Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tento moderní multižánrový seriál posuzuje řeckou a římskou mytologii novou optikou z hlediska genderové politiky, moci a života v podsvětí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (41)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kaos má svoje mouchy a není jich úplně málo, ale osobně se mi líbilo jednak zasazení řeckých bohů do současnosti, stejně jako mě bavil ten satirický nádech, parádní vizuál, ještě lepší soundtrack a velmi dobré obsazení. Nápad s modernizací starých bájí a pověstí sice není nijak objevný, nicméně když se to dobře udělá, tak to vždycky bude vděčné téma. Tohle kdyby se ještě trochu doladilo, tak si může v klidu podat ruce třeba s American Gods, kteří si do současnosti přivedli (nejen) severské božstvo a ujetí dokáží být velmi podobně. Druhou řadu bych si v případě Kaosu dal celkem s chutí, tak doufejme že se jí někdy dočkáme...70% ()

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele

Námět skvělý, další provedení řecké mytologie, v čele s Goldblumem, který si jede svoje. Bohužel celé to nepůsobí moc stabilně, seriál má hodně vaty a předně první 3 díly jsou prakticky tak na zavření Netflixu a hození do koše. Problém je, že tenhle seriál dostává hate od lidí, kteří nechápou souvislosti postav, a tak raději hejtí seriál než aby si něco přečetli o pointě. Přitom by seriál měl správně dostávat hate za tu vatu, některé fillerové chvilky a ty první 3 díly. Tohle je prostě pro náročnějšího diváka, který chápe vztahy a souvislosti mezi postavami a kdo je nechápe, tak si to zkrátka ani užít moc nemůže. V téhle rovině dělá seriál výbornou práci a ta hromada narážek, vtipů a jízlivosti některých postav je prostě super. Co naopak kulhá, tak je malý prostor Thewlisovi, který tam mohl rozhodně mít větší kus pro sebe a být trochu rázovitější. Zápletka mezi Riddy a Orpheem ke konci byla taková všelijaká a musím se přiznat, že mě to už ani moc nebavilo. Taky jsem čekal trochu jinačí a lepší způsob interakce mezi Prometheem a Diem. Takže ten konec mě už taky tolik nebral. Obecně mě to zklamalo v několika věcech a čekal jsem od toho víc, ale špatné to zase není. Možná jsem taky jednoduše čekal, že do toho humoru zabrousí tvůrci trochu víc a dovolí si víc. Protože ta linka Riddy a Orphea je konci je vážně tak na polštář a šlofíka, že mi to možná trochu přizabilo tu celkovou náladu z toho, která zas tak špatná nebyla. ()

Reklama

The_Miri odpad!

všechny recenze uživatele

Jeff je perfektni, tahle role uz se osvedcila v Thorovi a neskutecne mu sedi. Zbytek je klasicky novodoby netflix odpad, kdy se netflix vzoreckem plnym przneni prdeli, cpani flekatych, postizenych a ruznobarevnych lidi znasilni nejake fresh tema. Pritom prvni dil sel, sliboval velky potencial. Ale uz u pokalenyho pamatniku a trojanu bylo tusit kam tohle bude smerovat. Nasledujici hnedo-rekove a par provetranych kadaku me presvedcily ze toto dokoukavat opravdu cenu nema. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že sleduju spin-off Amerických bohů, tak tomu klidně uvěřim. Jenže já čekal Nebe s.r.o....Ale tady v podstatě humor nenajdeš. Občas se to veze na takové vlně cynismu, ale opravdu nečekejte nějakou parodickou řachandu. Ono i ty trailery, které lákali na Goldbluma, tak trochu klamali tělem, protože v mnoha dílech hraje Goldblum jen druhé housle a děj se soustředí na některou z dalších mnoha dějových linek. Ano, Kaos rozehrává velkou hru, snaží se obsáhnout v moderním pojetí co nejvíc z Řecké mytologie, ale tím pádem pochopitelně nic z toho nedostává dostatek prostoru, aby výrazněji vyniklo. Jo, to moderní zasazení docela sedí, dodává tomu šťávu a trochu takový bizarní nádech, stejně tak to má poměrně promyšlený vizuál, neni to tak dekadentní, jako zmínění bohové (ano, jsme v roce 2024, takže pochopitelně tu máme různé historické "vylepšení"..., ale vesměs nic, co by mě v rámci děje jako takového rušilo), ale podobně jako právě AB, tak i tady celá série mnohdy dost působí, že jen připravuje půdu pro další série, a snad to teda nebudu jako u AB, kde tenhle problém nakonec trval celej seriál. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dobře napsané, zábavné a nádherně v tom jdou číst moderní pletichy mocných primadon, které to rádoby šéfujou. Herecky skvělé, hlavně Goldblum září v roli absolutního šéfa, který zjistí co si o něm myslí ostatní a rozhodne se je postavit zpátky do latě. Staré řecké báje jsou znásilňovány s cynismem a sebereflexí, takže se na to dá v pohodě koukat. Hlavní výtka tkví v nedokončenosti díla. Zbývá hodně dovysvětlit a byť se KAOS tváří uzavřeně není tomu tak. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama