Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volným pádem je tragikomický příběh introvertního pokladníka Michala (Robin Ferro), který se zamiluje do dívky z nedalekého květinářství (Beáta Hrnčiříková), plachá povaha mu však nedovolí udělat první krok. Tragikomice Michalova příběhu, kterému osud a společnost stále hází klacky pod nohy, nahrává i svérázný otec (Vladimír Polák) nebo Michalův šéf (Albert Čuba). Volným pádem je ukázka toho, že být empatický, milý a vstřícný nutně neznamená být zároveň úspěšný a oblíbený. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem film sledoval kvůli Pavle, ale celkově to nebylo špatné. Pravda, je to o nešťastníkovi, který se do problémů dostává proto, že je slušný a plachý. Až na několik nesrovnalostí (za všechny, kde vzal tatíček peníze když si neustále půjčoval?) a občasné deus ex machiny docela příjemné koukání. Hlavně, že se vše v dobré obrátilo. Ferro byl luznější s vousy než bez nich. Co vy na to dámy? ()

bari68 

všechny recenze uživatele

O Divadle Mír a o jeho hlavných tvárach toho ešte toľko nevieme, ale ja hovorím - všetkého dočasu!!! Talent i nápady tu sú, ale myslím si, že toto je ešte niečo medzi celovečerákom a absolventským FAMU. Tým nič v zlom. A za druhé film svojou komornosťou by mi viacej sedel u divadla , než na plátne. Suma sumárum : zvláštne, originálne, trefne vtipné i tenkou hranicou medzi genialitou a absurditou. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nejsem zběhlý v počinech Štěpána Kozuba a jeho přátel, ale něco jsem přece jen viděl a musím říct, že jsem byl překvapený, protože jsem čekal velkou srandu. Je to spíš smutné a vyjadřuje úplně přesně to, co má Michal napsáno na tričku. No ale chytlo mě to a i když ta pointa je trochu idylická, jsem spokojený. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

V podstatě totožné téma jako točí Martin Pohl se svými Party Hard, s tím, že i zde můžete nalézt nadržené fotry a outsiderovské hlavní postavy. Ze začátku snímku jsem cítil velký potenciál, linie s fotrem a nerealistické dialogy šustící papírem jej ovšem poslaly někam, kde neměl být. Ostravští bezdomovci mluvící perfektní češtinou i jiné postavy, které očividně nemají s ostravou příliš společného, pak dávají snímku spíše dojem, že zde opět vznikalo něco pro youtube z produkce Tří Tygrů, než cosi seriózního. Kozub a spol se musí propříště rozhodnout jestli dělají fekální satiru roztříštěnou na scénky nebo vážně míněné téma, které drží pohromadě i jako film. Obojí tu nefungovalo. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, jak to mám uchopit. Jestli to byl pokus o hořkou komedii či co. Ale moc veselý to zrovna nebylo i když tam samozřejmě bylo pár vtipných momentů, tak taková nepříjemná atmosféra se linula celým filmem. A když hlavní hrdina je nouma, co se neumí ozvat, ale má dobré srdce, tak je jasné, že ho okolí dříve či později sežere zaživa. ()

Zajímavosti (5)

  • „Zpočátku jsem myslel, že píšu černou komedii. Když ale film začal reálně vznikat, došlo mi, že je to čistá tragikomedie,“ uvedl Štěpán Kozub. (SONY_)
  • Albert Čuba (Cyril) prohlásil, že díky filmařským postupům, které byly použity, šlo o jemné nakročení do plné profesionality. (Olík)
  • Film měl být původně uveden klasicky v kinech, ale kvůli pandemii covid-19 byl film nejprve dostupný na platformě MirPlay.cz, kterou vytvořilo ostravské Divadlo Mír. (SONY_)

Reklama

Reklama