Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (254)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Námětem mi to trochu připomínalo 10 let starý Alcatraz. Bermudský trojúhelník, neznámá loď, tajemno, vypadalo to slušně. Stejně jak vyšuměl Alcatraz, vyšumělo i 1899. Od nějaké třetího, čtvrtého dílu, kdy se postupně začala odhalovat příčina proč lidé "mizí", kde to vlastně jsou, to šlo do sci-fi paskvilu. To snad ani není možné co tím chtěl básník říct. Snad to nedostane pokračování.  (hodnocení za 1. sérii - konec)  ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Baran bo Odar sa pomaly a isto začína stávať mojou filmárskou motiváciou. Už "Dark" bol seriálovým skvostom na pokračovanie, pričom 1899 je taktiež počinom, ktorý mi vďaka spôsobu podania príbehu dodal to, čo iným námetom tohto druhu jednoducho chýba. Všetkým to ale rozhodne voňať nebude. Je to žalostne pomalé, vyskladané čisto na atmosfére s dokonalou výpravou či hudbou, pričom viac akcie sa divák dočká aj počas cyklistických pretekov invalidov po 80tke okolo Kežmarku. Veľmi mi to pre dôvody, kde sa samotný príbeh odohráva, pripomínalo hororovú hru: "Layers of Fear 2". Ja osobne som spokojný, no a komu sa pozdával "Dark", tomu sa zrejme bude aj tento pokus, nakoľko ide o myšlienkovo veľmi príbuzné námety. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto seriálu mají velký talent na to budovat mysteriozní (mnohdy až uhrančivou) atmosféru, ale už horší to mají s jakýmkoliv vyprávěním. Měli to tak u Dark a mají to tak i zde. Námět musí zaujmout každého, kdo má rád tajuplné věci. Navíc díl za dílem tomu chcete mermomocí přijít na kloub. Po prvním díle Vám ale musí být jasné, že tohle standardní vyprávění rozhodně nebude. Vše tu je zaobaleno do nelogických a mnohdy i nesmyslných scén, které mají budovat a budovat a tak budují a budují, ale obsahově jsou prázdné jako nepopsaný list papíru. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

První polovina je vlastně taková nijaká nuda, kde se nic moc neděje, řeší se blbosti a lidi se schválně neptaj na správný otázky, aby to mohlo zůstat tajemný (nebo si nerozumí nebo radši nemluví vůbec). Ale pak to najednou dostane grády, začne se ukazovat, že zakopaný psi jsou úplně někde jinde, než každej čekal. A pak znova a pak znova, tak jak se dalo od tvůrců Dark čekat. A stejně jako u Dark celej ten zdánlivě překombinovanej konstrukt vlastně nakonec začne dávat smysl. A jak jsem si po prvních pár dílech říkal, že druhou řadu snad asi vynechám, po posledních pár dílech chci, aby tady byla co nejdřív. A pokud se scénář podaří vyladit tak, aby byl na podruhý konečně bez hluchých míst, rád zvednu na ultimátní hodnocení. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Novinka od Netflixu od tvůrců Dark. První díl toho zatím moc neprozradil. Dostáváme se na Německou zaoceánskou loď, který zachytí nouzový signál jiné lodi stejné společnosti, která se už čtyři měsíce pohřešuje. Rozhodnou se tedy signál prozkoumat. Na lodi ale najdou pouze malého chlapce. Časem začne záhad přibývat a lidé začnou umírat. Vše se zdá být čím dál zamotanější a otázek přibývá. Vše je ale součástí jednoho velkého celku, a nakonec se vše vysvětlí. Konec mě teda celkem dostal, takový zvrat jsem nečekal... Jen se člověk k tomu musí prokousat. "Vzbuď se!" ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Na konci epizódy zaznie skladba "The Killing Moon" od kapely Echo & the Bunnymen. (BROKEN_)
  • Po zrušení nakrúcania druhej série sa v magazíne Forbes objavila kritická analýza obviňujúca Netflix, že aktívne kradne divákom čas: "Je to úprimne vyčerpávajúce, a ak je to pre divákov také vyčerpávajúce, musí to byť desaťkrát vyčerpávajúcejšie pre showrunnerov a hercov. Netflix sa stáva cintorínom plným mŕtvych seriálov s nedokončenými závermi. Niečo sa musí zmeniť.“ (Arsenal83)
  • Na konci epizódy zaznie skladba "The Wind" od hudobníka Cat Stevensa. (BROKEN_)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama