Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volným pádem je tragikomický příběh introvertního pokladníka Michala (Robin Ferro), který se zamiluje do dívky z nedalekého květinářství (Beáta Hrnčiříková), plachá povaha mu však nedovolí udělat první krok. Tragikomice Michalova příběhu, kterému osud a společnost stále hází klacky pod nohy, nahrává i svérázný otec (Vladimír Polák) nebo Michalův šéf (Albert Čuba). Volným pádem je ukázka toho, že být empatický, milý a vstřícný nutně neznamená být zároveň úspěšný a oblíbený. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem snímek ze života ve kterým by se leckdo mohl najít. Místo toho jsem dostal mix dramatu plnýho absurdních situací a né moc vtipnou komedii. Na mě to asi nezapůsobilo tak jak mělo. Úplně špatný to ale není. Místy mě to i pobavilo. Jako třeba vtípek-Američtí vědci zjistili, průměrná délka pochvy měří 20cm ale průměrný penis 15cm. Co z toho vyplývá ? Že na světě je 200000 kilometrů zbytečné kundy...Celkově se mi to nelíbilo natolik abych se k tomu vracel. 2 hvězdy. ()

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Spíš než komedie je to za mě psychologické drama, v jehož první polovině mi bylo Míši pořád dokola jen a jen líto a ani nevím, jestli ten konec pro něj vlastně dopadl dobře nebo ne. Ale to asi k filmu s názvem Volným pádem patří. Hodně snímků s podobnou tématikou se často snaží v divákovi vyvolat tak moc nějaké emoce, že to nakonec nefunguje. Kozub to ale provedl skvěle. Empatie zafungovala na sto procent. A i přesto, že je tam pár kopanců, Míšovi musí fandit každý. Příjemné zpestření na poli české filmografie. ()

Reklama

made1 

všechny recenze uživatele

1. shlédnutí: Robina Ferra vnímám jako takové želízko v ohni. Tolik se o něm nepíše a nemluví, ale pravdou je, že on není jen komikem, co hraje ženské karikatury jak z partesu, civilní role ve Volném pádu nebo divadelním Bullovi jsou mistrovstvím všednosti. Vladislav Georgiev je takovým sluníčkem, které vám vyloudí na rtech nejeden úsměv. 2. shlédnutí: našla jsem víc skrytých vzkazů, Albert dal toho blba ještě šťavnatěji a Vava byl úžasně ulítlý fotřík......... Není to taškařice na první dobrou, ale někdy se zamyslet, je to správné a dobré pro nás. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Poněkud nevyrovnaný film: první půlka je spíš komedie, ve druhé půlce převáží melancholická poloha a nuda. Většinu motivů jsem už viděl mnohokrát v jiných filmech (otec a milenky - Duše jako kaviár, hrdina, který se musí postarat o dítě - Dva muži hlásí příchod aj.). Film by mi mohl být blízký, protože sám jsem introvert, a oceňuji, že se někdo rozhodl učinit introverta hlavním hrdinou a zabývat se jeho nelehkým životem, nicméně koksuje se výsledek a ten mě (až na pár scén) moc nezaujal. Scénář motivy moc nerozvíjí, je osekaný až na kost (zřejmě z finančních důvodů), režie nepříliš invenční, herecké výkony (až na Čubu a Gajdošíkovou) nic moc. Hrnčiříková je fakt tak špatná herečka, nebo to byl záměr ? Ale Kozub asi natočil, co natočit chtěl. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem film sledoval kvůli Pavle, ale celkově to nebylo špatné. Pravda, je to o nešťastníkovi, který se do problémů dostává proto, že je slušný a plachý. Až na několik nesrovnalostí (za všechny, kde vzal tatíček peníze když si neustále půjčoval?) a občasné deus ex machiny docela příjemné koukání. Hlavně, že se vše v dobré obrátilo. Ferro byl luznější s vousy než bez nich. Co vy na to dámy? ()

Zajímavosti (5)

  • „Zpočátku jsem myslel, že píšu černou komedii. Když ale film začal reálně vznikat, došlo mi, že je to čistá tragikomedie,“ uvedl Štěpán Kozub. (SONY_)
  • Film měl být původně uveden klasicky v kinech, ale kvůli pandemii covid-19 byl film nejprve dostupný na platformě MirPlay.cz, kterou vytvořilo ostravské Divadlo Mír. (SONY_)
  • Štěpán Kozub do svého scénáře přidal mnoho vlastních životních zážitků a nespokojenost s tím, jak spolu mnohdy lidé (ne)komunikují. (SONY_)

Reklama

Reklama