Reklama

Reklama

Slow Horses

(seriál)
  • Velká Británie Slow Horses
Trailer 1
Velká Británie, (2022–2024), 18 h 3 min (Minutáž: 40–53 min)

Tvůrci:

Will Smith

Předloha:

Mick Herron (kniha)

Hrají:

Gary Oldman, Jack Lowden, Kristin Scott Thomas, Rosalind Eleazar, Saskia Reeves, Christopher Chung, Aimee-Ffion Edwards, Kadiff Kirwan, Freddie Fox (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Táto dôvtipná špionážna dráma sleduje nefunkčný tím agentov MI5 a ich nepríjemného šéfa, známeho Jacksona Lamba, ktorí sa pohybujú v podfukoch špionážneho sveta, aby ochránili Anglicko pred zlovestnými silami. (Apple TV+)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (51)

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Odkoukal jsem hned, jakmile to bylo možné, první a druhou sérii a opravdu hodně jsem se bavil. Ale teprve v té třetí sérii smekám pomyslný klobouk před Gary Oldmanem a scénaristy co měli na starosti přímo dialogy.  Žádné dementní plky a občas "jakoby hláška"...opravdu je to vtipné a nikdy by mě nenapadlo, že týpek co zahrál v Leonovi neskutečně psychopatického magora, zahraje za skoro 30 let taky magora, ale s tak obrovským půvabem...až mu prostě fandíte.. Navíc i celkově to nepřekračuje žádné mantinely, které byly vytvořeny v prvních dvou dílech. 90% ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Apple TV začíná zhruba tam, kde začal Netflix. Na většině produkce jsou vidět peníze a ukazují nám také dost tvůrčí svobody. A zejména tvůrčí svoboda je vidět na Slow Horses. Mix špionážního thrilleru se suchým britským humorem funguje výborně a tahoun Oldman si celou sérii spolehlivě krade pro sebe. Na knižní předlohu se asi mrknu ještě před začátkem druhé série (potvrzené ukázkou na konci posledního dílu). 90% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

víceméně komorní špionážní konverzačka, která hezky ukazuje, že věřit se nedá nikomu ani v rámci jedné organizace. O co je tenhle seriál nenápadnější, o to je ve výsledku zajímavější a tak tu v rámci zápletky máme dvě stáje MI5 - tu hlavní a pak pomalé koně, což jsou agenti, kteří byli odsunuti bokem aby nikde nepřekáželi a nenapáchali žádnou škodu. Bohužel pro hlavní stáj ti "pomalejší" odhalí, že s medializovaným únosem islámského chlapce není všechno tak jak se zdá, čímž se roztočí kolečka zákulisních bojů v jejichž čele stojí Kristin Scott Thomas a Gary Oldman. Hlavně Oldman si pak svého skoro vysloužilého pragmatického salámistu a alkoholika solidně užívá. Sem s druhou řadou...75% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman je zlatíčko - vždycky byl, a evidentně vždycky bude, protože s touhle rolí santusáckého Jamese Bonda v důchodu klidně může hrát až do smrti. Slow Horses je týmovka, ale všichni ostatní jsou vedle něj skoro až pouhá stafáž, čekající až je rozkošně sarkasticky zjebe a postrčí k tomu aby s případem pohli. A případy jsou to zajímavé, správně La Carreovsky zamotané ale zatím ve všech sériích striktně logické a dobře vypointované. Co potěší je že série jsou tak akorát dlouhé, dost na to aby se postavy mohly rozvíjet a ponořili jsme se dost hluboko do světa těch břídilských tajných služeb, ale ne aby se táhly a nudily zbytečnou přemírou těžko uvěřitelných zvratů. 8/10 ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Britská MI5 své neúspěšné špiony posílá do jednotky zvané Pomalí koně a dává jim tu nejpodřadnější práci. Když ale dojde k únosu chlapce s palestinskými kořeny skupinkou britských nácků, jsou to právě outsideři z Pomalých koní, kdo odhalí nejen pachatele, ale i spiknutí v řadách britské tajné služby. 6 dílný seriál je špionážní konverzačkou s minimem akčních scén, která nenabízí zrovna zábavnou podívanou. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (2)

  • Znělku seriálu složil a nazpíval frontman britské rockové kapely Rolling Stones Mick Jagger. (123Film)

Související novinky

Seriál Šógun ovládl ceny Emmy a lámal rekordy

Seriál Šógun ovládl ceny Emmy a lámal rekordy

16.09.2024

Přestože poslední ceny Emmy si odbyly své předávání teprve v lednu tohoto roku, máme za sebou zase další ceremoniál, kde se rozdávaly sošky za seriálově plodnou první polovinu roku 2024. Do… (více)

Reklama

Reklama