Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024 Autor Jokolo

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi ságy Rebel Moon poohlíží po dalších projektech. A dost možná se vrátí do starověkého Řecka. Recyklace starších a úspěšných značek totiž pokračuje a televizní sekce Warnerů se tak ve snaze nahánět diváky před obrazovky chce vrátit k antické sérii, která svéhlavému americkému režisérovi získala věhlas. Studio totiž potvrdilo, že nás čeká seriál navazující na úspěšný a testosteronem natřískaný snímek 300: Bitva u ThermopylA u režisérského kormidla opět chtějí Zacka Snydera. 

 

Návrat do sandálového světa, kde šípy zastiňují Slunce, je tak alespoň ze strany studia potvrzen. První film o Sparťanech se už dříve dočkal pokračování ve filmu 300: Vzestup říše. U toho už ale Snyder nebyl a snímek narvaný námořními bitvami si v kinech nevedl tak dobře, čímž byla série uložena k ledu. Navazovat tak na rozjetý děj se nezdá úplně logické. Proto studio rovnou oznámilo, že nás čeká prequelová série, která se zaměří na to, co se odehrávalo předtím, než Peršané vytáhli do Řecka. Z toho důvodu se s největší pravděpodobností nedá čekat návrat kohokoliv z původního obsazení. Gerard Butler (Pád Bílého domu), Lena Headey (Hra o trůny) ani Michael Fassbender (Jeden gól) sice pořád nejsou k zahození, ale v padesáti se čerství vyrýsovaní třicátníci už hrají těžko. Není tak úplně jasné, na co přesně se série bude zaměřovat, případně jestli dojde k přeobsazení již známých postav. 

 

Chystaný seriál se každopádně nebude moci opřít o žádnou komiksovou předlohu. První film, kde Sparťané hrdinně čelili několikanásobné přesile nepřátelských vojsk, totiž adaptoval slavný komiks od Franka Millera a Lynn Varley. Žádné další dílo s touto tematikou však z pera této dvojice nevzešlo, takže produkční tým, jenž zůstává stejný jako u prvního filmu, bude muset vymyslet, co s tím. Snyder zatím u chystané série není definitivně veden jako režisér, vše je pořád ve fázích jednání. Dá se ale čekat, že si po vlažném přijetí posledních dvou filmů zkusí napravit reputaci. A jak jinak než oblíbenou značkou, v níž se může v rámci vizuálních orgií pěkně vyřádit. 

Reklama

Související novinky

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

21.01.2024

Není to tak dávno, co jsme tu psali novinky ohledně světa Dannyho parťáků. George Clooney (Gravitace) se totiž nechal slyšet, že existuje hotový scénář, který by byl přímým pokračováním posledního… (více)

Aronofsky u A24 chystá životopis Elona Muska

Aronofsky u A24 chystá životopis Elona Muska

10.11.2023

Bylo jen otázkou času, než to přijde. Podle nejnovějších informací serveru Variety má pod hlavičkou studia A24 vzniknout životopisný snímek o americkém inženýrovi, podnikateli, multimiliardáři a v… (více)

Třetí Wonder Woman nakonec nebude?

Třetí Wonder Woman nakonec nebude?

11.08.2023

Herečky Gal Gadot (Wonder Woman, Rychle a zběsile 5) byl v posledních dnech plný internet, což je dáno zejména tím, že má tento víkend na Netflixu premiéru její nový špionážní snímek Heart of Stone … (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Práce na druhém Batmanovi je v plném proudu

Práce na druhém Batmanovi je v plném proudu

13.01.2023

Spíš než novinka či oznámení je následující informace jen potvrzení toho, co se už nějakou dobu tuší. Režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) je totiž momentálně ponořený do psaní dvojky Batmana,… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

23.05.2024

Přípravy dalšího filmu ze světa Jurských parků a světů je v plném proudu a v těchto dnech stále probíhá zběsilý casting zcela nových tváří do legendární dinousauří franšízy. A jak se zdá, už víme, na… (více)

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

18.05.2024

Kolem málokterého projektu je v posledních měsících takové haló jako okolo další Boyleovy apokalyptické vize. O pokračování filmů 28 dní poté a 28 týdnů poté, v nichž Británii zachvátil virus, který… (více)

Nejnovější novinky

Zemřela herečka Anouk Aimée

Zemřela herečka Anouk Aimée

dnes

Přihází smutná zpráva pro celý filmový svět. V úterý ve svém domě v Paříži zemřela jedna z ikon francouzské kinematografie, herečka Anouk Aimée. Bylo jí obdivuhodných dvaadevadesát let. Zprávu… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

včera

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

včera

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Reklama

Reklama