Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Western, ve kterém psanec (Jonathan Majors) zjistí, že jeho úhlavní nepřítel (Idris Elba) bude brzo venku z vězení, a tak dá znova dohromady svůj gang, aby se pomstil. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (160)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Technicky vcelku povedený, solidně natočený western, jehož největší slabinou je těžce přepálená stopáž v kombinaci s mizerným tempem, takže poutavost je téměř na nule, až do závěrečné přestřelky se nic závratného neděje, herci svými výkony nestrhnou, hlavní zápletka taktéž není zrovna dvakrát povedená. Jednoduše řečeno se jedná o dobře natočenou nudu. Film absolutně o ničem. 3/10. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Wow, tolik hejtu tady. Jasně, pokud chcete klasický western, asi chápu. Ale mě tohle bavilo, je to čistá stylovka, která si vše ohla dle svých potřeb, aby to vypadalo co nejvíc cool. Akce je fajn, dialogy jsou povětšinou ucházející a občas dobře sedne i humor. Pochválit musím hudbu, ta se tu dobře vyjímala ač je samozřejmě od westernového stylu na míle vzdálená. 4* ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Snaha napodobniť legendárne westerny príliš nevyšla, aj keď tu bolo nemalo dobrých scén pokazilo to korektné biele mesto, snaha vykompenzovať rasizmus tým že si černosi nadávajú do negrov (asi inšpirácia libtárdnym odpadom ktorý iných ľudí označuje ako bielu spodinu) ale hlavne to celé pokazila tá rapová (či rapavá) hudba. To aby som jeden film pozeral až 7 dní a na tri pokusy sa mi pravdepodobne ešte nestalo. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tarantinovská stylovka s vyloženě perfektní úvodní scénou, na kterou se zbytek filmu sice nechytá, přesto ale funguje skvěle a dodává přesně to, co slíbil už v traileru. Čecháček bude štěkat svoje rasistický myšlenkový pochody, filmovej fanda si užije netradiční moderní western plnej násilí, výbornýho soundtracku, se skvělou kamerou a sympatickým obsazením. Mít to svižnější a hravější dialogy, byla by to plná palba! TADY si o tom něco přečtěte, rasističtí odpadující kokůtci. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

V první řadě je potřeba si uvédomit, že se jedná o jakýsi "blackstern" a ne klasický western. Je to v podstatě hodně podobné Djangovi. Film sází na cool dialogy a momenty, brucewillisovské hlášky před smrtí a moderní hip hopový soundtrack podkreslující zábavný béčkový popkorňák. Za mě vlastně velká spokojenost, protože právě od Djanga jsme tu nic podobného neměli a i když to Tarantinovi nesahá ani ke kotníkům, tak se stále jedná o solidní celovečerák. ()

Galerie (268)

Zajímavosti (8)

  • Nat Love (Jonathan Majors) byl skutečným kovbojem na starém západě a dokonce napsal autobiografii nazvanou „The Life and Adventures of Nat Love: A True History of Slavery Days“, která vyšla v roce 1907. (gavosh)
  • Bass Reeves (Delroy Lindo) byl první černý americký Marshall západně od Mississippi. (gavosh)
  • Vo filme si malú úlohu zahral aj legendárny MMA bojovník z UFC Donald Cerrone. Jeho zápasnícka prezývka je kovboj. (Patrik200s)

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama