Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand jako hlavní hrdinka Fanny je okouzlující - vtipem, půvabem, zpěvem. Nevadí ani delší stopáž a pokerová vášeň jejího partnera Nickyho. Hlavní hrdinka přece musí trpět, jak říká Fanny. Její prostořekost připomíná podobné postavy - Lízu Doolittleovou nebo Vivian z Pretty Woman. I když si Fanny dokáže dělat před novinářin legraci z Nickyho prohřešku, na oslovení "slečno" reaguje jednoznačně. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Na muzikály jsem nikdy moc nebyl, ale o tomhle se dá spíš říct, že je to film, ve kterým se občas zpívá. Naštěstí je to velice dobře odvedená práce, tak ani ty muzikálový pasáže celkový tempo filmu moc nezpomalujou. Ale i tak je film trochu zdlouhavej a v poslední čtvrtině filmu dochází dech. Barbra Streisandová dostala za film Oscara, no nevim. Ze začátku, kdy je rozpustilá až potřeštěná, mě bavila. Pak, kdy děj začíná koketovat s dramatem už zdaleka tak přesvědčivá není. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Barbra bola vcelku pekná, aj spieva dobre, v tom problém nebol. Problém mám so scenárom filmu, pretože je nečakane výlučne o dvoch ľuďoch a všetko ostatné je len komparz. Pritom takmer nič z ich dlhého vzťahu nie je zhudobnené, muzikálom by som nenazval, ak sa vo filme občas zaspieva. Zdalo sa mi, že piesne sú celkom zbytočné, nič nikam neposúvajú, a úplne by stačilo, keby boli iba podmazom. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[4,5*]     "Is a nose with deviation such a crime against the nation?"     Jeden z tých muzikálov, ktoré majú naozaj plnohodnotnú hudbu, čiže piesne nie sú len nejaké trápne odrhovačky, ako to často býva. Barbra Streisand tu je absolútne dokonalá - herecky (plne zaslúžený Oscar), svojím komediálnym talentom (tie jej grimasy nemajú chybu) a v neposlednom rade aj nádherným spevom (má krásne, nevšedne zafarbený hlas). Škoda toho Omara Sharifa, viem si na jeho mieste predstaviť podstatne lepších a aj vhodnejších hercov (našťastie veľa nespieva). Film má dve rozdielne ladené polovice. Tá prvá je zábavne odľahčená (napr. skvelé korčuliarske číslo), s výborným humorom, s perfektne napísanými vtipnými dialógmi. Tá druhá je potom podstatne vážnejšia, hlbšia, s výbornými dramatickými scénami. Aj keď tá humorná polovica sa mi páči o trochu viac, obe polovice fungujú rovnako dobre.     "Where I come from, when two people... well, sort of love each other... oh, never mind." ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Přestože mám respekt k umění Barbry Streisand jako zpěvačky i herečky, muzikál jako žánr vlastně nesnáším (mám rád hudbu). Na tomto si nejvíc cením toho, co na něm příznivcům muzikálu nejčastěji vadí. Totiž ono drama, které prožívá dřívě úspěšný muž vedle manželky, která jej svým úspěchem přerostla. To by mohlo být opravdu dobré, ovšem žánr muzikálu a nažehlený Omar Sharif vylučují jakoukoli hloubku. --- Je to připomínka časů, kdy v Hollywoodu ještě platila morální autocenzura. Lidová zábava? Prosím, ale slušná! O pár let později už bylo všechno jinak. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Filmový debut Barbry Streisand. (Karlos80)
  • Několik herců veřejně vytýkalo režiséru Williamu Wylerovi, že byly jejich scény až příliš ořezány kvůli tomu, aby se veškerá divákova pozornost soustředila výhradně na Barbru Streisand. (Aknah)
  • Studio Columbia chtělo původně obsadit do role Fanny Briceové Shirley MacLaine, ale producent Ray Stark, který rovněž produkoval stejnojmennou divadelní hru na Broadwayi a byl zetěm skutečné Fanny Briceové, trval na tom, aby si Streisand zopakovala svou divadelní roli i ve filmu. (Aknah)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama