Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* jeden ze seriálů, který jsem měl v dětství velmi oblíbený a sledoval každý příběh tohoto chlupatého mimozemšťana na rakouské stanici ORF. Tehdy za komunismu to bylo něco nevídaného a byl jsem vždy zvědavý co zase provede své adoptované rodině, nebo si konečně pochutná na jejich kočce. Párkrát jsem to sledoval i po revoluci už v češtině a aspoň tomu i trochu rozuměl ;-). Určitě si zaslouží své místo mezi kultovními seriály a já si ho třeba užiju znovu až v důchodu z lenošky jak se budu postupně vracet do dětství ;-) Momentálně zůstanu u kompromisní průměrné známky.. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ALF – druh Atypické Lidské Formy....... /// Je chlupatej, těžkej a žvaní. Spadl z planety Melmec (která vybouchla při jaderný katastrofě), jmenuje se Gordon Shumway, je mu 220 let a jestli se Otovi Jirákovi něco povedlo, tak je to tenhle mimozemšťan! (Soráč Oto!) Seriál si dlouho drží solidní laťku, hlavně v díky perlám, který ALF vypouští z ....asi pusy. Pro Tannerovi je něco mezi mutantem a synem, ale bohužel má problémy s dodržování pravidel (všech!). Protože mu připadaj vtipný třeba rozsypaný připínáčky na podlaze, ryba v sušičce, stříkací kytka, umělý zvratky.... jejich domácnost je nabitá akcí a seriál plnej humoru, kterej ocení nejen děti. No a to nejdůležitější – STRAŠNĚ RÁD JÍ (má to spolu se zálibou pro TV po matce, po otci všechno rozbíjí...). Nejradši má všechno obložený vším, no a speciální zálibu má v kočkách. Tak vám nevím. Asi mě tenhle týpek, kterej jednomu z Vetřelců dluží prachy, nepozorovaně plivl do polívky (protože tak se na Melmecu vytváří pevný pouto). Už hodně let mám připravený žvejky s příchutí ,,Mourek a Perská“ a jsem kdykoliv ochotnej sledovat tenhle rodinnej seriál v hrůzostrašný kvalitě. Ti co mě znají ví, že je to veliká oběť! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se založit firmu na ,,Distribuci hlenů“. 2.) Chystám se odhalit tajemství, že u Pluta jsou další dvě planety – Elvin a Dave (na Elvina zvlášť bacha, je tam hrozná zatáčka...). 3.) Všem tvrdím, že se Sněhurkou bydlí sedm smrtelnejch hříchů. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Já prostě ty seriály z dětství nedokážu hodnotit negativně. Byly prostě tak skvělé. Alf rozhodně patří mezi ně. Na to, že jsem Alfa jako malá nesledovala uplně pravidelně, si ho pamatuji dost dobře. Stejně jako ten fakt, že mým prarodičům tento sitcom lezl nejakým způsobem na nervy a vždycky mi to přepínali. Do dnes nechápu proč, vždyť je to tak správně praštěné. Pro mě je Alf jeden z nejstarších sitcomů, které si z televize jako malá pamatuji. A když si ho teď po těch letech pouštím, je mi jasné čím vším si spousty diváků získal. Alf dokáže pobavit, je drzý, sarkastický, ale má své pozemštany rád. Myslím, že dnešním dětem by se ale asi moc nelíbil. Na ně by to bylo málo akční, se slabými efekty a navíc z 80. let, ohrnovaly by nos. Ale pro nás nostalgiky to pořád kouzlo má. Zkrátka a dobře sympatický mimozemšťan, který ani po letech neztrácí svůj šarm. Neustálá chuť na kočky nebo ukecanost, to je zkrátka jeho. Hlášky a bláznivost dělá Alfa Alfem. A osmi žaludky, se také nemůže pochlubit každý. - "If you love something, let it go. If it comes back to you, it's yours. If it's run over by a car, you don't want it." ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Robí to tá kopa chlpov so všetečne vytŕčajúcim rypákom naschvál alebo to nerobí naschvál? Túto otázku nebudem mať nikdy zodpovedanú a takto mi to vyhovuje. Ale neviem si predstaviť, ako možno ten seriál doceniť bez dabingu s pánom Dančiakom. To ani Filipovský neurobil pre našinca toľko, čo on, pretože aj Funes sám je fajn. Alfa sme ale vyhrali. Diky Stano! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gordon Shumway alias Alf, Willie Tanner, Kate Tannerová, Lynn Tannerová a Brian Tanner. A samozřejmě ještě sousedé Ochmonekovi. To jsou ústřední postavy kultovního a ikonického sitcomu, jenž počátkem 90. let dobyl i českou televizní zábavu. Osobně jsem v té době viděl pouze útržky, tudíž začít sledovat tento seriál v roce 2018 byl dosti zpátečnický, avšak nikoliv chybný krok. Nezatížen nějakou nostalgií a oproštěn od optiky dětského diváka, sledoval jsem Alfovy příhody v Tannerovic rodině se zájmem a často se bavil, někdy i královsky. První série je bezkonkurenčně nejlepší a není to pouze tím, že je první a originální. Nejvíce se mi líbí zejména Alf, který tu ještě pije pivo a zdaleka nejvíc se trefuje, resp. nastavuje zrcadlo jak americkým hodnotám, tak i principům, na nichž severoamerická společnost funguje, např. presumpce neviny, jaderné zbrojení, atd. Každá další série již v něčem ztrácí, avšak i přesto se v nich najde několik vskutku nadprůměrných epizod. Osobně hodnotím velmi vysoko vánoční speciál. Vždy mě také bavily díly, v kterých se Alf dostal mimo Tannerův dům. Jako divák jsem si velmi rychle oblíbil nejen ústřední postavu (zde sympatie přijdou takřka okamžitě již během první části) a její geniální smích, ale také úvodní znělku a dabing Oty Jiráka. Co se týče oblíbenosti ostatních postav, zprvu u mě vedly zejména Lynn a Brian. Mnohem později jsem si našel cestu i k Williemu, jenž po většinu času působí jak ne-herec a reálný suchar. Kate byla pro mě po většinu času neutrální postavou, avšak ke konci seriálu jsem si vůči ní vypěstoval skoro až averzi, zatímco Willie se stal mým velkým oblíbencem, právě pro jeho všednost. Na úplný závěr komentáře si dovolím ještě jedno povzdechnutí nad tím, jak nešťastně byl seriál ukončen a také si neodpustím projev zvědavosti nad připravovaným pokračováním. Obávám se, že nový (určitě digitální) Alf ztratí kouzlo oné plyšové postavičky, která navzdory tomu dokázala perfektně vyjadřovat celou škálu emocí. ALF je skvělý oddechový počin za velmi pěkné 4*. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Několik let po natáčení přiznali Max Wright, představitel Willieho, a Anne Schedeen, která ztvárnila Kate, značné napětí mezi štábem a herci, zejména kvůli dlouhým natáčecím frekvencím, které byly způsobeny technickými komplikacemi. Herci tak museli odříkat jiné filmové nabídky. Někteří byli dokonce značně rozladěni, že jsou jenom "přihrávači nějaké chlupaté loutky". (Robbi)
  • Kate (Anne Schedeen) ve 13. díle říká, že je jedináček. V jiných dílech, například v epizodě  "Kosmická škytavka", se však dovídáme, že má sestru. (Ivousx.y)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama