Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Hrabě Monte Cristo (2002) 

...a co si za to koupíš? Pomstu..." Sympatický Caviezel v roli Edmonda Dantese vás provede jedním z nejznámějších příběhů světa. Po nespravedlivém vězení v pevnosti If, všechen svůj čas a peníze z pokladu věnuje osobní pomstě všem, kteří mu ublížili. A tak se i stane. Zdá se, že má vše dokonale promyšlené, ale s něčím nepočítal. Je láska tak silná, že dokáže změnit plány a umlčet nenávist? Romantický příběh, který se bude líbit všem. Možná dávám trochu více, ale tento příběh se mi pořád líbí. Za mě 4 stars.

plakát

Hand of God (2014) (seriál) 

Aleluja... ať si kdo chce říká, je to napínavé, dnešní a že je tam Slovo Boží... no a co. Originální zápletka, úplně jiný konec. Rozjezd pomalý, pilotní díl je zkouška. Pokud vydržíte, přijde odměna. Ron Perlman získal mé sympatie, umí. Je tam i Slovo Boží, ale pokud jste vnímavý, musí se dotknout i vaší duše a zamyslet se. Myslím si, že udělat pouze 5 dílů, aspiroval by seriál u mě na 5 stars. Za mě 3.5 , ale jako matematik zaokrouhluji na bližší sudou 4. Určitě doporučuji a já jdu na 2. sérii.

plakát

Columbo (1971) (seriál) 

..."a ještě něco, málem bych zapomněl"... Tato věta dokázala pachatele pořádně vytočit. Poručík Colombo, menší postavy, zmačkaný baloňák. Na venek naivní až skoro hloupý, ale pravý opak pravdou. Chytrý, důkladný a neúnavný, který dokáže vtáhnout padouchy do své hry, aniž si to sami uvědomují. Poručíkova silná zbraň je ve vnímání zdánlivých maličkostí, na které se pachatelé vůbec nesoustředí. Vlastně nikdo nás. Maličkosti mu zapadají do souvislostí jako kamínky do mozaiky. Výsledky si pečlivě ukládá do svého notýsku, který v případě potřeby (skoro pořád) hledá po kapsách. Z dnešního pohledu je to spíše krásná nostalgie, ale napětí jsem nenašel. Slyšel jsem, že za své natáčení byl v té době nejlépe placeným hercem seriálů a zcela jistě zaslouženě. Poručík Colombo, legenda, kterou i po 50 letech doporučuji všem fandům tohoto žánru. Za mě 3 stars.

plakát

Rocky (1976) 

Příběh neúspěšného boxera, těsně před vyhoření. Story o síle vůle, o šanci života i o tom, že láska dokáže pomoci k uskutečnění snů. Nečekejte náročné slovní obraty,  psychologické triky ani politické pletichy.  Je to ryzí příběh člověka, který náhodou dostal šanci a chopil se jí oběma rukama.  Dokáže Rocky alias Italský hřebec, boxer 3.třídy porazit světového šampiona? A pokud ano, co vše k tomu bude potřebovat, když stejně toho moc nemá. Budou mu stačit tepláky, syrové vejce po probuzení a plachá láska? Sportovní prostředí boxu, velmi motivující hudba, která dodnes hraje ve sluchátkách sportovců. Za mě 5 stars 👍.

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Dnes již skoro 50 let starý seriál, který budeš milovat anebo nechápat.  Pamatuji si jeho první vydání a dodnes nevynechám reprízy. Samostatné příběhy dvou skoro dědků, které osud spojil do jedné chalupy v malebné české vesnici blízko Prahy. Jejich vzájemné škádlení, absurdní souboje, chvilku nenávist, velké přátelství, vytváří paletu úsměvných příběhů, které vždy skončí dobře a někdy si zde najdeš i návod, jak reagovat ve svém životě. Samozřejmě zde nechybí předseda, pošťačka, sousedé i hospoda. Skvělé obsazeno našimi předními umělci této doby. Zaručuji úspěch u diváků nad 50 let 😂. Všichni ostatní na vlastní riziko, ale s úsměvem. Za mě 4 stars.

plakát

Zamilovaný Shakespeare (1998) 

"Co uděláš, když poznáš lásku ve 2. dějství ?" Dokáže divadelní hra ztvárnit skutečnou lásku? To je oč tu běží. Sázka za 50 liber. Příběh ze staré dobré Anglie, kde ženy ještě nesměly stát na prknech divadla. Láska zde nezvítězí, ale dvě srdce dokáží být jedno. Dívejte se a prožijete nevšední příběh, kde city jsou přetaveny ve slova a verše. I zde láska opovrhuje penězi a nemá rozum, ale alespoň na chvíli zatoužíte být Julie či Romeo. Skvěle obsazeny hlavní role, kostýmy, hudba, vše dokonale sladěné.  Za mě v nejkrásnější romantickou komedii. Jednoznačně 5 stars.