Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Zemřela herečka Shannen Doherty

Zemřela herečka Shannen Doherty

14.07.2024 Autor Goldbeater

Ve věku třiapadesáti let zemřela v sobotu 13. července americká herečka a hvězda populárních seriálů, jako jsou Beverly Hills 90210 a Čarodějky, Shannen Doherty. Podle dostupných informací bohužel podlehla dlouholetému boji s rakovinou prsu, která jí byla diagnostikována v roce 2015. Smutnou zprávu médiím předala její zástupkyně Leslie Sloane. Shannen Doherty za svou kariéru stihla posbírat přes osm desítek filmových i televizních rolí a stala se oblíbenkyní celé jedné generace.

 

Narodila se v roce 1971 v Memphisu ve státě Tennessee, ale už ve velmi mladistvém věku se odstěhovala do Los Angeles, kde započala svou kariéru v šoubyznysu. První roli získala díky seriálu Father Murphy v roce 1981. V následujícím roce debutovala také na velkém plátně v komedii Rona Howarda Noční směna a svůj hlas propůjčila jedné z postav v klasickém animáku Tajemství N.I.M.H. Tou dobou se objevila také v celkem osmnácti epizodách westernového dramatu Domeček na prérii a později krátce také v pořadech Magnum a Airwolf.

 

Následovaly snímky jako komedie Holky se chtějí bavit taky z roku 1985 a kultovní Smrtící atrakce z roku 1988. S počátkem devadesátých let přišla etapa její největší slávy se začátkem extrémně populárního seriálu Beverly Hills 90210 od Fox Network. Coby postava Brendy Walsh si zahrála v celkem sto jedenácti jeho epizodách. Na 90210 navíc brzy navázala dalším oblíbeným televizním počinem, kterým byly Čarodějky vysílané mezi lety 1998 až 2001. Vedlejší role tou dobou ztvárnila také v komediích Kevina Smithe FlákačiJay a mlčenlivý Bob vrací úder.

 

Svou zřejmě nejznámější roli Brendy si v pozdějších letech zopakovala díky navazujícím seriálům 90210: Nová generace z roku 2008 a BH90210 z roku 2019. Objevila se také ve třech epizodách seriálu Heathers navazujícího na Smrtící atrakci z roku 1988. V posledních letech si zahrála například po boku Mela Gibsona v thrilleru Horké křeslo, s Brucem Willisem ve snímku Fortress a naposledy ji diváci měli šanci vidět v letošním roce v akčním filmu s Jean-Claudem Van Dammem, Darkness of Man.

Reklama

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Beverly Hills 90210 chystá návrat

Beverly Hills 90210 chystá návrat

23.12.2018

Stanice CBS podle všeho plánuje druhý restart kultovního seriálu pro mladé Beverly Hills 90210. Původní herci Jennie Garth, Tori Spelling, Jason Priestley, Brian Austin Green, Gabrielle Carteris a… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Ben Stiller v epické fantasy?

Ben Stiller v epické fantasy?

07.04.2008

The Return of King Doug není oslavný dokument o zdejším uživateli Douglasovi, ale připravovaný komiks nakladatelství Oni Press, na který už promptně koupilo práva studio DreamWorks. A hned oslovilo… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Nejnovější novinky

Zemřela herečka Gena Rowlands

Zemřela herečka Gena Rowlands

včera

Ve věku čtyřiadevadesáti let odešla obdivovaná americká herečka oceněná čestnou Cenou Akademie a dvěma Zlatými glóby, Gena Rowlands. Zemřela ve středu 14. srpna ve svém domě v Indian Wells v… (více)

James Wan chce oživit Netvora z Černé Laguny

James Wan chce oživit Netvora z Černé Laguny

13.08.2024

James Wan, talentovaný režisér a tvůrce populárních děsuplných pecek jako Saw: Hra o přežití nebo V zajetí démonů, zřejmě chystá návrat ke svým hororovým kořenům. Po práci na zakončovacím snímku DC… (více)

Reklama

Reklama