Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1569 se v cele smrti jednoho vězení ve španělském Nizozemí zjevil neznámý mnich, nepřišel se však s odsouzeným pomodlit před popravou, přišel, aby nabídl muži v okovech život a práci pro jednu španělskou vládní agenturu. Vězeň, španělský voják don Alonso de Entreríos, byl „mnichovým“ zaměstnavatelem vybrán pro odvahu s jakou hájil pravdu proti nadřízenému, který má na svědomí krvavé ztráty v poslední flanderské bitvě. 
Pro změnu v roce 1880 se stejné nabídky na spolupráci dočkala señorita Amelia Folch, první nemužská studentka na barcelonské univerzitě a jedna z prvních žen ve Španělsku, která otevřeně odmítá podřízené postavení svého pohlaví v soudobé společnosti. A v roce 2015 si ta samá agentura vybrala jako dalšího nového pracovníka Juliána Martíneze, zdravotníka, jenž se propadl po autonehodě milované ženy do hluboké deprese. Pro záchranu raněných a nemocných je ochoten udělat i nemožné, jenže lhostejností, s jakou při tom riskuje svým životem, odrazuje všechny své kolegy. S Juliánem už nechce nikdo pracovat, každý už předem považuje výjezd s ním doslova za sebevražednou misi.
Tito tři se brzy poté sešli v jednom nevzhledném otlučeném domě uprostřed moderního Madridu, kde jim nový představitel úřadu nesoucí jméno Ministerstvo času přichystal náramné překvapení, když jim začali vysvětlovat náplň jejich práce: původně židovská instituce patřící však už staletí Koruně má na starosti dozor nad neměnností dějin (a dodal názorný příklad, co by se asi stalo, kdyby nějaký terorista použil technologie 21. století v daleké minulosti…). První úkol nově sestavené trojice nebyl nic menšího, než zabránit tomu, aby napoleonské války skončily vítězstvím Francie! (chamonix)

(více)

Hrají

Reklama

Reklama