Reklama

Reklama

Proměna

  • USA Turning Red (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (194)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Dospívání dívek po Pixarovsku v Nesnázích v Malé Číně je otřes. Na furríky dvakrát vysazený nejsem, spíš vůbec, takže nemůžu stejně hodnotit jako můj kolega, ale u všech nezašitých dírách, já už si ani nepamatuju něco nadprůměrného od Pixaru, aspoň za posledních 5-7 let. Ale tak víš co, jestliže se chce zdechlá krysa zalíbit čínskému trhu, a vydělat tím nic neznamenajících pár stovek milionů navrh, tak jestli to zabralo, whatever. Proměna je další z jeden malá zbytečných animáčů, na které nebudou vznikat šmákózní hentaje, takže celý k hovnu. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Príbeh je progresívny, snaží sa poukázať na meniace sa potreby dospievajúcej novej generácie. Nová doba, nové aktivity, zvyky. No tu sa človek (aspoň ja) zarazí, keď si uvedomí ako málo rozprávke (potrebám mladých) rozumie, respektíve chce rozumieť. Umelecká stránka filmu má svoje vysoké štandardy ako sme pri Pixarovke zvyknutý. Odporúčam pozrieť aj dokument o tvorbe animáku, ktorý ma zaujal omnoho viac ako výsledný produkt. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Mei si hraje na rebelku, ale , když po ní něco chce její matka tak se vždy zasere jednoho dne se promění v pandu a zjistí, že pokud bude v klidu bude člověk pokud ne bude panda.  Bohužel není to vůbec vtipné (pokud se teda nezasmějete tomu, že matka dá dceři 5 druhů vložek v kině se nesmál nikdo )  a není zde žádná postav co se stará o humor. Ke konci se film pohřbí sám tím, že matka nadává Meiným kamarádkám, že ji využívají přičemž ona sama ji využívá pro svůj byznys tak, že kdo je teda lepší? 60 procent na stejné úrovni jak Luca a Frčíme. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[65%] Proměna je po stránkách animace opět zdařilá záležitost od studia PIXARU, je tu spoustu vtipných scének, postav apod. Celkově to má rychlý spád a nuda zde moc nehrozí, jen ta hlavní hrdinka mi přišla dost uječená (což se dá v jejím věku pochopit), ale přesto si mě moc nezískala. Závěr už jsem taky tak trochu odzíval, ale víc si ztěžovat nemůžu. Opakovaně se na tuto pixarovku dívat nebudu, ale k zahození to určitě nebylo, znám teda lepší kousky … ()

campix 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl animák takhle čistě targetovaný na poměrně úzkou skupinu dospívajících dívek. Vyřčené i nevyřčené dospívající problémy jsou čistě otázkou dívek a všechny očividné inspirace na tohleto cílí. Bez debat jsou nosnými motivy obsese asijských boybandů (K-Pop) také anime a obecně kawai kultury. Dětem to bude asi jedno, je to dostatečně střelené, barevné, roztomilé a stále se něco děje. Dospělí už tam tyhle věci dokáže rozklíčovat, ale pro něj tenhl film primárně není. Bohužel ničím jiným než touto stylizací Proměna nevyniká, takže se jedné o veskrze průměrný animovaný film. Na Pixar docela nuda a spíše tedy zklamání. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Na jedné ze záchodových kabinek v Meiině škole je samolepka s klaunem, která odkazuje na film Hledá se Nemo (2003). (BMW12)
  • Upíří román, který Priya nosí s sebou, je parodií na knižní sérii „Stmívání“ od Stephenie Meyer. (BMW12)
  • Po Carlu Fredricksenovi z Vzhůru do oblak (2009) a Joe Gardnerovi z Duše (2020) jde o třetí film Pixaru, jehož hlavní hrdina nosí brýle. (ČSFD)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Reklama

Reklama