Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Lionsgate si utrhl ostudu a omlouvá se za trailer k Megalopolis

Lionsgate si utrhl ostudu a omlouvá se za trailer k Megalopolis

22.08.2024 Autor Jokolo

Megalopolis od Francise Forda Coppoly pokračuje v rozruchu, který začal již při premiéře na letošním festivalu v Cannes. Teprve před několika hodinami jste se v našich novinkách mohli dočíst o riskantním kroku, když se distribuční společnost Lionsgate rozhodla obrátit kritiku filmu ve svůj prospěch a zahájila neobvyklou marketingovou kampaň. Trailer, který využíval cílené promluvy ústředních herců Adama Drivera (Star Wars: Vzestup Skywalkera) a Laurence Fishburnea (Muž z oceli), záměrně zmiňoval negativní reakce na režisérova dřívější mistrovská díla, jako jsou Kmotr či Apokalypsa. Cílem bylo přimět diváky zamyslet se nad tím, že i tyto snímky, dnes považovány za absolutní klasiky žánru, byly zpočátku nepochopeny.

 

Tato marketingová strategie však narazila na nečekaný a velmi závažný problém. Server Variety se totiž pustil do zkoumání daných kritických výroků, aby vzápětí zjistil, že mnoho citací od slavných filmových recenzentů, které trailer obsahuje, bylo kompletně či částečně smyšlených. Například kritika Rogera Eberta směrem k Drakulovi byla vyňata z recenze na prvního Batmana s Michaelem Keatonem. Ostatní jsou často nedohledatelné a není tak vůbec jasné, kde je marketingový tým v Lionsgate vzal. To samozřejmě film v očích kritické i divácké obce nenapravitelně poškodilo. Drtivá většina tehdejších i současných kritiků se proti tomuto podvodu ohradila, studiu je navíc vyčítáno, že užívá výroky zesnulých autorů, kteří se tak proti tomuto kroku nemůžou nijak vymezit. Například o Kmotrovi se navíc těžko dá tvrdit něco negativního, neboť tehdejší kritika film už tehdy vesměs adorovala, čímž záměr traileru působí ještě násilněji.

 

Zástupci Lionsgate se tak vzápětí za toto pochybení omluvili a rychle začali pracovat na tom, aby trailer ze všech sítí co nejdříve zmizel. „Společnost Lionsgate okamžitě stahuje trailer na Megalopolis. Nabízíme naši upřímnou omluvu všem zúčastněným kritikům i Francisi Fordu Coppolovi a produkční společnosti American Zoetrope za tuto neomluvitelnou chybu v našem procesu prověřování. Pokazili jsme to. Je nám to líto,“ uvedl mluvčí Lionsgate v prohlášení poskytnutém serveru Variety.

 

Jde o další z řady problémů okolo Coppolova snímku, na rozdíl od ostatních potíží si však tyto Francis sám nezpůsobil. Už dříve se ale objevovaly informace, že režisér zdržuje natáčení tím, že mimo plac hodiny v kuse kouří marihuanu, v jiných chvílích zase měl nutit členky komparzu sedat mu na klín a jednu z nich, v tu chvíli spoře oděnou, měl nutit ho líbat. Mnozí členové štábu, včetně jedné z protagonistek Aubrey Plaza (Operace Fortune: Ruse de guerre), však toto označují za fabulace a spolupráci s osobitým autorem si pochvalují. Navzdory těmto faux pas se tak Megalopolis nadále drží ve středu pozornosti a jeho premiéra v USA 27. září je stále jedním z nejdiskutovanějších filmových událostí roku. Tento přešlap filmu ale těžko někdo odpáře. 

Reklama

Související novinky

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Megalopolis staví kampaň na negativních recenzích

Megalopolis staví kampaň na negativních recenzích

21.08.2024

Jak všichni jistě už víte, legendární režisér Francis Ford Coppola (Rozhovor, Vyvolávač deště) na letošním 77. ročníku Festivalu v Cannes uvedl svůj dlouho chystaný opus magnum pod názvem Megalopolis… (více)

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (více)

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

Johnny Depp bude satan od Terryho Gilliama

09.06.2024

Hollywood dával nějakou dobu od Johnnyho Deppa (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) ruce pryč. Během jeho soudních tahanic s bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman) se zdálo, že slavnému herci… (více)

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

25.05.2024

Večer v sobotu 25. května proběhl ceremoniál slavnostního zakončení 77. ročníku prestižního mezinárodního Filmového festivalu v Cannes. Na prosluněné francouzské riviéře tak skončil dvanáctidenní… (více)

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

27.04.2024

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

10.04.2024

Legendární americký režisér, scenárista a producent George Lucas letos bude jedním z recipientů čestné Zlaté palmy Filmového festivalu v Cannes. Stane se tak 25. května během zakončovacího… (více)

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Zemřel herec Karel Heřmánek

Zemřel herec Karel Heřmánek

25.08.2024

Ve věku šestasedmdesáti let v sobotu 24. srpna tragicky zemřel oblíbený český herec Karel Heřmánek. Následujícího rána o tom informovala jeho rodina prostřednictvím facebookového profilu Divadla Bez… (více)

Nejnovější novinky

Příští Spider-Man má režiséra

Příští Spider-Man má režiséra

včera

Režisér nového Spider-Mana 4 je konečně potvrzen. Dlouho se nevědělo, kdo se po odchodu režiséra první trilogie Jona Wattse, který nám za pár týdnů nadělí lákavý thriller Wolfs s Bradem Pittem a… (více)

Českým kandidátem na Oscara budou Vlny

Českým kandidátem na Oscara budou Vlny

10.09.2024

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA), která mimo jiné každoročně stojí i za udílením cen Český lev, v úterý 10. září 2024 prostřednictvím tiskové zprávy oznámila výsledek hlasování svých… (více)

Finále Plzeň láká na exkluzivní premiéry

Finále Plzeň láká na exkluzivní premiéry

10.09.2024 Reklama

Filmový festival Finále Plzeň nabídne divákům exkluzivní možnost zhlédnout řadu premiér a předpremiér českých filmů. Od 20. do 25. září se v západočeské metropoli představí snímky, které teprve čeká… (více)

Reklama

Reklama