Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024 Autor Jokolo

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh bude zakončen. Tyto zprávy však po posledním oficiálním vyjádření ze strany HBO vzaly za své. Televize totiž potvrdila, že natáčení třetí řady oblíbeného dramatického díla začne už v lednu 2025. Jde o poměrně překvapivé oznámení, neboť produkce započne až tři roky po premiéře druhé řady, studio navíc údajně v minulosti nebylo příliš spokojeno se scénářem a hlavní herci v roli středoškoláků nemládnou. Série se totiž samozřejmě vrátí i s hlavním obsazením, které čítá Zendayu (Duna: část druhá), Jacoba Elordiho (Saltburn), Sydney Sweeney (Madam Web) a Hunter Schafer (Cuckoo). Skloubit volná místa v jejich diáři muselo být dost náročné, neboť kariéra všech zmíněných strmě stoupá.

 

Původní plány na natáčení třetí řady letos byly údajně zrušeny kvůli nespokojenosti Zendayi i studia se scénářem tvůrce série Sama Levinsona. Svůj vliv jistě mělo i vlažné přijetí jeho Idolu, který zklamal po všech stránkách. V té době se spekulovalo o možném nahrazení Levinsona jako showrunnera, případně možného odejití hlavních tváří směrem k jiným projektům. Po třech měsících nejistoty je však potvrzeno, že nový příběh prošel schválením a natáčení by mělo zhruba za půl roku opravdu začít. Mluví se také o tom, že mezi druhou a třetí řadou dojde ve vyprávění k až pětiletému časovému skoku, čímž by se vysvětlily nabyté vrásky.

 

I když je pak produkce třetí řady konečně na obzoru, je otázkou, zda si Euforie udrží svou popularitu až do její premiéry, která se očekává nejdříve na začátku roku 2026. Seriál měl v minulosti vynikající hodnocení a získal 25 nominací na Emmy, z nichž devět proměnil. Na dynamickém a proměnlivém trhu seriálů, které mnohdy mají větší fanouškovské základny než hollywoodské spektákly, bude po delší odmlce ale jistě velmi náročné si opět získat srdce diváků. HBO si totiž jistě klade se sérií nemalé ambice, neboť pro každý rok potřebuje nějakou vlajkovou loď, která k obrazovkám diváky přitáhne. Letos jde o druhou řadu Rodu draka, která navazuje na úspěšnou první sérii, příští rok nás čeká pokračování The Last of Us Euforie by měla posléze tuto štafetu převzít. Snad se to podaří.

Reklama

Související novinky

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (více)

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

15.05.2024

Natočení nové verze kultovního snímku Barbarella z roku 1968 je tématem střídavě prakticky už skoro po dvě dekády, nicméně zatím se nový příběh spoře oděné hrdinky a jejího meziplanetárního… (více)

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Duna 2 zdvojnásobuje víkendové tržby jedničky

Duna 2 zdvojnásobuje víkendové tržby jedničky

04.03.2024

První Duna při svém nástupu do kin měla poměrně náročnou pozici. Jednalo se sice o očekávaný blockbuster s nabušenou hereckou sestavou a režijním matadorem za kamerou, do široké distribuce však… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Nejnovější novinky

Srpnové VOD tipy

Srpnové VOD tipy

včera Reklama

Pomalu, ale jistě se nám přibližuje konec letních prázdnin, a pokud vás už cestování a trávení času venku na sluníčku omrzelo a chcete se v určitých chvílích stáhnout do pohodlí obývacích pokojů a… (více)

Megalopolis staví kampaň na negativních recenzích

Megalopolis staví kampaň na negativních recenzích

21.08.2024

Jak všichni jistě už víte, legendární režisér Francis Ford Coppola (Rozhovor, Vyvolávač deště) na letošním 77. ročníku Festivalu v Cannes uvedl svůj dlouho chystaný opus magnum pod názvem Megalopolis… (více)

Reklama

Reklama