Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (143)

mogul01 

všechny recenze uživatele

Točit filmy o sportu a sportovcích tak, aby vypadaly věrohodně není jednoduché. Zde je ale vidět poctivá práce, tento miniseriál patří k absolutní špičce toho, co se u nás kdy natočilo. Vynikající hudba, skvělé pasáže z tréninků a závodů a velmi zajímavé postavy. A souboj s tramvají je prostě LEGENDÁRNÍ. ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Pan Adamec uměl, avšak zřejmě to nějak zapomněl! Sváťa Skopal, byť ho moc nemusím, zřejmě v životní roli. Kupodivu celkem sympatický, až na úlet s tou trapnou Slověnou, Jan Čenský! Zajímavá role pro Petra Čepka, to byl vážně velice flexibilní herec. Nezapomenutelná scéna ze Strahovského tunelu a skutečně hrůzu nahánějící Vladimír Salač, ze kterého se nakonec vyklubal spisovatel! ()

Reklama

Stallone 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál ze sportovního prostředí. Pro mě zatím nejlepší role kterou jsem viděl od Svatopluka Skopala. Shlédnul jsem všech šest dílů během dvou dnů a prožíval s hlavním hrdinou jeho život. Bylo to krásné. Viděl jsem se v něm. Kdybych se mohl podruhé narodit, chtěl bych být sportovec. Jen mě mrzí ten závěr. Jednak to, že měl vyhrát to MS a nedávat tam scénu s oživováním a hlavně tam měl být návrat k té jeho manželce. Nedával bych do seriálu, že si brala toho Vašuta. Opravdu měl hlavní hrdina zůstat s původní partnerkou. To jediné mě zklamalo. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Další z velmi povedených seriálů Československé televize, a ještě k tomu ze sportovního prostředí. 🥇 Jiří Adamec před revolucí odváděl opravdu skvělou práci. Seriál velmi solidní, upřímný a pravdivý. O běžci, který ze svého největšího vrcholu spadne až na dno, ze kterého se nemůže vyhrabat zase zpátky, protože neumí nic jiného, než běhat. Každá postava je detailně promyšlená, každá umí něco, na čem jí nejvíc záleží a každá se setká s každou. 🤝🏻 Sport, který musel být taky na svém vrcholu, protože o něm dokázal vzniknout velmi slušný a povedený seriál. Je to celkem realisticky pojato, nic moc naivního. Poprvé mě seriál tak pohltil, že jsem u obrazovky trnula, když se běžel závod. Takže můžu sama osobně říct, že je to pěkně návykový. Hudba Karla Svobody a ústřední písnička Ládi Křížka občas díly uzavřela celkem depresivně, když to skončilo blbě. Svatopluk Skopal ve své Adidas soupravě byl absolutně perfektní... je to pro mě navždycky Ondra Vesecký a Jan Čenský mě okouzlil hned na začátku. Rozhodně nelituju času, který jsem nad Dlouhou mílí strávila, stál za to a já seriál jednoznačně doporučuju! 🙌🏻🤍 ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Polozapomenuty serial z dob konciciho CSSR, venujici se sportovcum, konkretne bezcum strednich trati. Serial me zaujal tim, ze bezci jsou ve spolecnosti pomalu slavnejsi nez fotbalisti (ehm), serial je hodne rozmachly (kazdy dil pres hodinu), vidime v nem spoustu hvezd (Cepek, Brzobohaty, Hanicinec, Vetrovec a samozrejme hlavni hvezdy, bezci Censky-Skopal, za zeny pak hlavni FF Eliška Vitanovská, sexy Svandova, hezka Mruskovicova). Serial ma takovy ten stary dobry styl, ktery jsme u techto serialu obdivovali a tudiz se na nej da dobre koukat. Nenudi, neni trapny, je uveritelny a civilni. Me se to nakonec lbilo, prestoze nebeham... :) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Na scenári sa začalo pracovať asi štyri roky pred prvou klapkou a vplyvom Bohdana Müllera, ktorý bol jedným z odborných poradcov, bol niekoľkokrát prepracovaný. (Raccoon.city)
  • V podstate skoro celá časť seriálu opisuje Európsky pohár v atletike, ktorý sa konal v Maďarsku na Budapeštianskom Nép štadióne. Európsky pohár v atletike bola atletická tímová súťaž európskych družstiev organizovaná v rokoch 1965-2008 Európskou atletickou asociáciou, ale na Budapeštianskom Nép štadióne sa konal iba v roku 1970, a aj to iba ženská časť. V roku 2009 sa súťaž obmenila a premenovala na Majstrovstvá Európy družstiev v atletike, taktiež priniesla mnoho nových pravidiel. (Raccoon.city)
  • Režisér Jiří Adamec se objevil ve 3. epizodě v čase 57:35 coby návštěvník diskotéky přiťukávající si ve scéně, kdy Lenka (Eliška Vitanovská) a MUDr. Vychodil (Marek Vašut) scházejí po schodech a chystají se tančit. (John Dunbar)

Reklama

Reklama