Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

Stružák 

všechny recenze uživatele

Alfa jsem samozřejmě sledoval jako malej a kdysi se mi hrozně líbil. Když seriál sleduju dneska, jsem po necelejch dvou sériích trošku na rozpacích. Pár vtipnejch momentů tam je, ale scén, kde bych se vysloveně smál nahlas, zase tolik není. Paradoxně o nejvtipnější momenty se kromě Alfa staraj spíš vedlejší postavy. Výborná je Katina matka, o spoustu zábavy se starají sousedé Ochmonekovi. Jinak rodina Tannerových mi přijde taková suchá a nesympatická, obzvlášť Lynn s Brianem. Alf jako seriál k večeři nebo snídani bude fungovat pořád dobře, ale že bych se musel k některejm dílům jó vracet, to snad ani ne. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

S Alfom to bývali pekné večery. U nás na Slovensku sa s ním spája osoba Stanislava Dančiaka, ktorý ho skvele daboval. Povestný humor tejto postavičky, apetít na mačky, dlhé volania cez telefón, dokonca aj domov sa pokúšal volať, :) to je nezabudnuteľné. Rodinka mi prišla dosť nesympatická a záver seriálu úplne zničil veľa pozitív, ktoré sa črtali. Táto vynaliezavá, sarkastická, chlpatá obluda s magnetom na problémy sa mi celkom páčila, no prostredie bolo slabé. Alf je kultová postavička, tak ako E.T. a mal niečo do seba. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Paul Fusco, Tom Patchett .. Autory seriálu nepochybně inspiroval ET mimozemšťan. Trochu upravili vizáž emzáka do podoby plyšového zvířátka a nechali jej ztroskotat do soukromí Americké rodinky jako posledního zástupce zničeného rodu. Ano, námět je silně neoriginální, ovšem obsah je parádní. Slovní přestřelky a hlášky jsou parádní. Přesto, jako drtivá většina seriálů, postupně ztrácí náboj až do úplného vychladnutí. __ A jelikož kočky nesnáším, klidně bych tu na zemi několik Alfů přivítal.. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Já prostě ty seriály z dětství nedokážu hodnotit negativně. Byly prostě tak skvělé. Alf rozhodně patří mezi ně. Na to, že jsem Alfa jako malá nesledovala uplně pravidelně, si ho pamatuji dost dobře. Stejně jako ten fakt, že mým prarodičům tento sitcom lezl nejakým způsobem na nervy a vždycky mi to přepínali. Do dnes nechápu proč, vždyť je to tak správně praštěné. Pro mě je Alf jeden z nejstarších sitcomů, které si z televize jako malá pamatuji. A když si ho teď po těch letech pouštím, je mi jasné čím vším si spousty diváků získal. Alf dokáže pobavit, je drzý, sarkastický, ale má své pozemštany rád. Myslím, že dnešním dětem by se ale asi moc nelíbil. Na ně by to bylo málo akční, se slabými efekty a navíc z 80. let, ohrnovaly by nos. Ale pro nás nostalgiky to pořád kouzlo má. Zkrátka a dobře sympatický mimozemšťan, který ani po letech neztrácí svůj šarm. Neustálá chuť na kočky nebo ukecanost, to je zkrátka jeho. Hlášky a bláznivost dělá Alfa Alfem. A osmi žaludky, se také nemůže pochlubit každý. - "If you love something, let it go. If it comes back to you, it's yours. If it's run over by a car, you don't want it." ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Alf bol jeden z prvých amerických seriálov vysielaných v našich končinách. Každý deň o pol ôsmej večer som sledoval tento seriál. Kúsok na zlepšenie nálady pred ďalším školským dňoch. Veľká chyba TV Markízy, že namiesto seriálov o pol ôsmej dáva radšej správy. Na Alfovy som sa tak dokázal smiať, že občas som padol aj zo stoličky. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Kate (Anne Schedeen) ve 13. díle říká, že je jedináček. V jiných dílech, například v epizodě  "Kosmická škytavka", se však dovídáme, že má sestru. (Ivousx.y)
  • Alf sa hýbal vďaka trom bábkohercom, kvôli ktorým kulisári vyrobili do drevenej dlážky niekoľko poklopov. Alfove ústa, reč a jednu labku ovládal autor seriálu Paul Fusco, ktorý dokonca natočil prvých šesť dielov. Ďalší bábkoherec mával druhou labkou a tretí riadil grimasy tváre a pohyby uší. (Raccoon.city)
  • Skutočná adresa domu Tennerovcov, kde sa seriál natáčal, bola 708 Moreno Avenue, Brentwood, Los Angeles, Kalifornia. (Raccoon.city)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama