Reklama

Reklama

Epizody(10)

Jeden z nejúspěšnějších současných seriálů Yellowstone pojednává o rodině Duttonových, která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Příběh rodinného ranče se ale začal psát dávno předtím v roce 1883, jak ostatně napovídá samotný název seriálu. V divokém období po občanské válce se vydává tehdejší generace Duttonových na dlouhou a strastiplnou cestu, která vyvrcholí ziskem půdy pro založení jejich ranče... Válečný veterán James Dillar Dutton (Tim McGraw) byl kapitánem Konfederace během občanské války, ale byl zajat a raněn během bitvy u Antietamu. Zkušený válečník putuje společně se svou rodinou z Tennessee do Fort Worthu v Texasu, kde mu nabídne bývalý kapitán ve službách Unie Shea Brennan (Sam Elliott), aby se připojil na dalekou a nebezpečnou cestu do vzdáleného Oregonu. Zkušeného barda Brennana si totiž předtím najala skupina nezkušených evropských emigrantů bez koní a zbraní, aby je ochránil a pomohl jim urazit 2 000 mil za vysněným cílem. James se nakonec rozhodne ke karavaně připojit i se svou rodinu, kterou tvoří manželka Margaret (Faith Hillová), jejich neohrožená dospívající dcera a kovbojka Elsa (Isabel Mayová) a pětiletý synek John. Vydají se na samotnou hranici civilizace, kterou brzy opustí a zavítají do míst, kde už neplatí společenská pravidla. Cesta na západ se bude nést ve znamení neúspěchů a všudypřítomné smrti. Všechny ale pohání sen a ten se může stát skutečností pouze pro ty, co dokáží přežít. Společně prochází peklem, protože na každém kroku číhají banditi a hrůzy, které se skrývají ve stínu zdánlivě svobodné země. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele elanius k tomuto seriálu (2)

1883 (2021) 

Výborný, pomalý a neskutočne chytlavý prequel č. 1 k Yellowstone. ()

1883 (2021) (E01) 

Najpôsobivejšia otváračka seriálu v histórii. Sam Elliott to zaklincoval hneď v úvode. (10/10) ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

07.02.2023

Seriálové bomby začínají padat už v únoru. Právě jsme se totiž dozvěděli, že jeden z nejsledovanějších a nejúspěšnějších seriálů současnosti – drsné drama Yellowstone od Taylora Sheridana (Sicario,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama