Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

02.05.2024 Autor Jokolo

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co nám režisér všem vytřel zrak z řetězu utrženým snímkem Šílený Max: Zběsilá cestaVe Furiose se nicméně vrací pouze hlavní ženská postava, jíž dříve ztvárnila Charlize Theron (Atomic Blonde: Bez lítosti). Místo ní se teď v divokých kárách skrze apokalyptickou krajinu bude prohánět neustále stoupající hvězda Anya Taylor-Joy (Rozpolcený) a na záda jí bude dýchat záporák Chris Hemsworth (Vyproštění). Miller po kritickém i fandovském úspěchu Zběsilé cesty mluvil o pokračování snímku, zůstalo ale nakonec pouze u prequelu odehrávajícího se zhruba 20 let nazpět, v němž se Max neobjeví. Zdá se ale, že to se může alespoň částečně změnit. 

 

Šílený Max s tváří Toma Hardyho (Venom) se totiž nejspíš vrátí. Tvůrce téhle svébytné ságy v rámci propagačních koleček pro Furiosu nedávno prozradil, že příběh Maxe, který původně zpracoval jako novelu v rámci příprav na Zběsilou cestu, teď začal rozvádět do celovečeráku a už pilně pracuje na scénáři. Nemělo by navíc jít o sequel ke dnes už bezmála kultovnímu dílu, ale o jeho prequel, který by se odehrával zhruba rok předtím, než se Max seznámil s Furiosou. Vícedílná série byla původním plánem, kdy se mluvilo o snímku s názvem Mad Max: The Wasteland, jenže po premiéře bijáku v roce 2015 se Miller rozkmotřil s Warnery a vše dopadlo soudními tahanicemi o proplacení mezd, jež nakonec dopadly ku spokojenosti režiséra. Chopil se tak filmu s Taylor-Joy a evidentně se mu návrat do pustiny zalíbil.

 

Hardy několikrát prohlásil, že by milerád znovu navlékl kovovou masku a jen čeká na telefonát. Věk na to pořád má, což je ovšem těžké říct o Millerovi, jemuž táhne na osmdesátku. Od ostatních hollywoodských matadorů však víme, že to pro režiséra není žádná cifra. Čas nicméně kvapí a natáčení v poušti s tunami kaskadérů a praktických efektů jistě bere mnoho sil. Navíc rozpracovaný scénář zdaleka neznamená, že se opravdu půjde před kamery. Vše také jistě bude záležet i na úspěchu nadcházející Furiosy, takže tahle rovnice má stále ještě spoustu neznámých. Snad se tedy dočkáme dalšího zběsilého spektáklu.

Reklama

Související novinky

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

10.04.2024

Legendární americký režisér, scenárista a producent George Lucas letos bude jedním z recipientů čestné Zlaté palmy Filmového festivalu v Cannes. Stane se tak 25. května během zakončovacího… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

10.11.2023

Obě letošní hollywoodské stávky už sice skončily, ale škoda byla nenávratně napáchána a studia začínají kalkulovat, jak přeskládat premiéry svých snímků, u nichž se nestihlo dokončit natáčení, nebo… (více)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

včera

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

15.05.2024

Natočení nové verze kultovního snímku Barbarella z roku 1968 je tématem střídavě prakticky už skoro po dvě dekády, nicméně zatím se nový příběh spoře oděné hrdinky a jejího meziplanetárního… (více)

Reklama

Reklama