Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Pátý Shrek dostal datum premiéry

Pátý Shrek dostal datum premiéry

13.07.2024 Autor Jokolo

Shrek má mezi všeobecně oblíbenými animáky poměrně výsadní postavení. Přestože od premiéry prvního dílu pohádkové série uplynulo již více než 23 let, její hrdina je stále živý a mezi fandy nepopiratelně oblíbený. Není proto divu, že se s ním v kinech opět setkáme. S velkým návratem se můžeme těšit na rok 2026, kdy Universal a DreamWorks Animation oznámili premiéru Shreka 5 na 1. července. Po dlouhém čekání a 16 letech od posledního dílu, Shrek: Zvonec a konec, jenž u diváků už tak výsadní postavení nemá, se na nás chystá další dobrodružství. Režie se ujme Walt Dohrn, který má prsty ve scénářích k druhému a třetímu dílu, a jako spolurežisér se přidá Brad Ableson, známý pro svou práci na filmu Mimoni 2: Padouch přichází. V létě roku 2026 tedy můžeme čekat animované žně, neboť ve stejném termínu má do kin dorazit i pátý Příběh hraček.

 

Eddie Murphy (Cesta do Ameriky 2) který v poslední době září díky svému comebacku v roli ve filmu Policajt v Beverly Hills: Axel F na Netflixu, se opět objeví jako hláškující a na proplesk zralý Oslík. Mike Myers (Austin Powers: Goldmember) Cameron Diaz (Sex Tape) by si rovněž měli zopakovat své ikonické role Shreka a Fiony. Bez původního tria si totiž jen těžko představit, že by pátý příspěvek do série byl tak úspěšný, jak by si všichni přáli. První film z roku 2001 díky svému odvážnému přístupu k pohádkám, vytříbené animaci a sympatickým postavám způsobil bezmála revoluci na poli animovaného filmu a s celosvětovým výdělkem 492 milionů dolarů a Oscarem za nejlepší animovaný film si navždy vydobyl místo v srdcích diváků. Své jistě udělal i specifický humor, jenž sérii doprovází

 

Zlobří sága se tak v celkovém součtu stala druhou nejvýdělečnější animovanou franšízou všech dob s celkovým výdělkem 2,9 miliard dolarů. Po úspěchu filmu Kocour v botách: Poslední přání z roku 2022, který vydělal 481,5 milionů dolarů, se zdá, že Shrekova parta je připravena znovu ovládnout kina. Vzhledem ke stálé oblíbenosti postavy Kocoura se také dá čekat, že ke staré partě se opět připojí se svým charismatem i Antonio Banderas (Indiana Jones a nástroj osudu). Doufejme tedy, že tahle série má i po nepříliš povedených posledních dílech co říci. 

Reklama

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Pátý Shrek má zelenou

Pátý Shrek má zelenou

05.04.2023

Těžko uvěřit, že už to je víc jak dvacet let od premiéry prvního Shreka. Poslední film z milované série pak dorazil do kin v roce 2010, už tehdy se ale zdálo, že byl koncept vyždímán na maximum a… (více)

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023 Reklama

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Nejnovější novinky

Pacinův Král Lear nabírá hvězdné obsazení

Pacinův Král Lear nabírá hvězdné obsazení

03.08.2024

O filmové adaptaci Krále Leara, jedné z nejznámějších divadelních her slavného dramatika Williama Shakespeara, v jejíž hlavní roli by se objevil legendární herec a velký obdivovatel díla avonského… (více)

Reklama

Reklama