Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Fantasy

Recenze (45)

plakát

Perníkový táta - Moucha (2010) (epizoda) 

Vždy jsem byl fanouškem dialogově založených filmů/seriálů. Tento díl mě ovšem neskutečně nudil. Po té co jsem zjistil kdo tento díl režíroval mi vše zapadlo do sebe.

plakát

Futurama - Mezitím (2013) (epizoda) 

Bývalo by to bylo úžasné zakončení seriálu, když by se ho Hulu nerozhodlo opět oživit.

plakát

Star Wars: Akolytka (2024) (seriál) 

Na Akolytku jsem se začal koukat až měsíc po prvním odvysílání první epizody, poslední jsem ovšem stihl ještě "živě".  Na základě prvních reakcí fanoušků jsem měl tendenci seriál hodně odsuzovat a nadávat na něj, ještě před tím, než jsem ho sám vůbec zhlédl. Byla to chyba - vždy je lepší si utvořit vlastní názor.  Po dokončení celého seriálu musím říct, že mě to bavilo mnohem více, než jsem očekával. Nechápu obecné rozhořčení z údajného narušení stávajícího canonu Star Wars. Celkově mi přijde, že se koncem veškeré nesrovnalosti v pravidlech tohoto světa a příběhu vysvětlí a nakonec smysl dávají. Například seriál o Benu Kenobim narušuje kontinuitu mnohem více  Je pravda, že scénář a dialogy nejsou vždy kvalitní, to ale u Star Wars (které mimochodem celým svým srdcem miluji) není žádnou novinkou (ehm ehm dialogy v prequels). Celková výprava ovšem není vůbec špatná a příběh je zajímavý a hlavně je to něco nového. Upřímně doufám, že seriál dostane další šanci na dovyprávění svého příběhu v dalších sériích.

plakát

Dr. House - Pomozte (2010) (epizoda) 

Rozhodně jeden z nejlepších dílů House vůbec. Emotivní jízda, jenž krásně podtrhuje vývoj postav.

plakát

Love, Death & Robots - Zimova modř (2019) (epizoda) 

Pokud lze o nějakém snímku říci, že má duši, pak je to právě tato epizoda antologie Love, Death & Robots. Poetický příběh v kombinaci se zajímavým výběrem výtvarného stylu, který tak trochu připomíná Kim Possible, a skvělým tempem vytváří skutečný skvost.

plakát

Love, Death & Robots - Za souhvězdím orla (2019) (epizoda) 

V těchto 17-ti minutách je vše - Krásný vizuál, napínavý příběh, svižné tempo, nahé ženy,... Prostě vše co definuje dobrý snímek :)  Ale teď vážně. Technické zpracování je naprosto špičkové a nevěřil bych, že nějaký 17-ti minutový kraťas mě udrží tak přilepeného u obrazovky.  Jasná ukázka toho, o čem projekt LD&R je, a je to bomba.

plakát

Železný obr (1999) 

Musím přiznat, že v tomto případě nedokážu být objektivní. Je to film, který jsem jako malý viděl snad milionkrát. Znám ho nazpaměť a stále mě baví. Nádherný vizuál, který dnes, v době 3D animací, vyniká ještě více. Krásný příběh o něžném poutu mezi chlapcem a obřím robotem, a skvělé zpracování myšlenky, co by se stalo, kdyby zbraň měla duši a mohla si vybrat, čím chce být. Je velká škoda, že byl tento snímek marketingově podceněn, protože jsem si jistý, že by mohl být obrovským hitem. Úžasná podívána pro děti ale i dospělé.