Bílý lotos

(seriál)
Trailer
USA, (2021–2026), 21 h 41 min (Minutáž: 54–65 min)

Tvůrci:

Scénář:

Hrají:

Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Lukas Gage, Jon Gries, Fred Hechinger, Jake Lacy, Brittany O'Grady, Jolene Purdy (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(22)

Bílý lotos, šestidílná satirická minisérie HBO z dílny Mikea Whitea, která se odehrává v luxusním havajském letovisku, sleduje pestrou škálu hotelových hostů během jejich týdenní odpočinkové a omlazující dovolené v ráji. (HBO Max)

Trailer

Omnibus

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na pláže, pojďme na pláže, charakter se ukáže.“ Jste až nechutně bohatí a z hrabání milionů vám už hrabe? V našem luxusním resortu zaručeně zrelaxujete. Vystresovaný personál vám zajistí příjemný pobyt all inclusive, plný sedativ, adrenalinu a koňské dávky ketaminu. A kdo neví roupama co by, může si zašnorchlovat s minižraloky, zahrát si kapesní kulečník s obřími varlaty nebo si udělat selfíčko s bříškem pokojské, právě rodící v kanceláři managera. Nadšeni budou i novomanželé na svatební cestě. „Tak. A líbánky jsou v...“ vzdychla si Rachel nad Trojúhelníkem smutku, vyrytým v písku a bosou nožkou z něj udělala kosočtverec. Těšila se na romantiku a rytmické drncání manželské postele, místo toho se tu klepou jen dvě lehátka, jak na nich nudou tlučou špačky dvě Sedmikrásky. Z druhé strany se na ni zubí obtloustlá muréna, Stiflerova máma. Ale kde je miláček? Aha, támhle. Místo aby jí šeptal do ucha sladké nesmysly a honil ji po pláži, honí si triko před ředitelem hotelu a ukazuje mu prostředníček. Právě ten, kterým ještě nedávno mazlivě kroužil v její... A Rachel znovu vzdychla a palečkem udělala v kosočtverci čárku. Zatracené miliony, čert jí je byl dlužen! Zbytek života má být jen něčí trofej? Nešťastně se rozhlíží a je jí úzko. Kolem jen oceán sobectví, bezbřehá osamělost lidské duše, dusivé sevření chapadel kapitalismu a ostré zuby tchyně baracudy. Vlny prázdných životů se lámou o korálový útes a strach z utonutí v moři samoty je až hmatatelný. Seriál cynický jak úsměv žraloka a syrový jak sushi ze zlaté rybky. Aloha, pane White!    ()

husokachna

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový hravý barevný hopsající společenský peklo. Pod barevnou veselou nezávaznou fasádou se skrývá destilát toho nejhoršího, co západní společnost v současné době nabízí. A přes skutečnost, že tam v podstatě neexistuje pozitivní postava (snad kromě mobilodloživšího syna), je to tak skvěle napsaný, že se mi tohle letovisko plný zrůd nechtělo opouštět. Velmi osvěžující a zároveň komplexní věc. Jen ten závěr bych si představoval trochu víc procítěnej. Čtyři a půl hovna v kufru. PS: ten soundtrack je boží. ()

marhoul

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobře napsaná i zrealizovaná záležitost, chválím, rozhodně originální, inteligentní, zábavná sonda charakterů i současnosti, pro mě to ale bylo ve finále trošku dlouhé, pomalé tempo mi už ke konci vadilo a ta ulítlá hudba nešla vydržet. 😆 Nebo bych uvítala větší vygradování, čím by se ale seriál více posunul ke Coenovské lince. Každopádně jde o věc, na kterou se nezapomíná, herecky bravurní, zardousila bych, krom mladého, všechny. A o něm ještě uslyšíme. Výborný! ()

blackJag

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"SMRT NEMUSÍ VŠECHNO ZKAZIT. NE?" Účastníci zájezdu grilovaní po snobsku. Je zvolen silně rozvláčný koncept s nulovou položkou v kategorii 'sympatické postavy', vše hustěno zásadně pod tlakem neodbytných perkusí a režijního vedení, které je buď solidní a nebo jde o diverzní akci luxusního prostředí, pod jehož dojmem (a péčí all inclusive) byla by solidní snad i práce oku-lahodící škeble, čerstvě vytažené z vod havajského souostroví... Vytlačená stolice do kufru jednoho z hostí potom vypovídá spíš o snaze laciného šokingu, než upřímné zpovědi... Ne že bych se u této scénky nezasmál. Ovšem sahat (čichat) kvůli tomu do svědomí (análů) nikomu nebudu :-) ()

somnar

Dokáže to být vtipné, zároveň ne otravně cynické, umí to tematizovat generační, třídní, kulturní napětí, a zároveň to nesklouzne k uřvaným statementům, zvládne to budovat napětí, zároveň to pořád působí uvěřitelně. Je to fakt úžasná jemná a chytrá drobnokresba, kdy do jednotlivých pasáží probublává ironie, která to ale neshazuje, takže to skutečně dokáže o něčem být. ()

• Kniha, ktorú Albie (Adam DiMarco) číta, je "Architektúra uzavretých svetov" od Lýdie Kallipoliti. Je o uzavretých, sebestačných systémoch, ktoré by mohli metaforicky opisovať strediská Bieleho lotosu. (molcan2)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)