými dětskými postavami. Navíc mě štve, že kvůli podbízení se velkému čínskému trhu bude asi odteď už skoro každý animák obsahovat čínské postavy a motivy (a to i když se odehrává třeba v Kanadě). A český distributor se s vymýšlením českého názvu zrovna nenadřel... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Meiin elektronický mazlíček Robaire Jr. je Tamagoči, velmi populární hračka na přelomu 90. let a roku 2000, kdy se film odehrává. (BMW12)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (BMW12)
  • Chrám byl inspirován chrámem Bok Kai, historickou památkou v kalifornském Marysville, kterou v roce 1880 postavila místní čínská komunita. Zvláštní poděkování je uvedeno v titulcích. (BMW12)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Reklama

Reklama