Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Kdo si zahraje Beatles?

Kdo si zahraje Beatles?

06.06.2024 Autor Jokolo

Jakmile Sam Mendes (Americká krása, 1917) oznámil, že plánuje v příštích letech natočit filmy o skupině Beatles, šlo rázem o jeden z nejambicióznějších projektů Hollywoodu. Oscarový režisér totiž chce kinařům i divákům nadělit rovnou čtyři filmy, z nichž se každý bude dívat na osudy kapely očima jiného jejího člena. Jde tak vpravdě o megalomanský projekt, který bude jistě dost náročné ukočírovat. Z minulosti víme, že životopisné snímky o hudebnících můžou u diváků dopadnout skvostně jako Bohemian Rhapsody, nebo marně jako současné Back to Black. Přijít rovnou s filmovou tetralogií s touto tematikou, navíc natáčenou najednou, ale nezkusil ještě nikdo. A aby byly filmy úspěšné, bude rozhodně potřeba možná nejslavnější kapelu všech dob obsadit lákavými jmény. 

 

Mendes už si údajně pro hlavní hrdiny našel své vysněné představitele. Alespoň to tvrdí web InSneider, jenž v minulosti dopředu přinesl mnohé potvrzené zprávy, ale častokrát se i spletl. Zvěsti každopádně uvádí, že režisér by chtěl do role Johna Lennona obsadit Harrise Dickinsona (Trojúhelník smutku, Železní bratři), Paula McCartneyho by mohl ztvárnit Paul Mescal (Aftersun, Gladiátor 2), Ringo Starra by viděl jako Barryho Keoghana (Saltburn, Víly z Inisherinu) a Georgi Harrisonovi by měl svou tvář propůjčit Charlie Rowe (Rocketman).

 

Jedná se tedy o potenciálně dost nabušenou sestavu, která čítá mnohé herce, jež jsou v současnosti hollywoodským žhavým zbožím. Má jít nicméně o vysněné tváře, které by Mendes do rolí chtěl. A přihlédneme-li k tomu, že většina uvedených herců je na strmém vzestupu, jejich kalendáře budou dost možná napěchované. Na druhou stranu bude plánovaná čtyřdílná sága jistě něco, o čem se bude ve filmových kuloárech dlouho a hodně mluvit. Nebylo by tedy divu, kdyby na potenciální nabídky všichni uvedení herci kývli. Studio Sony, které film zaštiťuje, by chtělo začít s natáčením v průběhu příštího roku a premiéra všech čtyř filmů je ambiciózně naplánována v jednom roce, a to 2027. Plány jsou to obrovské, tak snad se podaří je kvalitně zrealizovat.

Reklama

Související novinky

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Další posily pro druhého Gladiátora

Další posily pro druhého Gladiátora

03.05.2023

Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner) letos na podzim divákům naservíruje velkolepý historický pohled na legendárního francouzského vojevůdce Napoleona Bonaparteho, to pravé ořechové ale zřejmě… (více)

Druhý Gladiátor našel záporáka

Druhý Gladiátor našel záporáka

17.03.2023

Ano, opravdu se vám to nezdá. Legendární režisér Ridley Scott (Vetřelec, Marťan) brzy začne natáčet pokračování ke svému obřímu hitu Gladiátor z roku 2000. V něm se tentokrát neobjeví Russell Crowe … (více)

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

19.02.2023

V neděli 19. února se v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre uskutečnil 76. ročník slavnostního předávání prestižních cen Britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA), na němž… (více)

Gladiátor 2 má datum premiéry

Gladiátor 2 má datum premiéry

05.02.2023

Historické drama Gladiátor dodnes patří mezi kriticky i divácky nejúspěšnější filmy Ridleyho Scotta, a zvlášť v dnešní „zlaté éře franšíz“ je těžko se divit, že na něj chce navázat. Jedinou otázkou… (více)

95. Ceny Akademie - nominace

95. Ceny Akademie - nominace

24.01.2023

V úterý 24. ledna proběhlo vyhlášení kompletních nominací pro 95. ročník předávání cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), během něhož herci Allison Williams a Riz Ahmed oznámili, jaké… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

23.05.2024

Přípravy dalšího filmu ze světa Jurských parků a světů je v plném proudu a v těchto dnech stále probíhá zběsilý casting zcela nových tváří do legendární dinousauří franšízy. A jak se zdá, už víme, na… (více)

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

18.05.2024

Kolem málokterého projektu je v posledních měsících takové haló jako okolo další Boyleovy apokalyptické vize. O pokračování filmů 28 dní poté a 28 týdnů poté, v nichž Británii zachvátil virus, který… (více)

Nejnovější novinky

Zemřela herečka Anouk Aimée

Zemřela herečka Anouk Aimée

dnes

Přihází smutná zpráva pro celý filmový svět. V úterý ve svém domě v Paříži zemřela jedna z ikon francouzské kinematografie, herečka Anouk Aimée. Bylo jí obdivuhodných dvaadevadesát let. Zprávu… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

včera

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

včera

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Reklama

Reklama