Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 1

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (283)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takovej Interstellar pro děti. Nenudil jsem se, ale chybí tomu to klasické kouzlo nejlepších Pixarovek. U těch vždycky bulím, jak želva a to u Rakeťáka nehrozí. Překvapilo mě, jak je to cool akční a ty brouci byli vlastně dost hrozivý, ale moje dvouletá dcera to zkonzumovala bez traumatu. Nejvíc u ní zabodoval ten kocour. A koukám, že holywoodská masáž pokračuje a lesbický páry cpou i do animáků. Je to už únavný. 7/10. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jinýmu studiu by mi bylo trapný do toho takhle rýpat, ale opravdu by si Andy v roce 1995 oblíbil tuhle unavenou a rozvleklou variaci na Interstellar s podobně posmutnělým hrdinou, jíž si teda moc nelze oblíbit ani teď, ani ne tak proto, že svoji inkluzivitou nepřipomíná nic, co by mohlo vzniknout takřka před třemi dekádami, zato si během ní lze jen bolestivě vzpomenout, jak to s podobnými motivy Pixar uměl dřív třeba ve Vzhůru do oblak či VALL-I. Přitom si jsem jistý, že by Pixar dokázal zábavně replikovat devadesátkový dětský film, jak úvodním titulkem slibuje. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarené animované sci-fi, máme tu veľa vtipných scén, pekných chvíľ, ale aj smutných okamžikov (ako pre koho...). Zo začiatku som z filmu nemal úplne 5-hviezdičkový pocit, no postupom času si ma svojou netradičnosťou dokonale získal. (Edit: S dlhším odstupom času som sa rozhodol svoje hodnotenie znížiť o jednu hviezdu...) No, povedzme si, koľkokrát ste na filmovom plátne videli sci-fi animák? Ja zatiaľ ani raz a práve preto si ma Rakeťák tak získal. Pripomínal mi množstvo známych filmov, napríklad Star-Wars sériu, Interstellar, Mad Maxa, Terminátora, ale hlavne môjho obľúbeného Stopárovho sprievodcu po galaxii (42). Jediné, čo sa mi na tomto filme nepozdávalo je to, že je prístupný už deťom od 7 rokov, no nie som si istý, či by jeho zápletku plne pochopili. Nevadí, za mňa parádnych 7/10. ______________ "Do nekonečna a ešte ďalej!" ()

Malkel 

všechny recenze uživatele

Pixarovská variace na áckové i béčkové sci-fárny? A ono to vlastně jde. A to "vlastně jde" hlavně patří NEUVĚŘITELNÉ animaci, která strká všechny ostatní hollywoodské animační studia do kapsy. Tady klobouk dolů. V ostatních aspektech to však pro mě není na úrovni "normálních Pixarovek". Emoce, na které stojí většina jejich filmů a je to jeden z hlavních důvodů proč je studio tak oblíbené a populární, zde jsou sice naservírované dobře, ale zároveň jsou často sami  parodovány či jsou přerušeny ve špatný moment. Zainteresovaní pak bohužel není tak silné. Vedlejší postavy jsou spíš takové karikatury (i když relativně fungují), příběh je poměrně předvídatelný a zvraty příliš nepřekvapí, vtipy jsou buď příliš povedené nebo mě úplně minuly. Ale víte co? Já bych se nedivil, kdyby se tomu osmiletému Andymu ten Lightyear líbil. A takových osmiletých Andyů bude na světě víc. Proto nechám standartní animák standardním animákem a dám ruce pryč. Jen se vybízí otázka, jestli vlastně nechceme od Pixaru příliš mnoho. A nebo zas příliš málo... *** ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Člověk si při oznámení říkal, co to má vůbec znamenat a jak to souvisí s Příběhem hraček a jestli to má vůbec nějaký smysl, no a nakonec to je daleko lepší film než trojka se čtyřkou dohromady. Volně inspirovaný dobrodružný sci-fi náhul, který posouvá možnosti CGI a animace někam až za naše představy toho, co je vůbec ještě možné. Svěží příběh který vzdává poctu všem možným velkolepým sci-fi filmům. Při sledování jsem neměl pocit, že bych sledoval nějaký Pixar pro děti, ale normální akční blockbuster s typickými prvky buddy komedie. Na začátku mě sice trochu Buzz sral, je to takový ten otravný ňouma co nepochopitelně opakuje misi a před očima mu odchází jeho život, naštěstí to je v průběhu děje dobře vysvětlené a příběh má dobrou pointu. No a samozřejmě úžasná postavička kočičího Terminátora Soxe, to je prostě úžasný exot. Při scéně s uspávací šipkou sem se po hodně dlouhé době nahlas zasmál. Vůbec se mi do toho nechtělo a nakonec mě to tak bavilo, že výjimečně přejdu bez nasrání černou lesbu v příběhu. Docela překvapení.70%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Při uvedení filmu v kině IMAX se Rakeťák stal prvním animovaným filmem v historii, kterému byl upraven poměr stran z 2,39:1 na 1,43:1 ve vybraných sekvencích filmu. (LUKICKK)
  • Film obsahuje 3 potitulkové scény. (orionn12)
  • Dej filmu sa odohráva od začiatku do konca v časovom rozmedzí 88 rokov. (MikaelSVK)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama