Reklama

Reklama

Obchodník Ed Harley přichází při motocyklové nehodě s partou mladíků o svého malého syna. V hlubokém zármutku a vzteku si vzpomene na příhodu z dětství a rozhodne se prostřednictvím staré čarodějnice vyvolat Démona pomsty. Ten mu pomůže krutě se vypořádat s omladinou, která se uchýlila do blízké chaty. Jenže vyvolaný démon se začíná vymykat kontrole a Ed poznává, že se sám stal hlavním aktérem kruté odplaty. Monstrum vraždí vše živé v okolí a Ed musí za jeho zastavení zaplatit krutou daň. Tísnivá atmosféra, ohyzdné monstrum vzdáleně připomínající člověka a všudypřítomný strach... (Henk)

(více)

Recenze (92)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pumpkinhead-a som videl niekedy v 90. rokoch, a pamatam si z toho akurat to, ze demon sa vymkne komusi spod kontroly. Ono vseobecne demoni nemaju rady kontroly, a tak sa niet comu cudovat, tento nebol ziadna vynimka. Reziser Stan Winston-a poznam, ale tento rezisersky pocin ma nechal dost chladnym. Masky sa daju, aj akasi strasidelna atmosfera tam je, ale cele je to len take .... priemerne. 61 % ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó-Atmosféru to má, Henriksen je prostě sympaťák, babka je hezky creepy a samotný Pumpkinhead-byť je takovou lacinou kopií vetřelce-je docela povedený. Scénář má svá silná i slabá místa a do finiše se to celé dovalí poměrně rychle ,jen s několika malými výpadky v tempu..... Béčko jako řemen, které béčkaře potěší a nebéčkaře asi neurazí. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

I když jsem to moc nečekal, Stan Winston ukázal, že kromě skvělých triků umí natočit i dobrý horor... Co si budeme povídat, atmosféra 80-tých let (kterou já rád) je patrná z každého záběru, mosntrum vypadá dostatečně děsivě (aby taky ne) a Lance Henriksen už klasicky ukazuje že umí a že do hororu prostě patří... I ostatní postavy jsou docela přesvědčivé (mně se líbila hlavně stará čarodějnice), takže jediný důvod, proč nedám za pět, je pitomý scénář... Jinak jsem byl spokojen... ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Kvalitne naktútený, skôr na strašidelnej, bezmocnej atmosfére stavaný horror so skvelým monštrom. Béčková ikona Lance Henriksen tu podal parádný výkon, perfektné je vidiecke prostredie so svojimi vlastnými zákonmi a poverami. Veľmi dobre je zdôraznená bezmocnosť a motív odplaty za čin, za ktorý trpia nevinní. Skvelý snímok z neskorých 80s, ktoré boli na parádne, nostalgické horrory veľmi bohaté. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

I když dnes už takovýto look hlavního monstrouše Dýňohlava nemůže hlavně u mladší generace obstát, já se přece jen přikloním k nadprůměrnému hodnocení, protože si myslím, že v rámci monster hororu a v rámci historie hororu by se neměl kategoricky odsuzovat a své místo by měl mít. Navíc Stan Winston ve svém režijním debutu prokázal dostatek umu, čímž udělal z Pumpkinheada koukatelnou záležitost. 70% s přivřeným očkem. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (18)

  • Stan Winston bol počas natáčania tohto filmu natoľko zaneprázdnený režijnými povinnosťami, že nebol schopný priamo dohliadať na tvorbu titulného monštra a tak túto úlohu prenechal svojmu týmu na špeciálne efekty. (Nekrofil)

Reklama

Reklama