Reklama

Reklama

Pod rouškou temnoty

  • USA Blacklight (více)
Trailer 1

Politickou aktivistku Sofii před jejím domem srazí auto a řidič z místa činu ujede. Je zjevné, že nejde o náhodu. Travis Block je veterán z vietnamské války, který pracuje jako tajný agent pro ředitele FBI Gabriela Robinsona a jeho úkolem je likvidovat problémy v systému. Je vlastně čistič a odstraňuje agenty, kterým selhalo krytí. Chce se své stinné minulosti zbavit a odejít do důchodu, aby se mohl věnovat dceři a vnučce. Ředitel ho ale odmítá propustit. Dává mu poslední úkol, přivést agenta Dustyho Cranea. Travis ale neví, že Crane spolupracuje s novinářkou Mirou Jonesovou, která pátrá po příčině Sofiiny smrti a získala od Cranea důkaz, že nešlo o nehodu. Dal jí informace i o přísně tajné operaci FBI, určené na likvidaci nepohodlných lidí. Mezitím je Dusty Crane zavražděn a Travisova dcera i s vnučkou jsou uneseny. Novinářka Mira Travisovi všechno řekne, a tak je nucen považovat svého ředitele za nebezpečného zločince a zastavit ho všemi prostředky. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (79)

Dale 

všechny recenze uživatele

Liam pomaly mieri do filmových B-čkových vôd, ktoré okupujú Willis, Cage či Cusack. Toto síce ešte nedosahuje až takú prízemnú úroveň, ale už k tomu má veľmi blízko. Dobrým základom pre to je debilný dej, nad ktorým sa normálnemu divákovi, ktorý počas sledovania filmov neuvádza mozog do stavu OFF, musí ten mozog zastavovať. Ako jedna scéna strieda druhú, tak aj jedno WTF strieda druhé. Ďalším problémom sú herci, či už tí, ktorí hrajú novinárov, alebo tí od FBI, rad radom neschopné indivíduá, pri ktorých som si celý čas hovoril, odkiaľ ich vytiahli, lebo nemajú ani na takýto podpriemerný film, s výnimkou Neesona a Quinna. No a najhoršie je, že už aj vizuál pripomína tie lacné sračky od vyššie spomínanej trojice, čo pri Neesonovi nikdy nebolo, než už bol dej akokoľvek stupídny. 30% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že i Liam Neeson začíná čím dál tím víc zabředávat do laciných akčních béček, nebo možná dokonce céček, jako někteří jeho hollywoodští kolegové. Pod rouškou temnoty je typický nízkorozpočtový akčňák. Scénář má hromadu logických mezer, příběh je extrémně jednoduchý, absolutně nemá čím zaujmout, akce je nudná a nezajímavá. Neeson, stejně jako ostatní herci, podává víceméně čistě průměrný výkon, chybí mu i jeho pověstné charisma. Klasická jednorázová záležitost, kterou když neuvidíte, o nic zásadního nepřijdete. 2/10. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Klasický a nefalšovaný low-qaulity scenár béčkových akčných filmov. Podobne ako celé vedenie a vývoj príbehu. (Takéto filmy, s väčšou pozornosťou na scenár a na akčné scény, sa dajú točiť aj inak.) Liam Nesson, pred sedemdesiatkou, ešte stále má dobrú kondičku. Ale je na ňom vidieť, pochopiteľne, že niektoré scény sú pre neho už výzvou. Ja na jeho mieste by som sa preorientoval na menej akčnejšie filmy. On je totiž stále dobrým hercom. Osobné hodnotenie: 57% (*) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Neustale ten isty typ role, v ktorej Liam-a vidime spolu s biednymi scenarmi v mnohych B-ckach ho ako herca znacne degraduju. Williams sice reziroval vynikajuci Ozark, ci The Accountant alebo Flawless, ale jeho reziserske schopnosti prepozicane May-ovej scenaristickej bullshit-prvotine vysli uplne navnivoc. Pekny plagat, hlupy scenar. Zabity cas, neodporucam. ()

Pete odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem napsat delší vtipný rozbor, ale do tohohle je tak snadné se strefovat, škoda slov. (Zde už opravdu) děda Neeson dosáhl na své dno, a spolu s Honest Thief je Blacklight suverénně nejhorší Neesonovka. Oboje stejný režisér - náhoda? Nemyslím si. Už na papíře musel scénář svou stupiditou vynikat, ale nudné provedení to prostě totálně zabilo. Snad už se však zase blýská na lepší časy, Liam začne opět hrát ve filmech solidních tvůrců (vyjde mu ten Jordan?), a v jiných rolích mu to opět půjde. Držím nám divákům palce, protože ten stokrát vyvařený derivát Mirka Dušína už je nesnesitelný. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Canberre, Mount Macedon a Melbourne (Austrália). (Arsenal83)
  • Hoci sa film oficiálne odohráva v USA, je mnoho indícii, ktoré jasne dokazujú, že film sa natáčal v Austrálii - pravostranná premávka, austrálske dopravné značky aj austrálske semafory. (Arsenal83)

Reklama

Reklama