Na území Lakotů dochází k další tragédii, Josefa uštkne chřestýš, jeho ženu shodí z koně a potřebují nutně ošetřit. Na nejnebezpečnějším území v celé zemi se navíc schyluje k osudovému nedorozumění s tragickými následky. Zloději koní vyvraždili celou indiánskou rodinu, ale na místě činu zůstávají stopy vedoucí přímo ke skupině osadníků, kterou lakotští válečníci mylně považují za pachatele. Shea, Thomas a James se snaží bezvýchodnou situaci napravit a vyráží hledat skutečné viníky masakru. (Česká televize)

(více)

fabecc1222

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem vlastně úplně zapomněl, že scénou z tohoto dílu začínal celý seriál a až pak jsme skočili zpět na začátek. Tak teď jsme se tedy dostali tam, kam jsme věděli, že se dostaneme. Tvůrci to chytře naroubovali tak, aby Elza byla zpět v šatech, takže se na začátku nedal odhadnout její charakterový vývoj. Oproti slabšímu minulému dílu tady jedeme na 110% od začátku až do konce. Konečně pořádný střet s indiány, tentokráte opravdu osudný a realisticky znázorňující, jaké hrůzy mohlo takové střetnutí přinést. ()

quido_zidle

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, tak to byl koncert!!! Karel May z dílů 7 a 8 odešel do Věčných lovišť a jsme zpátky na 5ti hvězdách(kdyby šlo dám 10). Toto je oslava silných jedinců a Indiánů - ne jak ta sračka v předešlém díle (ten snad fakt musel natáčet někdo úplně jiný, jinak to ani není možný...). Nádhera, taky fungovalo úplně všechno!!! Spoiler: řval jsem u toho jak želva... ()

castor

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už pár dílů je patrné, že je to hlavně Elsin příběh, v dobrém i zlém. Zima se na ně chystá, chřestýš způsobí další potíže. Pořád je to ovšem nic proti pobitým indiánským rodinám. James a Shea vědí, že jakmile se lovci vrátí, vina může padnout i na kolonu imigrantů. A taky že jo. A právě kolona se musí rozdělit. Vracíme se na samý počátek série, což utne růžové brýle milenců z minulé epizody. Přestřelky jsem dřív bral s nadhledem, ale tentokrát zase pár pistolníků zlikviduje trojnásobnou převahu ostřílených zlodějů. Prostě bum bác a je hotovo. ()

Frajer42

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Po předcházejícím odpočinku přichází seriál zase v plné syrovosti. Hodně drsný díl a parádní ukázka i temné stránky Indiánů, kteří se po masakru jejich osady neptají a rovnou jednají. Osadníci se nakonec do průseru dostali cizí vinou a následky byly vskutku fatální. Doufám, že nás nečeká snový závěr, ale dojde na logickou smrt po průstřelu jater šípem. Jeden z vůbec nejlepších dílů. [90 %] ()

gonga

Vylhané, nudné vyprávění, které přepisuje historii Amerického Západu 19. století liberální propagandou s ušlechtilými divochy a hodnými osadníky. Postavy černobílé, bojové scény nerealistické (tři pistolníci zlikvidují 10 ostřílených lapků tak, že k nim přijedou a ...zastřelí je - kdyby to bylo tak snadné), samá vata, prokládané nezáživným vyprávěním městské dívky, ze které se za měsíc stal zkušený kovboj a které se ze smrti "životní lásky" oklepala za 14 dní, aby si následně narazila Komanče. Němečtí/židovští osadníci, co to s nimi udělali? Vždyť je zobrazují jako skupinu nesvéprávných dementů, jakými ve skutečnosti skutečně nebyli, o čemž nakonec hovoří 15% současných Američanů s německým původem. Seriál má docela pěknou kameru a hudbu, ale ty historické lapsy a nudu nezachrání. Když nad tím přemýšlím, přijde mi , že 1883 popisuje dobývání Divokého západu tak, jak si představuje americký městský liberál, že vypadalo. ()