Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, jen co je pravda. Avšak film je moc dlouhý na to, aby Vás po celý čas nenudil, což je škoda. Má své dobré i špatné stránky. Najdete tu překvapivé rozuzlení, neotřelé prostředí, nevyvážené herecké výkony a odfláknutou hudbu. Pokud máte rádi styl dialogů ala "Con Air", prosím, já ne. Mezi žánrovými kolegy jeden ze zdařilejších filmů. 60% = 3/5 ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se mi John Travolta v hlavní roli vůbec nelíbil (jemu snad slušela jen ta role v Pomádě, protože žádný akční film s ním se mi nelíbí), tak příběh sám o sobě ve vojenském prostředí je velmi zajímavý. Film zajímavě poukazuje na to, že se podle pozic rodičů určuje, jak by se jejich děti měli a neměli chovat. A samozřejmě tyto děti chtějí tato "pravidla" porušovat. ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerné krimi(tak 3 a pol hviezdy) s dobrým Travoltom, striedavo dobrým a zlým scenárom a peknou kamerou. Film vás občas prekvapí, občas sa vyvinie presne tak ako by ste čakali. Niektoré hlášky Brennera boli dokonca aj vtipné(a často totálne zabité dabingom).Paul Brenner: "Perhaps she preferred her men to wear condoms. Perhaps you're aware that condoms are in fashion again, because of disease? These days, you have to boil somebody before you can sleep with them. Care for a bath?" ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Hudba je velmi vkusná, kamera na jedničku. Co se tady vlastně soudruzi skrývá? Hloupý militantní příběh úchylky z Army USA. Zaprcatělý tělnatý Travi na to ale příjde, nebojí se ničeho a obviní kdekoho. Salutoval jsem po shlédnutí i větráku na hajzlu. Kámoš z Chicaga mi píše, že se na to tam asi vysere. Má toho fašismu a pochodování s vlajkami už plné zuby. Tento film dokládá, že nelže. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Tak nízké celkové hodnocení si film snad ani nezaslouží. Nevím proč, ale mně osobně opravdu sednul. Travolta, ač jeho pozdější herecké výkony (holt pomáda byla jenom jednou) díru do světa neudělaly, v tomhle snímku předvedl to, co bohatě stačilo k úspěchu - přišlo mi, že se všemi těmi ramenatými pohledy s mírným úsměvem "do blba" mu prostě role sedla jak prdel na hrnec. Co na mě ale opravdu zapůsobilo, byl scénář - nikterak složitá kostra, nabalovaná o stále nové skutečnosti, činící všechny ty "do té doby jasné pachatele" zas jen pouze podezřelými, byť všemožně do kompletního příběhu zainteresované, mi prostě dokonale sedla. Snad jen režie místy pokulhávala. Škoda. Filmy z vojenského prostředí nikterak nevyhledávám, ale tady bylo od všeho tak akorát. A James Cromwell zahrál výborně. Smůla jen, že se Travolta propůjčil i Zelenému Peklu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Filmový zámek se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Karlos80)
  • V jedné z fází projektu byl největším adeptem na roli Paula Brennera John Cusack. Postavu ale nakonec neztvárnil pro svůj nízký věk. (Coldrex)

Reklama

Reklama