Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na večírku Larrabeeových nesmělo pršet. To by Larrabeeoovi nestrpěli." Vyzbrojen znalostí remaku jsem si, snad jen z pouhé zvědavosti, pustil originál a na mé tváři se nečekaně rychle zabydlel lehce připitomělý úsměv. Tento přímočaře naivní příběh, doprovázený optimisticky vlezlou hudbou a svižnými dialogy proloženými jemnou příchutí sarkasmu, mi prostě natolik zvedl náladu, že se to skoro až bojím přiznat. Takže za pět a pokud utrpím někdy nějakou další jizvu na duši, tak sám sobě odborně předepíšu jednu Sabrinu a vím, že za necelé dvě hodiny mi zase bude fajn. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi je chybou vidieť najskôr remake a potom slávny originál. Myslím všeobecne. Potom sa buď stane, že vás originál absolútne ohúri, alebo si budete vybavovať situácie, ktoré ste videli a porovnávať ich, respektíve si hovoriť, aké sú si podobné. Napríklad som si povedal, že aj v Pollackovej verzii je casting vynikajúci. Možno som očakával viac humoru, oproti ďaľším romantickým komediálnym dvojhodinovkám je Sabrina skôr vážnym filmom. Ale u Wildera sa mi stáva, že mi jeho filmy sadnú viac na druhý krát a "vzhľadom na vzhľad" Audrey a aj jej zmenu účesu som s jej a Wilderowou Sabrinou ešte neskončil. Vidíme klasické dlhšie hollywoodske zábery a zároveň to ubieha ako voda. Nenaháňajú dnešní hyperrýchli kameramani a strihači svojim tempom zajaca vo vreci, keď nás tak často nudia? 70% a zaokrúhlenie dole iba preto, že som ešte nepridal poslednú hviezdu Some like it hot. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn je naprosto dokonalá a skvěle působí jako mladá žába i jako už vyzrálejší mladá dáma. Je tak plná optimismu, mládí i lásky a vůbec se nedivím, že dokázala okouzlit oba bratry. Ze začátku jsem měla problém s panem Bogartem, který působí až příliš vážně a "dospěle", ale ten jeho výraz, když mu Audrey hravě upraví klobouk...aaach. Když o vás projeví zájem takový muž a vy mu navíc dokážete proniknout až k srdci a vykouzlit něžný úsměv, pak na věkovém rozdílu nezáleží. K dokonalosti už mnoho nechybí, jen je vše dost povrchní a city i další věci jsou brány jen jakoby okrajově, vše stojí na kouzlu úžasné mladé herečky, která zpívá, švitoří, ale o myslích ostatních se toho tolik nedozvíme. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Přeceňovaný film...Hepburn je sice - jako ostatně vždy - bezprostřední a roztomilá...ale příběh má dost chabou a nevěrohodnou zápletku (Bogart se snaží odlákat zamilovanou Sabrinu od svého bratra, aby mohl proběhnout předem dohodnutý bratrův sňatek, který má pro rodinný business strategický význam). Zápletka se ovšem rozvine jen díky donebevolající naivitě až imbecilitě hl. postavy Sabriny, která se umí zamilovat do jiného člověka v rozmezí 3 dní... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre fundov genialnej Audrey Hepburnovej je tento snimok povinnou jazdou. Tentokrat Audrey je v roli chudobneho dievcata Sabriny, ktora sa zamiluje do jedneho z bratov /David/, ktory ma isty sposob zivota, priom vsak Sabrinu miluje dalsi - Linus. Audrey Hepburn bola ako vzdy skvela, a William Holden /Sunset Boulevard, The Wild Bunch/ bol proste vyborny herec. Zjavil sa tu aj Hampry Bogart /The Big Sleep, Casablanca/, ale jelikoz ho stale nemam rad, tak som jeho pritomnost uz len nejak zniesol. Billy Wilder na reziserskej stolicke bol fakt talent. 90 % ()

Galerie (123)

Zajímavosti (23)

  • Vila, kde sa natáčal film, patrila v skutočnosti vtedajšiemu prezidentovi štúdia Paramount Pictures - Barneymu Balabanovi. (TheRoller)
  • Mnoho kritiků se shodlo na tom, že Bogart byl obsazen nevhodně. Holden měl hrát Linuse a Davida nějaký mladší herec. (Kulmon)
  • Linus Larrabee (Humphrey Bogart) používá v jedné z úvodních scén filmu jeden z prvních modelů mobilního telefonu. V té době se jednalo o poslední výkřik nejmodernější techniky, který si mohli dovolit jen ti nejbohatší lidé. Celé zařízení bylo ale v té době velice rozměrné a těžké, takže bylo nepřenosné a bylo pevně zabudováno do výbavy luxusního osobního automobilu. (SeanBean)

Reklama

Reklama