Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (4 216)

plakát

Rédl - Ivana (2018) (epizoda) 

Kde a kam se ztrácejí vagony vlaků se sovětskou vojenskou technikou převáženou z bývalé NDR přes naše území zpět do Ruské území? Má Rédl věřit Ivaně z BIS, která je zároveň i bývalou STBačkou? Hoši z KGB začínají řádit čím dál víc a na řadu přijde záhadný plyn ve spreji Kolokol-1.

plakát

Příběhy písní - Judas Priest (2022) (epizoda) 

Já to tušil.  Rob Halford je teplomet, to už se tu tušilo v osmdesátkách, pro mě to byla vždycky taková ne moc výrazná metalová kapela, ale samozřejmě už jsem ji znal. Ale co jsem nevěděl. Za výraznou změnou image celé skupiny na konci sedmdesátek stojí on, když nakoupil v sexshopu kožené obojky, bundy, kalhoty atd. Na to už pak přidával víc a víc cvočků. Tím vlastně vytvořil styl osmdesátkového metalisty. Akorát že v osmdesátkovém Československu nebyla kůže, tak se nosily džisky, a ty se nosí dodnes, s plackami kapel, které se naštěstí daly koupit na každé pouti.

plakát

Příběhy slavných - Herec Karel Höger (2000) (epizoda) 

Velmi talentovaný Karel Höger, když mu normalizační soudruzi tak nějak přistřihli křídla, uplatnění našel ve spoustě malých i větších televizních rolí a doslova zvukové poklady vytvořil v rozhlase a to zejména Čapka, což byl jeho prý nejoblíbenější spisovatel.

plakát

Na cestě - Na cestě po Tahiti (2013) (epizoda) 

Lodě, turisti, rybáři. Na pár okamžiků na samý závěr pár záběrů deštného lesa či pralesa a prázdné pláže.

plakát

Lovec jelenů (1978) 

To byl tak rok 91, když jsem to donesl na VHSce z půjčovny. Bylo to šíleně dlouhé, nic moc se tam nedělo a vlastně nikdo z toho doma nebyl nijak nadšený.

plakát

Příběhy slavných - Naška, slečna z dobré rodiny (2007) (epizoda) 

No vidíš to, nevěděl jsem, že se narodila v Brně na Údolní, kde tehdy bydleli, což je hodně nobl adresa dodnes. Z těch prvorepublikových star ji mám nejradši. Ona dlouho vypadala mladě a božsky, a to i v 38 letech v Císařově pekaři. Nejradši ji nám v rolích vedle Oldřicha Nového, to dá rozum. A v Drahé tety a já v 62i letech jak válí. Nebýt tohoto dílu, tak nevím, z jaké pocházela rodiny a proč nepoužívala příjmení po svém otci a taky jak se utápěla v alkoholu.

plakát

Marie Rottrová: To mám tak ráda (2021) (TV film) 

Já jsem ji začal vnímat jako děcko v osmdesátkách, Zřejmě letos nikde nejsou kytky, Měli jsme se potkat dřív, Večerem zhýčkaná, Klíč pro štěstí i s Bartoškou atd. atd. To je pro mě Marie Rottrová a navíc vždycky vypadala přímo božsky. A to mi řekni, jak to dělá i teď v osmdesáti.

plakát

Příběhy písní - Bon Jovi (2022) (epizoda) 

Nikdy jsem nebyl jejich úplněj fanda, v podstatě mě oslovil až sám Jon Bon Jovi v roce 1991, když se k nám dostal na soukromých rádiích jako Evropa 2. Ale s Bon Jovi jsem tak nějak v pohodě. 7/10