Reklama

Reklama

Princezna D.

  • Česko Spencer (více)
Trailer 1

Během vánočních svátků s královskou rodinou na panství Sandringham v anglickém Norfolku se Diana Spencer (Kristen Stewart), potýkající se s duševními problémy, rozhodne ukončit své deset let trvající a dávno vychladlé manželství s princem Charlesem. Ačkoli se množí zvěsti o aférách a rozvodu, na Vánoce se musí o všem mlčet a předstírat pokoj v rodině. Je tu jídlo a pití, střelba a lov. Diana tu hru zná. Ale letos to bude úplně jinak. Film Spencer vypráví o tom, co se mohlo odehrát během těch pár osudných dní. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (145)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ako hovorí podtitul, je to Rozprávka podľa skutočnej tragédie. A zároveň horor spôsobený narušenou psychikou, ktorá sa prenáša na diváka. No ale kto by vydržal v zdraví dlhodobý pobyt v kráľovskej rodine? Tá hororová spoločná večera pri asi tisícke sviečok za vrzúkania husľového kvarteta a podávania čudných jedál čudnou obsluhou by vyviedla z miery každého. Veľa je asi filmová hyperbola, ale tvorcovia to zvládli celkom prirodzene a Kristen tu bola krásna ako nikdy za svojich mladších čias. Príbehu vo filme veľa nie je, takže len tri hviezdy. –––– Nejsou tu ukazatele. Kde to jsem? –––– Oplodní tvoje vajíčka a pak odejdou. K čertu! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tohle pro mě bylo hodně velké překvapení. Jelikož Pablo Larraín je pro mě režisér, kterého nedokážu moc pochopit. Jeho Jackie u mě propadla na celé čáře a seriál Lisey a její příběh taky nic moc. Od tohodle jsem očekávala hodně, protože o královskou rodinu se zajímám. Když bylo oznameno, že se role Diany zhostí Kristen hned jsem to začala odsuzovat a věřím, že jsem nebyla sama. Nedokázala jsem si Bellu ze Stmívání představit jako Dianu. A světě div se, Kristen už dávno není Bella. Doslova jsem měla celý film otevřenou pusu, jak mě Kristen v roli Diany překvapila. Měla jsem hodně velké potíže vůbec pomyslet na to, že to není Diana ale Kristen. Díky ní a jejímu hereckému výkonu dávám filmu o hvězdičku navíc, protože si to vážně zalouží. Film jako takový není úplně perfektní, celkově se to věnuje třem dnům v životě Diany, které moc pro veřejnost neznamenaly, ale na druhou stranu znamenaly něco pro Dianu a proto si to Larraín vybral. ()

Reklama

zsn 

všechny recenze uživatele

Kdyby to natáčel Lars von Trier, tak tu unylost, utahanost, utopii, nekonečnost a depresi hlavní postavy pochopím, ovšem tohle naprosto zkazilo jakýkoli životopisný záměr. To transcendentno zde, mystické panické ataky, nebyly v královském filmovém tématu absolutně očekávané. Naprosto zbytečné dialogy o ničem. Boj Diany sama se sebou. Vše si to dělala sama. Lítala po krajině jako víla, vše musela dělat speciálně, sama za sebe, neakceptovala staleté královské tradice, vlastně ani kognitivně nepobrala, v jaké roli se nachází. Naprosto se do této rodiny nehodila. Byla jen rodička královských potomků. Tak jako každá přivdaná žena v královské rodině. Z ní by ani královna být nemohla. V realitě byla nepříjemná, unuděná, utrápená a Stewart je taková taky, takže ji dobře obsadili. Postavu Diany vůbec nemusím. Tak se trápila klasickým jednáním každého muže, kor královského rodu, a sice nevěrou, namísto aby byla vděčná, že se nemusí starat o svůj zadek a přijala své místo s pokorou, tak dělala raději scény, upozorňovala na sebe, až se začla ku_vit také a v osudu na to dojela. S celou svou neúctou k rodině, se svou slabostí, citovou nerovnováhou a vynášením rodinné špíny na veřejnosti se nedivím, že ji královna tak nenáviděla. Nebyla hodna této rodiny. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ani u třetího Larraínova filmu, který jsem viděl, nedokážu úplně pojmout proč si režisér vybírá témata, která si vybírá, proč je chápe tímto způsobem a proč akcentuje určité věci navzdory jiným. Díky tomu přináší pro mě i napotřetí velmi nepředvídatelný zážitek. Je to skutečně horor, kde onu hrůzu zastupuje zřídkakdy viděné zlo, které však se tak může jevit zlem jen z pozice neurotické a manické Diany, jejíž optikou sledujeme takřka celý film, ačkoli do ní prakticky nelze proniknout. Greenwoodova hudba, nepohodlný střih, fantastická dobová kamera a soustředěné herecké výkony prakticky všech zúčastněných (Timothy Spall stojí, dívá se dopředu a vám je fyzicky nevolno) zakrývají možná skutečnost, že ten film je svojí podstatou vlastně banální. Ale ono který horor není. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Stewart hraje výborně, ale co z toho, když se topí v nezáživných dialozích a celý film sledujete pouze Dianu v poloze "svěrací kazajka" královské rodiny a hodnot. Nemůžu se zbaví dojmu, že člověk, který toto splácá do dvou hodin, nebyl na dobře připravených houbičkách. Musím říci, že dlouho pro mě nebylo tak náročně dokoukávat nějaký film.....25% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Scenárista Steven Knight poskytl rozhovor, kde prozradil, že postava Maggie (Sally Hawkins) byla založena na skutečné osobě, se kterou mluvil a která pracovala ve štábu. Uvedená osoba požádala o zachování anonymity. (veronikajel)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Reklama

Reklama