Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand pro mě vždycky byla neutrální. Její zpěv mě něják nebral a v těch pár filmech, co jsem s ní viděla, mě něják neokouzlila. Ve Funny Girl ale přece jen má svoje kouzlo. Ta role jí sedla. Příběh je celkem obyčejný, ale zpracovaný zábavně a na tak hrozivou délku to nenudí. Písničky jsou taky velmi dobré a některé chytlavé, takže mi budou znít v hlavě ještě dlouho. 4* ()

Angelitos 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemůžu jinak, než hodnotit "jen" třemi hvězdičkami. Ze všech muzikálů, které jsem viděla se mi tento líbil asi nejméně. Neříkám, že je úplně špatný. Děj je poměrně zajímavý. Jediné, co bych tomuto filmu vytkla je to, že je to muzikál a zpívá tam jen Barbra Streisand. Nejsem proti ni vůbec zaujatá, a její zpěv se mi moc líbí, dokonce si myslím, že je to jedna z nejskvělejších hereček a zpěvaček své doby, ale mám ráda ty muzikály s velkou show, kde zpívá větší množství herců, a ne jen jeden. Určitě si myslím, že ale stojí za shlédnutí, hlavně těmi, kteří jsou velkými fanoušky B. Streisand. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tohle byl můj třetí film s Williamem Wylerem, tentokráte už bez Bette, ale s Barbrou Streisand. Muzikály mám ráda, takže jsem se celkem těšila, navíc mě lákalo jméno režiséra a to, že Barbra má za tuto roli Oscara. Musím hned na úvod říci, že mi vadila enormní délka, zvláště takhle pozdě večer to pro mě nebylo to pravé ořechové a místy jsem se nudila. Projev Barbry, který je dost afektovaný, nemusí sednout každému, ale hlas má, tak co, to je u zpívání asi hlavní. Ovšem to, na čem by měl muzikál stát, písničky, to se mi tady moc nezamlouvá. Nebyly pro mě tak chytlavé, aby mě dostaly na kolena a já si poté sháněla soundtrack a pobrukovala si je. Zajímavý byl přerod z komediální první poloviny do vážnější polohy, bohužel pak ale film působil spíše unyle a příliš nebavil. Není to nasnímané špatně (ani zahrané), Wyler ostatně špatně točit neumí, ale na to, že to byl muzikál, mě to nebavilo tolik, jak jsem si představovala. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, prečo postavy na plátne zrazu prestanú rozprávať a začnú spievať. A nikoho to neprekvapuje, dokonca sa ešte pridávajú. Iba ma to utvrdilo v tom, prečo sú pre mňa muzikály nežiadúce a patriace skôr do sféry divadla než filmu. Preromantizovaný príbeh je navyše nadľahčený až komediálny a dramatická zložka je v ňom takmer neviditeľná. Postavy len tak preplávajú dejom. Áno, v závere sa síce vyskytne konflikt medzi dvoma hlavnými postavami, ale ten je tak nezaujímavý a vágny, že pripomíma viac rozmar znudeného páriku z horných desaťtisíc. A tá ohromná stopáž. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Role Fany Brice přímo vyšitá pro naturel Barbry Streisand, která je výborná nejen pěvecky, ale i herecky. Její komika je okouzlující - ať už v její parodii na "Labutí jezero", nebo její komický výstup na kolečkových bruslích, kdy omylem přišlápne hlavní hvězdě show vlečku, a tak jí zbaví třpytivé róby :o)) Nepřímo kopíruje životní osudy známé kabaretní, a také filmové herečky Fanny B. Volným pokračováním byl pak film Funny Lady... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Nejvýdělečnější film roku 1968. (Karlos80)
  • William Wyler nejdříve nabídku role odmítl, protože byl hluchý na jedno ucho, což pro natáčení muzikálu nebylo právě ideální. (Puyi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 1968 v New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama